Ήττα με 1-0 για τον Βόλο από τον Αστέρα στο Πανθεσσαλικό

Ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκε νικητής του φιλανθρωπικού τουρνουά, που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο. επικρατώντας με 0-1 του Βόλου χάρη σε τέρμα του Μπενίτο.

Το λάθος του Γκιουλέν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μπενίτο για να σκοράρει ήταν η στιγμή που έκρινε τη φιλική αναμέτρηση του Βόλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες με σκόρερ τον Ισπανό επιθετικό επικράτησαν με 0-1 του Βόλου και αναδείχθηκαν νικητές του φιλανθρωπικού τουρνουά που έλαβε χώρα στο Πανθεσσαλικό.

Έτσι ξεκίνησαν Αμπασκάλ και Ράσταβατς
Ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ στον Βόλο ξεκίνησε σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα (3-5-2), με τον Κότνικ στο τέρμα, τους Λογαρά, Γκιουλέν και Ρομέρο στο κέντρο της αμυντικής γραμμής και τους Φεράρι και Πουρίτα να παίζουν όλη την πλευρά στα αριστερά και στα δεξιά αντίστοιχα. Τσοκάνης και Μπαριέντος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Φερνάντες και στην επίθεση Ρεγκατίν και Φαν Βέερτ. Για τον Αστέρα ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε τον συνηθισμένο του σχηματισμό (4-2-3-1) με τον Τσιφτσή στα δοκάρια, τους Αλβαρες, Χριστόπουλο, Αντζουλά και Καρμόνα από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Ιγκλέσιας και Καπίγια στον άξονα, μπροστά τους τον Κανελλόπουλο, στα άκρα τους Σόνι και Τιλίκα και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπενίτο.

Προβάδισμα με Μπενίτο στην εκπνοή του πρώτου μέρους
Το ματς από το ξεκίνημα ήταν κακό με καθόλου τελικές μπροστά από τις δύο εστίες. Οι Γκιουλέν και Ρομέρο με κεφαλιά και σουτ στο 28′ και στο 32′ αντίστοιχα δεν βρήκαν στόχο, ενώ η πρώτη πολύ καλή στιγμή στο ματς ανήκε στον Αστέρα στο 36′ όταν ο Κότνικ έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Άλβαρες. Τελικώς με την εκπνοή του πρώτου μέρους οι Αρκάδες πήραν το προβάδισμα με τον Μπενίτο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να εκμεταλλεύεται το λάθος του Γκιουλέν που δεν κατάφερε να διώξει με το κεφάλι, με τον Ισπανό φορ να πλασάρει τον Κότνικ γράφοντας το 0-1.

Ο Αστέρας κράτησε τη νίκη και πήρε το τουρνουά
Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος ανέβασε απόδοση και πίεσε ψηλά, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει τη σωστή τελική ενέργεια για να φτάσει στην ισοφάριση. Τα σουτ του Γκιουλέν στο 51′ και του Ρομέρο στο 64′ πέρασαν μακριά άουτ, ενώ στο 75′ το πλασέ του Βοϊτκόφσκι δεν ανησύχησε τον Τσιφτσή, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα.

Αν και φιλικό για φιλανθρωπικό σκοπό τα αίματα… άναψαν στο 75′ μετά από ένα φάουλ στη μεσαία γραμμή με τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο του Αστέρα που καθόταν στον πάγκο να μπαίνει έξαλλος στον αγωνιστικό χώρο! Τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων η κατάσταση ηρέμησε και το παιχνίδι συνεχίστηκε με το 0-1 να παραμένει ως το τέλος.

Οι αρχικές συνθέσεις:

Βόλος (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κότνικ, Φεράρι, Πουρίτα, Λογαράς, Γκιουλέν, Ρομέρο, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Φερνάντες, Ρεγκατίν, Φαν Βέερτ

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Αντζουλάς, Χριστόπουλος, Καρμόνα, Ιγκλέσιας, Καπίγια, Κανελλόπουλος, Τιλίκα, Σόνι, Μπενίτο

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις