Ολοταχώς προς αναβολή η πρεμιέρα της SL1!

 

Για τις 21 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η σέντρα της φετινής Superleague, όπως όλα δείχνουν όμως, πολύ δύσκολα θα αρχίσει στην ώρα του το πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα με την ψήφιση της προκήρυξης παραμένει άλυτο, αφού ούτε σήμερα έδωσαν το “παρών” στη Γενική Συνέλευση της Λίγκας οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης και ΟΦΗ, οι πέντε που έχουν ήδη εξασφαλίσει τηλεοπτική στέγη κι ως εκ τούτου εναντιώνονται στην κεντρική διαχείριση.

Η ΓΣ της Λίγκας αναβλήθηκε για την προσεχή Τρίτη (17/8), όπου και πάλι θα απαιτούνται τα 3/4 (11 από τις 14 ομάδες) για να περάσει η προκήρυξη, όλα δείχνουν όμως ότι θα έχουμε εκ νέου τεχνητή αναβολή.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν θα έχει ψηφιστεί η προκήρυξη, ως το πιθανότερο σενάριο φαντάζει ότι και πάλι δεν θα οριστούν οι δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, κάτι που -βάσει ατζέντας- επρόκειτο να συμβεί στο σημερινό Δ.Σ.

Όταν τέθηκε ωστόσο προς εξέταση το ενδεχόμενο να οριστούν οι αγωνιστικές χωρίς να ψηφιστεί η προκήρυξη, υπήρξαν αντιδράσεις κι έγινε λόγος για “παρανομία”. Εν τέλει αποφασίστηκε να συζητηθεί εκ νέου στην προσεχή Γενική Συνέλευση.

Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί να μην οριστούν οι αγώνες την Πέμπτη (19/8), που θα διεξαχθεί πιθανότατα η επόμενη επαναληπτική ΓΣ της Λίγκας, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κώλυμα από τον ΚΑΠ που αναφέρει ότι οι ομάδες πρέπει να ενημερωθούν για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, 96 ώρες πριν από τους αγώνες τους.

Ως εκ τούτου, αν η προκήρυξη δεν εγκριθεί την Τρίτη (17/8), οι ώρες δεν θα βγαίνουν για να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 21 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 22 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρο αναφέρει ότι… «Η πρόσκληση ομάδας για να συμμετάσχει στους αγώνες πρωταθλήματος γίνεται με την κοινοποίηση προ 96 ωρών για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, πριν την ημέρα διεξαγωγής τους, του προγράμματος των συναντήσεων που καταρτίζεται ύστερα από δημόσια κλήρωση. Ως κοινοποίηση του προγράμματος των αγώνων για τα μέλη των επαγγελματικών Ενώσεων, θεωρείται και η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της διοργανώτριας».

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις