«Πρώτος στόχος να μπει η Καβάλα στη SL2»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Αλεξάντερ Χαντιταγκί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλεξάντερ Χαντιταγκί:

Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον για την Καβάλα: «Περίπου 2 χρόνια που επισκέφτηκα την Ελλάδα για κατοικίες και ανοικοδομήσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική και μέσω ενός κοινού φίλου επισκέφτηκα την Καβάλα. Ερωτεύτηκα την πόλη, την κουλτούρα της, την κληρονομιά της, τους ανθρώπους της και έκανα κάποιους καλούς φίλους. Υπήρξε μια συνάντηση για να αγοράσω την ποδοσφαιρική ομάδα της Καβάλας και να κάνω κάτι καλό. Μου είπαν για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η ομάδα και για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Όσον αφορά τις ιδιοκτησίες και κάποια πράγματα που δεν είναι ξεκάθαρα, ήταν μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσω θετικό αντίκτυπο, Γι αυτό είμαστε εδώ τώρα».

Τι γνωρίζει για το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν έχει και την καλύτερη φήμη: «Το γνωρίζω αυτό, είμαι επιχειρηματίας. Μαθαίνεις να κάνεις έρευνες πριν ξεκινήσεις μια επιχείρηση. Ξέρω πως πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν καλούς ιδιοκτήτες με πάθος για τη νίκη και την κοινότητα στην οποία ανήκει η ομάδα τους. Όπως και στη ζωή, υπάρχουν πράγματα που είναι αρνητικά και δυστυχώς και άτομα που δεν έχουν καλή φήμη προσβάλουν τη φήμη άλλων ανθρώπων που έχουν ομάδες. Υπάρχουν πολύ καλοί ιδιοκτήτες όπως ο κ Σαββίδης στη Θεσσαλονίκη ή σε οργανισμούς όπως ο Ολυμπιακός ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που είναι επιτυχημένοι στην Ευρώπη. Η επιτυχία τους αντανακλά και την επιτυχία που είχε η Ελλάδα».

 

Σε τι θέση έπαιζε ως ποδοσφαιριστής: «Ήμουν αριστερός αμυντικός».

Για το αν θα επενδύσει στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας: «Οι επενδύσεις μου θα είναι σε αυτό το κομμάτι της Ελλάδας. Πολλές θα είναι κοντά στη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική και στην Αθήνα».

Ποιος είναι ο πρώτος στόχος του και αν θα βελτιώσει τις γηπεδικές εγκαταστάσεις της Καβάλας: «Ο πρώτος στόχος είναι ότι η ομάδα θα μπει στη Super League 2. Πιστεύουμε ότι πληρούμε τις προϋποθέσεις για να πάρουμε την έγκριση. Το στάδιο χτίστηκε πριν 50 χρόνια. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά, η κοινωνία, οι άνθρωποι. Το γήπεδο δεν είναι γήπεδο σε άτομα με αναπηρία. Οπότε δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν παιχνίδια αλλά και να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες του γηπέδου. Και σε ένα γήπεδο 12.500 ατόμων υπάρχει μόνο μια τουαλέτα για γυναίκες. Και κάποιες πάνε στις τουαλέτες των ανδρών και αυτό είναι δύσκολο. Οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από άτομα που ασχολούνται με τον στίβο και άλλα αθλήματα. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα εμπνέονται να χρησιμοποιούν το γήπεδο. Θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι όλοι όσοι έρχονται στο γήπεδο θα έχουν μια ωραία εμπειρία με ασφάλεια. Οπότε και το γήπεδο χρειάζεται δουλειά γιατί έχει παραμεληθεί για αρκετά χρόνια. Ελπίζουμε ότι ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα βοηθήσουν να φτιάξουμε το γήπεδο που έχει ανάγκη όλη η πόλη. Και με καλές εγκαταστάσεις θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε πολλούς αγώνες με ομάδες από άλλες χώρες».

Για τα χρήματα που σκοπεύει να επενδύσει: «Έχω ένα πολύ καλό γκρουπ από πίσω που στηρίζει. Για να στήσουμε μια καλή ομάδα στη Super League 2 και αργότερα στη Super League 1, είναι κάτι που δε θα γίνει γρήγορα. Θα πρέπει να ξοδέψουμε χρόνο, αγάπη και χρήμα. Υπολογίζουμε ότι την πρώτη χρονιά θα χάσουμε εκατομμύρια αλλά αισθάνομαι άνετα με αυτό. Είναι κάτι που ελπίζουμε να χτίσουμε και να είμαι περήφανος όχι μόνο εγώ. Μια από τις αγαπημένες μου ελληνικές λέξεις είναι το μεράκι. Και η Καβάλα είναι το μεράκι μου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις