Κορονοϊός: Το 10% όσων έχουν νοσήσει θα έχουν προβλήματα για μια ζωή

H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, φιλοξενήθηκε στο Mega και μίλησε για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στην τοποθέτηση της παρουσιάστηκε προβληματισμένη για την άνοδο των κρουσμάτων και την κυριαρχία της μετάλλαξης «Δέλτα».

Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Πρέπει να προσέξουν πολύ όλοι, ειδικά όσοι ταξιδεύουν. Χρειάζεται να φοράνε μάσκες και να κάνουν τεστ. Είναι καλό τόσο για τους ίδιους, όσο και γι’ αυτούς που βρίσκονται κοντά τους.

Στα νησιά κανένας δεν φοράει μάσκα. Είναι πιο ελεύθερος ο κόσμος και έχει χαλαρώσει. Όσοι γυρίζουν από διακοπές και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να πάνε να τους χορηγηθεί, έτσι ώστε να κάνουμε καλύτερο φθινόπωρο.

Όσον αφορά τον αριθμό των εμβολιασμένων έχει φτάσει το ποσοστό του 55% με 57%. Οι ΜΕΘ έχουν αρχίσει να πιέζοντας, αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών, όπως και οι θάνατοι, αυτό δεν είναι καλό σημάδι, τα πράγματα είναι δύσκολα».

Ενώ συνέχισε: «Το 97% όσων νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Δεν είναι όμως όλοι αρνητές του. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αυτοί που έχουν κλείσει το ραντεβού τους και φοβούνται να πάνε. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πειστούν, πως τα εμβόλια είναι ασφαλή».

Τέλος μεταξύ άλλων είπε και πως από αυτούς που νόσησαν, ένα 10% θα έχει προβλήματα, για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις