Αλλαγή κανονισμού: Από τις ΠΑΕ της SL στις Β’ ομάδες κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν

 

Όσους ξένους μπορούν να χρησιμοποιούν οι υπόλοιπες ομάδες της Super League 2, τόσες θα δύνανται να χρησιμοποιούν και οι Β’ ομάδες. Επίσης, οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός μπορούν κατά τη διάρκεια της σεζόν να μετακινούν στις Β’ ΠΑΕ ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας. Αυτές τις αλλαγές αποφάσισε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων.

Στο άρθρο 4 παρ. 2 αναφέρεται πλέον:

«Μία ΠΑΕ της Super League 1 που διατηρεί Β ομάδα δύναται, κατά παρέκκλιση των όσων ορίζονται στο άρθρο 3 παρ. 2 και 3 του Παραρτήματος Α του ΚΙΜΠ, να διατηρεί στη δύναμη της αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές προερχόμενους από χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ/ΕΟΧ, κατ’ ανώτατο όριο δώδεκα (12), εκ των οποίων έως οκτώ (8) μπορεί να είναι άνω των είκοσι τριών (23) ετών. Από αυτούς τους δώδεκα δύναται κάθε ΠΑΕ να χρησιμοποιεί ανά αγώνα πρωταθλήματος Super League 1, ήτοι να αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και να αγωνίζονται μέχρι πέντε (5) χωρίς ηλικιακό περιορισμό, ενώ ανά αγώνα της Β’ ομάδας για το πρωτάθλημα Super League 2, δύνανται να εγγραφούν στο φύλλο αγώνα και να αγωνιστούν, κατ’ ανώτερο, όσοι θα επιτρέπονται και για τις λοιπές ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό σύμφωνα με την προκήρυξη της Super League 2».

Στο άρθρο 4 παρ.3:

Στην περσινή προκήρυξη της Super League 2 προβλεπόταν ότι:

«Κάθε αδειοδοτημένη ΠΑΕ θα επιτρέπεται να διατηρεί στη δύναμή της και να χρησιμοποιεί:

Μέχρι οκτώ αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι πέντε μπορεί να είναι άνω των 23 ετών. Από αυτούς τους οκτώ δύναται να αναγράφονται στο Φ.Α. και να αγωνίζονται σε κάθε αγώνα μέχρι τέσσερις αλλοδαποί χωρίς ηλικιακό περιορισμό».

Η ανακοίνωση:

«Με την υπ’ αριθμ. 17/13.08/2021 απόφασή της, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε τη διευκρίνιση και ορθή επανάληψη του άρθρου 4 του Κανονισμού Β΄ ομάδων».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις