Μπορούν να πάρουν και 24άρηδες από τη Γ’ Εθνική

Το φιλί της ζωής για να μη διαλύσει μεσούσης της σεζόν η Β’ Εθνική δίνει η ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία κρατά τη δεύτερη κατηγορία ζωντανή, ώστε να ολοκληρωθεί η χρονιά με τις λιγότερες δυνατές απώλειες (ήδη αποχαιρέτησε ο Εργοτέλης) και να μην αλλοιωθεί εντελώς το πρωτάθλημα.
Έτσι, σύμφωνα…

…με πληροφορίες του a-sports.gr, η ΕΠΟ κάνει δεκτό σχετικό αίτημα της Ένωσης Β’ Εθνικής που έφτασε στην Ομοσπονδία την Πέμπτη (21/1) και χαλαρώνει τους περιορισμούς των υπό επιτήρηση ομάδων από την Επιτροπή Αδειοδότησης, οι οποίες δεν είχαν δικαίωμα μεταγραφών τον Ιανουάριο.
Συγκεκριμένα, σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται η ΑΕΛ, η Ζάκυνθος, η Καλλιθέα, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Παναχαϊκή (ήταν και ο Εργοτέλης).
Τα νέα δεδομένα είναι ότι αυτές οι πέντε ομάδες μπορούν πλέον να ενισχυθούν με μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών και από τη Γ’ Εθνική μέχρι ηλικίας 24 ετών, οι οποίοι αρχικά θα εγγραφούν στο μητρικό ερασιτεχνικό σωματείο και ακολούθως μεταπηδούν στην οικεία ΠΑΕ.
Γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η εξέλιξη δίνει μια διέξοδο στις προβληματικές ΠΑΕ της Β’ Εθνικής ώστε να μην ξεμείνουν από ρόστερ και να βγάλουν τη σεζόν αφού μέχρι τώρα για αυτές επιτρεπόταν μόνο η προώθηση παικτών από τους ήδη υπάρχοντες των ομάδων Νέων τους και μέχρι της ηλικίας των 20 χρόνων.
Αυτή η σημαντική διαφοροποίηση για τις υπό επιτήρηση ομάδες της Β’ Εθνικής, που αρχικά δεν είχαν δικαίωμα καμίας μεταγραφής, επικυρώνεται και τυπικά σήμερα Παρασκευή (22/1) από την Επιτροπή Έκτακτων Θεμάτων της ΕΠΟ.

Πηγή: a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις