Τσιμπούκας: “Θα μιλήσουμε στο γήπεδο”

Η Νίκη δημιουργεί μια πολύ δυνατή ομάδα για τη Σούπερ Λιγκ 2 τη νέα χρονιά, όπως υποστηρίζει ο Θωμάς Τσιμπούκας στη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Θεσσαλία“. Ωστόσο ο 22χρονος αμυντικός επισημαίνει ότι το καλύτερο θα ήταν εκείνος και οι συμπαίκτες του να μιλήσουν μέσα στο γήπεδο αποφεύγοντας τα μεγάλα λόγια.

  • Θωμά, περίμενες ότι θα βρίσκεσαι για τρίτη χρονιά στη Νίκη;

Σαφώς και δεν το περίμενα αλλά έτσι το έφερε η κατάσταση. Πλέον χαίρομαι που είμαι για τρίτη σεζόν εδώ. Σίγουρα δεν είναι ωραίο να αλλάζεις συνεχώς ομάδες. Όσο περισσότερο βρίσκεσαι κάπου, τόσο το καλύτερο για σένα ως ποδοσφαιριστή και για την καριέρα σου. Μάλιστα όταν παραμένεις σε μια υγιή ομάδα, είναι ακόμη καλύτερα.

  •  Βλέπεις τη Νίκη να εξελίσσεται όσο διάστημα βρίσκεσαι εδώ;

Σίγουρα έχει εξελιχθεί η ομάδα. Στη διοίκηση άλλαξαν τα πρόσωπα και γενικά γίνεται καλύτερη δουλειά απ’ ό,τι συνέβαινε πριν, τουλάχιστον απ’ όσα έχω ακούσει, γιατί δεν γνώριζα κάτι προσωπικά. Πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και φέτος. Θα δώσουμε όλοι το καλύτερο δυνατό για να πάει η ομάδα ακόμη ψηλότερα και να πρωταγωνιστήσει.

  • Την προηγούμενη περίοδο η Νίκη έδειξε να διαθέτει ποιότητα, αλλά μόλις στην τελευταία αγωνιστική κατάφερε να σωθεί. Τι πιστεύεις ότι πήγε λάθος;

Είχαμε πολύ καλή ομάδα πέρσι, τόσο ατομικά ο κάθε παίκτης ήταν απίστευτα πολύ καλός και ομαδικά. Ειλικρινά ακόμη δεν ξέρω τι έφταιξε πέρσι. Εμείς φέραμε την ομάδα σ’ αυτή τη δύσκολη φάση μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Στο τέλος, όμως, τη σώσαμε. Αυτό έχει σημασία. Φέτος κοιτάμε μόνο μπροστά. Δεν πρέπει να μένουμε στο παρελθόν και να βλέπουμε μόνο τι κάναμε πέρσι και πρόπερσι. Τότε τερματίσαμε 5οι, δηλαδή μια θέση κάτω από την ομάδα της Ιεράπετρας, η οποία ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ 2, ενώ πέρσι ευτυχώς σώσαμε την παρτίδα στο τέλος.

  • Πέρσι η Νίκη άρχισε το πρωτάθλημα ως φαβορί. Μήπως μετά την κακή αρχή κλονίστηκε η αυτοπεποίθηση σας;

Το καλό είναι «να μην παίρνουμε ψηλά τον αμανέ», αλλά να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι και να δουλεύουμε. Να μην λέμε από την αρχή ότι πάμε για το πρωτάθλημα. Καλό είναι κι αυτό για μερικούς, αλλά για μένα το καλύτερο είναι να έχουμε το κεφάλι κάτω, να δουλεύουμε και να μη λέμε πολλά λόγια. Όλα να φαίνονται μέσα στο γήπεδο.

  • Σε ποιο παιχνίδι επανήλθε η καλή ψυχολογία τη σεζόν που μας πέρασε;

Κατά τη γνώμη μου αυτό συνέβη μετά τη νίκη μας με 1-0 επί του Αστέρα Βλαχιώτη στη Νεάπολη. Τότε ήταν το κορυφαίο, όπου πιστέψαμε πάλι σ’ εμάς. Έπειτα ήρθε το «διπλό» σε βάρος της Σαντορίνης, ενώ και με την Καλαμάτα πιάσαμε εξαιρετική απόδοση. Θα μπορούσαμε να νικήσουμε αλλά ήρθε το 2-2.

  • Η ήττα σοκ από τον Ασπρόπυργο με 3-2 σάς δημιούργησε τις πιο αρνητικές σκέψεις για το μέλλον;

Σε εκείνο το ματς ήμουν τραυματίας και κάθισα στον πάγκο. Ξεκινήσαμε πολύ καλά και πιστεύαμε ότι θα πάρουμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Ξαφνικά όλα γύρισαν «μπούμερανγκ». Ίσως επειδή υποτιμήσαμε κάπου τον αντίπαλο, μας γύρισε ανάποδα. Γι’ αυτό δεν πρέπει να υποτιμάμε καμία ομάδα. Όλες οι ομάδες είναι ισάξιες.

  • Βοήθησε στο να αλλάξει θετικά η κατάσταση η έλευση του Αλέκου Βοσνιάδη;

Σίγουρα και έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Είναι ένας έμπειρος προπονητής με πολύ μεγάλες παραστάσεις. Σαφώς και μας άλλαξε την ψυχολογία. Δεν θα μπορούσα να πω το αντίθετο σε καμία περίπτωση.

  •  Ποια πράγματα οφείλει να διορθώσει η Νίκη για να μην επαναληφθεί το περσινό σκηνικό;

Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι αρνητικό. Όλα πάνε καλά. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις.

  •  Ποιοι είναι οι ατομικοί σου στόχοι;

Σαφώς να πάω όσο ψηλότερα γίνεται με την ομάδα. Γιατί όχι να φτάσουμε και στην Α’ Εθνική και να παραμείνω και του χρόνου στη Νίκη. Σίγουρα είμαι μικρός στην ηλικία, αλλά έχουμε και έμπειρους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν με θητεία στη Σούπερ Λιγκ 2 για χρόνια. Επίσης διαθέτουμε έναν έμπειρο προπονητή, τον κ. Βοσνιάδη. Από κει και πέρα ότι είναι να γίνει θα γίνει.

  •  Σ’ έχει βοηθήσει η Νίκη να εξελιχθείς ως ποδοσφαιριστής;

Σαφώς και μ’ έχει βοηθήσει. Δεν είναι μικρό πράγμα να πηγαίνεις σε μία ομάδα όταν είσαι 20 ετών και να έχεις συμμετοχές. Κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή. Πάντως η Νίκη με έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

  • Στη Νίκη έχεις αγωνιστεί ως σέντερ μπακ, δεξιός οπισθοφύλακας, ακόμη και αμυντικός μέσος. Σε ποια θέση θα σε δούμε φέτος και ποια είναι η δική σου προτίμηση;

Δεν ξέρω ακόμη σε ποια θέση θα αγωνιστώ. Η φυσική μου θέση είναι στόπερ και εκεί μου αρέσει να παίζω. Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από τον κ. Βοσνιάδη. Δεν έχω πρόβλημα, όμως να αγωνίζομαι και σε άλλες θέσεις.

  • Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συμπαίκτης στη Νίκη;

Θα έλεγα ότι είναι ο Λούκας Γκαρσία.

  • Ποια παιχνίδια με τη Νίκη θα μείνουν στο μυαλό σου;

Όσον αφορά στη δική μου απόδοση δεν θα ξεχάσω το 2-2 με την Τρίγλια, αφού πέτυχα δύο γκολ. Από την άλλη μεριά, όμως, το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό. Μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, γιατί αν είχαμε κερδίσει θα μπορούσαμε να είχαμε ανεβεί κατηγορία. Βέβαια απέμεναν ακόμη τρία ματς μέχρι το τέλος. Επίσης δεν θα ξεχάσω και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου δεχθήκαμε την ισοφάριση στο 96’ Αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα κοιτάζουμε μπροστά.

  • Πέρσι η Νίκη έδωσε τους περισσότερους αγώνες στη Νεάπολη, αλλά φέτος επέλεξε το Πανθεσσαλικό. Εσύ πού προτιμάς να αγωνίζεσαι;

Σίγουρα στο Πανθεσσαλικό. Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης. Στο Πανθεσσαλικό αισθάνεσαι ποδοσφαιριστής. Καλό είναι και το άλλο γήπεδο, αλλά μέχρι εκεί. Δεν πιστεύω ότι μας βγήκε σε κακό να γυρίσει στη Νεάπολη πέρσι, αλλά το Πανθεσσαλικό είναι ιδανικό. Είναι μεγάλο στάδιο, στο οποίο εφόσον μπει και ο κόσμος μέσα, φέτος θα είναι ακόμη καλύτερα.

  •  Πόσο σας έλειψε η παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο;

Πέρσι χάσαμε τους οπαδούς μας, δεν τους είδαμε καθόλου. Βλέπαμε μόνο άδειες εξέδρες και δεν ακούγαμε τη φωνή του κόσμου μέσα στο γήπεδο. ‘Ηταν δύσκολο, γιατί από την προπέρσινη χρονιά είχαμε συνηθίσει τον κόσμο στο γήπεδο να μας βοηθά με τη φωνή του. Ήταν δύσκολο για όλες τις ομάδες. Τη νέα χρονιά θέλω από τον κόσμο να είναι αυτός που είναι και να βρίσκεται δίπλα μας. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θέλουμε να μιλήσουμε μέσα στο γήπεδο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις