Σε Μενδενίτσα, Σαραντάπρο, Ασβεστόπετρα έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Οι τραγικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας γέμισαν με θλίψη όλη τη χώρα, όπως και τους αθλητές που έχουν γνωρίσει από κοντά τα πανέμορφα μέρη που πλέον δεν υπάρχουν στη μορφή που τα ήξεραν. Κάθε άνθρωπος που ασκείται στη φύση συμβάλει όπως μπορεί για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, και είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα από αυτό που συνέβη πριν μερικές ημέρες στο παρθένο δάσος στην κορυφή της Χαϊντούς στην ορεινή Ροδόπη, όπου δρομείς του ΣΔΥ Νέστου κατά την προπόνησή τους εντόπισαν άτομα που έψηναν, με συνέπεια να αναγκαστούν να ειδοποιήσουν τις αρχές που παρενέβησαν. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ζητά από τα μέλη του σε κάθε τους προπόνηση να γίνονται όπως κάνουν άλλωστε πάντα, άτυποι παρατηρητές, και να ειδοποιούν ακόμη και για το πιο μικρό πρόβλημα εντοπίζουν, ώστε να προστατεύσουμε όλοι το πολύτιμο περιβάλλον. Παράλληλα ο ΣΔΥ Βόλου ευχαριστεί τα μέλη του που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσέφεραν βοήθεια στους πυρόπληκτους, κάτι που μπορούν να κάνουν συνεχώς καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Όσον αφορά το αγωνιστικό πρόγραμμα της εβομάδας που προηγήθηκε, υπήρξαν τροποποιήσεις και αναβολές ή ματαιώσεις αγώνων όπως του Ευχίδειου Άθλου 107,5χλμ όπου επρόκειτο να τρέξει η Βάσω Τασιώνη και θα γίνει το 2022, και του Ορεινού Αγώνα Ναμάτων Κοζάνης που μεταφέρθηκε για μετά από 2 βδομάδες. Ο 15ος Αγώνας Δρόμου Διάσχιση του Καλλίδρομου – Μενδενίτσα απόστασης 13.700 μέτρων μετατράπηκε σε αγώνα 3 στροφών των 4.250 μέτρων, συνολικά δηλαδή 12.750μ. μέσα στο χωριό, ώστε να μη περάσει η διαδρομή από το βουνό. Στον αγώνα έτρεξαν δύο δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, ο Ηλίας Νόλης που πήρε την 9η θέση με χρόνο 1 ώρα 01:52, και ο Νίκος Μόσιος 16ος με 1 ώρα 05:38.

Ο αγώνας αυτός έγινε το Σάββατο το απόγευμα, όπως και δύο ακόμη : Στο Σαραντάπορο Ελασσόνας Ολύμπου έγινε το 4o Sarantaporo Mountain Run απόστασης 10 χιλιομέτρων, και 29ος τερμάτισε ο Στέργιος Κουσκουρίδας με χρόνο 51:47. Ο 5ος Ορεινός Αγώνας Ασβεστόπετρας έγινε στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, και ο ΣΔΥ Βόλου εκπροσωπήθηκε από τον Αμβρόσιο Δημητριάδη, που κατέλαβε την 17η θέση στον αγώνα των 7,5 χιλιομέτρων, με χρόνο 55:14.

Πριν την εφαρμογή των μέτρων προστασίας στα βουνά, τριήμερο πεζοποριών με αρκετές διασχίσεις στον Όλυμπο έκανε ο Στάθης Καραδημητρίου. Ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Δημήτρης Ρούσης μετείχε στον Άθλο του Νίκου Μαγγίτση που μαζί επίσης και με τον Κώστα Παναγιώτου έκαναν τις διαδρομές για την οικονομική ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου και την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερου κόσμου γύρω από το ίδρυμα. Έγιναν οι πορείες : 1η ημέρα Πριόνια – Μύτικας- Καρυά 35 χιλιόμετρα, 2.400 μέτρα υψομετρική. 2η ημέρα Καρυά – Καλλιπεύκη – Ραψάνη – Αμπελάκια 35 χιλιόμετρα, 1.100 μέτρα υψομετρική. 3η ημέρα Αμπελάκια – Σπηλιά – Κίσαβος – Αγιά 39 χιλιόμετρα, 1.800 μέτρα υψομετρική. Η πορεία των επόμενων ημερών με κατάληξη στην Αγριά δεν συνεχίστηκε λόγω των τραγικών καταστάσεων που βιώνει η χώρα μας από τις πυρκαγιές. Ο Νίκος Μαγγίτσης έγραψε: “Κατόπιν της θλιβερής εξέλιξης της κατάστασης των πυρκαγιών σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, αποφασίσαμε να σταματήσουμε την πεζοπορική μας προσπάθειά στην Αγιά Λάρισας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για αργότερα. Η σκέψη μας είναι στα δάση που καίγονται και στους συνανθρώπους μας που πλήττονται. Ο στόχος μας παραμένει ενεργός και θα επιτευχθεί όπως έχει σχεδιαστεί, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου.”

Άνοιγμα εγγραφών ΣΔΥ Βόλου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Μετά τη διακοπή ενός χρόνου, το μεγαλύτερο γεγονός μαζικού αθλητισμού της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα του πλανήτη, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας επιστρέφει και θα διεξαχθεί στις 13-14 Νοεμβρίου. Ο ΣΔΥ Βόλου θα τρέξει με περισσότερα από 100 μέλη του και θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή με δύο λεωφορεία. Κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο σύλλογος με τη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, εξασφάλισε τον ίδιο αριθμό θέσεων που είχε και για το 2020, για τον αγώνα που τελικά δεν έγινε. Επιπλέον θέσεις υπάρχουν χάρη στην προσφορά προς τον ΣΔΥΒ, σωματείων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Οι αθλητές του ΣΔΥΒ που γράφτηκαν ομαδικά για τον αγώνα του 2020 έχουν θέση στον φετινό και δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο. Όσοι για οποιονδήποτε λόγο δεν θα συμμετέχουν, μπορούν να το δηλώσουν ως τις 20 Αυγούστου στους υπεύθυνους του συλλόγου ώστε να πάρουν πίσω τα χρήματα και να δοθούν οι θέσεις τους σε άλλους δρομείς. Επίσης μπορούν να δηλώσουν τυχόν αλλαγή απόστασης αν επιθυμούν. Οι δρομείς μέλη του ΣΔΥ Βόλου που δεν γράφτηκαν πέρυσι και θέλουν να συμμετέχουν στο φετινό αγώνα, πρέπει να το δηλώνουν στον ΣΔΥΒ ως και τις 31 Αυγούστου, δίνοντας και το ανάλογο ποσό που ορίζει η διοργάνωση για τον ΣΔΥ Βόλου (25 – 22 – 19 ευρώ αντίστοιχα για Μαραθώνιο, 10 και 5χλμ). Αυτοί οι δρομείς θα πάρουν τις θέσεις που θα ελευθερωθούν από τις ακυρώσεις συμμετοχών του 2020, και από τις εγγραφές που θα πάρει ο ΣΔΥΒ από την προσφορά σωματείων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την περίπτωση που δεν φτάσουν όλες οι θέσεις. Οι δηλώσεις για όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, και στον Κώστα Παλάντζα. Αναλυτικότερα οι πληροφορίες δημοσιεύονται στο σάιτ του συλλόγου στο λινκ https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/

Αυτή είναι η αρχική λίστα συμμετοχών όπως έχει διαμορφωθεί ως τις 10 Αυγούστου, ενώ ως το τέλος του μήνα θα υπάρξουν αρκετές ακόμη προσθήκες, και τυχόν αφαιρέσεις. Δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα οι συμμετοχές των μελών του ΣΔΥΒ που κάνανε το 2020 ατομική εγγραφή, και θα έχουν απευθείας συνεννόηση με τη διοργάνωση.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Κώστας Αγλαΐνης
Αλέξανδρος Ακρίβος
Γιώργος Αντωνίου
Λίνος Βίγκλας
Αντώνης Γάκης
Γιώργος Γκανάτσιος
Θανάσης Κοντογιάννης
Αντώνης Κόπανος
Κώστας Κοτρώνης
Δημήτρης Κυριακόπουλος
Δημήτρης Μεγαγιάννης
Μάρω Μακροθανάση
Θωμάς Μαλιαχόβας
Θανάσης Μαργαρίτης
Μάριος Μιχαλόπουλος
Νίκος Μόσιος
Βασίλης Μπάρδας
Θανάσης Μπουγάς
Ηλίας Νόλης
Δημήτρης Οικονόμου
Κώστας Παλάντζας
Γιώργος Παπαϊωάννου
Χρήστος Παρασκευάς
Ορέστης Πατρώνης
Βάνα Σπύρου
Γιώργος Σταθούρος
Δημήτρης Σταθούρος
Μάνος Τζώρτζης
Βασίλης Τιμπλαλέξης
Παντελής Τουρτούρης
Σπύρος Τρύφωνος
Κατερίνα Τσάγγαρη
Σεραφείμ Τσαμασιώτης
Χρήστος Τσαμασιώτης
Χριστίνα Χατζηγιαννίδου

10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Ρούλα Αθανασίου
Χρήστος Αλεξανδρίδης
Γιάννης Αντωνίου
Κατερίνα Βουρονίκου
Πέτρος Γεωργούλας
Χρήστος Γεωργουλόπουλος
Αντωνία Ελευθεράκη
Βασίλης Ζαφειρίου
Παντελής Ζήσης
Γιώργος Καβαρατζής
Γιάννης Καζανίδης
Γρηγόρης Καλλιγάς
Στάθης Καραδημητρίου
Τρύφωνας Καραμανλής
Νάντια Κοντογεωργάκη
Βιβή Κοσκινά
Μάκης Κοσμίδης
Δημήτρης Κοτσίλιος
Στέργιος Κουσκουρίδας
Γιάννης Κουτσαυτίκης
Δήμητρα Κωστή
Αλέξανδρος Λουλούδης
Ζήνων Λουλούδης
Αριστομένης Μακρής
Άσπα Μανταλιανού
Γιώργος Μερεντίτης
Νίκος Μήλιος
Στέφανος Μουρογιάννης
Πηνελόπη Μουρτζιάνου
Γιώργος Μπατζιώρας
Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης
Εύη Μυλωνά
Απόστολος Νέος
Γιάννης Παπαδόπουλος
Λίνα Παπακυριαζή
Γιώργος Πατρώνης
Ηλίας Πατσαρούχας
Κατερίνα Putz
Λουκάς Πριτσάς
Αποστόλης Σαλαμούρας
Κάλλη Σαράφη
Κώστας Σκοτίδης
Μαρία Σταθούρου
Αγγελική Σταματίου
Χαράλαμπος Στιβαχτής
Έλλη Τασιά
Τόνια Τσιρογιάννη
Γιώργος Τσοκάνης
Αγγέλα Χατζησταματίου
Ζωή Χριστοδούλου

5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Θανάσης Ανδρουτσόπουλος
Χριστίνα Βαϊτσαρά
Σένια Καραβά
Κλεοπάτρα Καρακώστα
Απόστολος Κουτσουμπές
Εμμανουέλα Μανούσου
Ελένη Μόσιου
Ευμορφία Ντόβα
Χαριτώ Στάθη

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις