Τσιτσιπάς: Θα βοηθήσω οικονομικά για τις καταστροφές

Μιλώντας στο SDNA από το Τορόντο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη από αύριο, δεσμεύτηκε για οικονομική ενίσχυση των πυροπαθών.
«Ήμουν στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες και μπόρεσα ακόμα και να δω τις πυρκαγιές από τα νότια προάστεια της Αθήνας», είπε σε ερώτησή μας σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. «Είναι τρομερό που ξανασυμβαίνει αυτό και σίγουρα κάτι πολύ καταθλιπτικό σε μια τόσο όμορφη χώρα όπως η Ελλάδα μας. Το μήνυμά μου είναι ότι θα έρθουν καλύτερες στιγμές και με υπομονή και πολλή προσπάθεια τα πράγματα φτιάχνουν και θα υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον, είμαι πολύ σίγουρος γι’ αυτό. Θα προσπαθήσω κι εγώ για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη και γενική βοήθεια ώστε να μπορέσουμε μαζί σαν μια ομάδα να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφές των τελευταίων ημερών. Είμαι σε επαφές με πολλούς ανθρώπους».

Ο Στέφανος ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου στα αγγλικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την απήχηση που έχει στη χώρα μας. «Μιλήσαμε πριν λίγες μέρες μέσω μηνυμάτων. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν, η Ελλάδα χρειάζεται ανθρώπους σαν και αυτόν για να προωθήσουν και να ανεβάσουν τον αθλητισμό, το μπάσκετ συγκεκριμένα. Είναι πρότυπο και σημαντικός άνθρωπος όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για τον παγκόσμιο αθλητισμό. Τον θαυμάζω και θέλω να γίνω σαν και αυτόν. Θέλω να φέρω αυτό που πέτυχε εκείνος στο τένις. Είναι για μένα πηγή έμπνευσης, πηγή… των πάντων και αυτό που κάνει την ιστορία του ακόμα πιο ξεχωριστή είναι ότι πέτυχε όλα αυτά με τα αδέρφια του στο πλευρό του. Είναι άνθρωπος της οικογένειας και κατά κάποιον τρόπο μου θυμίζει το πώς ξεκίνησα εγώ και πώς προσεγγίζω τη ζωή μου μέχρι τώρα. Κρατώντας, δηλαδή, πολύ καλή επαφή με την οικογένειά μου. Του εύχομαι τα καλύτερα, θέλω να πετύχει ακόμα περισσότερα. Νομίζω ότι είναι μόνο η αρχή για αυτόν, θα ήθελα να συνδυάσω τη δική μου μελλοντική επιτυχία με τη δική του. Με τη σκληρή δουλειά που έχουμε βάλει και οι δύο από τότε που ήμασταν πολύ μικροί και με ταπεινότητα και βάζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλους στόχους στη ζωή».

Μίλησε ακόμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη συνεργασία του με τη Μαρία Σάκκαρη στο μεικτό διπλό. «Θα ήθελα να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, με κόσμο. Αυτό είναι το ολυμπιακό πνεύμα, να συνδέεται ο κόσμος και να γιορτάζεται ο αθλητισμός. Δεν είχαμε το πλήρες πακέτο αυτή τη φορά. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμένα και τη Μαρία, αλλά και για τη χώρα, που ενώσαμε τις δυνάμεις μας. Βρεθήκαμε κοντά στο χάλκινο μετάλλιο, ένα σούπερ τάι μπρέικ μακριά αν το σκεφτείτε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε από αυτό για την επόμενη φορά. Οι Ολυμπιακοί ήταν φοβερή εμπειρία, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί τους. Η εμπειρία στο χωριό, όλα τα αθλήματα μαζί σε μια πόλη και αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι ότι βλέπεις κόσμο να χαμογελάει, είναι όλοι χαρούμενοι που είναι εκεί. Σου φτιάχνει η διάθεση και σε κάνει να εκτιμάς ακό α περισσότερο το άθλημα που διάλεξες».

Πριν λίγες μέρες τάχθηκε υπέρ του coaching και τώρα εξήγησε λίγο περισσότερο την άποψή του. «To coaching συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Μερικοί διαιτητές το πιάνουν, άλλοι όχι. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει αυτό. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να επιτραπεί με μερικούς κανόνες, ώστε να μη γίνει κάτι υπερβολικό. Αν κοιτάξετε τη λίστα του Top 100 και βρείτε κάποιον παίκτη, με εξαίρεση τον Νικ Κύργιο, χωρίς προπονητή, πείτε μου. Εγώ δεν ξέρω κανέναν που να ταξιδεύει χωρίς προπονητή, είναι απαραίτητος. Ποιο το νόημα να έχεις προπονητή μαζί σου αν δεν μπορείς να έχεις όλο το κέρδος, να τον έχεις να σε κοουτσάρει στο γήπεδο. Ξέρω ότι το τένις είναι ένα άθλημα όπου εσύ παίρνεις τις αποφάσεις, αλλά καμία φορά ένα μάτι που είναι εκτός μπορεί να βοηθήσει και ίσως να αλλάξει την εξέλιξη κάποιων αγώνων».

Ο 23χρονος τενίστας θα ανεβεί αύριο στο No.3 του κόσμου και δεν κρύβει τη μεγάλη χαρά του. «Κάθε μέρα ξυπνάω με τον στόχο να γίνω καλύτερος. Καλύτερος με το τένις μου, με το άθλημα που αποφάσισα να ακολουθήσω στη ζωή μου. Είμαι χαρούμενος που παίζω, που εμπνέω κόσμο και το ranking μου από αύριο είναι ένα τεράστιο κίνητρο και ένδειξη ότι τα πάω εξαιρετικά μέχρι τώρα. Έβαλα τόσο σκληρή δουλειά για να φτάσω ως το Νο.3 και είναι ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Μπήκα στο Top 10 πριν από δύο χρόνια και αυτό ήταν ένα μεγάλο όνειρο που έγινε πραγματικότητα, αλλά το Tοp 3 είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Ο σκοπός μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος μέσω του τένις, οπότε έχει μεγάλη σημασία για εμένα».

Ο Στεφ θα κάνει πρεμιέρα στο Masters του Τορόντο την Τρίτη (10/8) και μετά το μπάι του πρώτου γύρου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ούγκο Ουμπέρ (που τον απέκλεισε στο Τόκιο) και τον Λορεντζο Σονέγκο.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις