Κουτσιανικούλης: «Ομάδα με στόχους η Αναγέννηση Καρδίτσας»

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την παρουσία του στη Super League 2 και την Αναγέννηση Καρδίτσας, την εικόνα του ΠΑΟΚ, τη μεταγραφή του Πέλκα και την υπόθεση Τζόλη, στην οποία υπογράμμισε πως το καλύτερο και για τις δύο πλευρές είναι να πωληθεί ο παίκτης στο εξωτερικό.

Για το πώς αποφάσισε να πάει στην Αναγέννηση Καρδίτσας:

«Δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα. Είναι νέα ομάδα με στόχους στη Super League 2, γνώριζα καλά τον Περικλή Αμανατίδη και δεν το πολυσκέφτηκα, πήγα κατευθείαν. Είναι κοντά στην πατρίδα μου. Δεν το έχω αποφασίσει ακόμα αν θα μείνω στη Λάρισα, είναι πιθανό».

Για το ότι συνηθίζει να συμφωνεί από νωρίς το καλοκαίρι πάντα σε κάποια ομάδα:

 

Για το μεσοδιάστημα που δεν έχει ομάδα ένας παίκτης πόσο τον αγχώνει:

«Στο επίπεδο το δικό μας πλέον είναι δύσκολο. Δεν μιλάμε για νούμερα ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού κτλ. Προφανώς και ένα χρόνο να μείνει εκτός κάποιος με τέτοιες οικονομικές απολαβές δεν τον νοιάζει. Σε κατηγορίες σαν τη Super League 2 είναι αρκετά πιεστικό περισσότερο οικονομικά».

Για το πόσο δύσκολο ήταν ψυχολογικά να αλλάξει κατηγορία από τη SL1 σε SL2:

«Να πω την αλήθεια ήταν μόνο η πρώτη χρονιά που πήγα αναγκαστικά στη Β’ Εθνική. Είχα φύγει από τον ΟΦΗ και πήγα στη Λάρισα στη Β’ Εθνική. Ήταν λίγο περίεργο. Ήθελα να μείνω Α’ Εθνική ή να πάω έξω. Δεν είχα βρει κάτι αξιόλογο και αποφάσισα τότε να μείνω στην πόλη μου να βγάλουμε την ομάδα στη Super League και έμεινα. Από τότε και μετά το ισορρόπησα πάρα πολύ».

Για το αν είναι δύσκολο να είσαι στο επίκεντρο, όπως ήταν ο ίδιος και μετά να μπαίνεις στην άκρη;

«Δεν μ’ ένοιαξε. Υπάρχουν περιπτώσεις που επηρεάζονται ψυχολογικά. Εγώ το αντιμετώπισα μόνος εύκολα. Κάποιον άλλο μπορεί να τον πάρει από κάτω. Είναι καθαρά στον άνθρωπο και πως το αντιμετωπίζει».

Για τον Τζόλη, το ξεκίνημά του, τη συνέχεια και το αν είναι σωστό timing να πωληθεί από τον ΠΑΟΚ:

«Είναι περίεργη περίπτωση. Το παιδί τον έχει πάρει από πέρσι από κάτω, όχι φέτος. Πέρσι στο δεύτερο μισό δεν έπαιζε ιδιαίτερα. Είχε μια ψιλομέτρια εμφάνιση και εικόνα. Αν θα μείνει μπορεί να μην του κάνει καλό. Θα προτιμούσα να πάει έξω.

Είναι ευκαιρία για τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ να φύγει, να κάνει το άλμα, να μπει σε νέες περιπέτειες και στόχους. Αλλάζει μετά η ψυχολογία. Αν η εικόνα του αυτή είναι στο ψυχολογικό κομμάτι, δεν θα είναι καλό. Και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μια παρόμοια κατάσταση με τον Πέλκα. Κάθε φορά άκουγες ότι θα έφευγε, δεν γινόταν αυτό και όταν πήγε στη Φενέρ απελευθερώθηκε. Πήρε ψυχολογικά πάνω του, τα βλέπει αλλιώς.

Δεν είναι καλό το ότι έρχονται προτάσεις και δεν προχωρά μεταγραφή. Στο μυαλό του δεν είναι καλό αυτό. Να μην φρενάρει η ομάδα τους παίκτες. Ότι κι αν είναι ο ΠΑΟΚ του έδωσε 10 πράγματα, πάνω από αυτά ποδοσφαιρικά δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Μετά πρέπει να πάει κάπου αλλού.

Βάζω το παράδειγμα του Πέλκα γιατί είναι φίλος μου. Του έδωσε ο ΠΑΟΚ πράγματα, μετά δεν είχε να του δώσει κάτι, έφυγε και έδωσε άλλα πράγματα. Ο Τζόλης έκλεισε κύκλο στον ΠΑΟΚ. Είναι καλύτερο να φύγει. Τι άλλο να πάρει ο ΠΑΟΚ από τον Τζόλη; Να βάλει 30 γκολ; Είναι παίκτης που θα βάλει 10 γκολ, θα δημιουργήσει, θα κάνει ασίστ».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ και τον πρώτο αγώνα με την Μποέμιαν:

«Έλλειψη ρυθμού είχε ο ΠΑΟΚ. Σίγουρα. Πρώτο επίσημο ματς ήταν. Δεν είναι δύσκολο να περάσει ο ΠΑΟΚ. Είχε ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Φαντάζομαι στο δεύτερο ματς θα κερδίσει και θα προκριθεί με καθαρό σκορ. Λόγω ΠΑΟΚ η Μποέμιαν έπιασε τοπ απόδοση. Δεν μπορεί να έρθει στη Θεσσαλονίκη να… καθαρίσει τον ΠΑΟΚ. Έτσι μου φαίνεται το ματς».

Για την εικόνα των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη:

«Νομίζω ποτέ μα ποτέ δεν είναι έτοιμες οι Ελληνικές ομάδες να αγωνιστούν στην Ευρώπη. Δεν είναι ποτέ όπως θα είναι σε ένα μήνα. Για όλες τις ομάδες αν είχαν αυτά τα ματς σε ένα μήνα από σήμερα, θα ήταν αλλιώς. Και ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις