Νίκη Βόλου: “Χρόνια πολλά αγάπη μας γλυκιά”

Σαν σήμερα πριν από 97 χρόνια, στις 19 Αυγούστου 1924, ιδρύθηκε η Νίκη Βόλου. Η διοίκηση της ΠΑΕ με αφορμή τα γενέθλια του συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Στις 19 Αυγούστου 1924, με τον αρ. πρωτ. 551 του Πρωτοδικείου Βόλου, συστάθηκε επίσημα η Νίκη Βόλου, με αρχική ονομασία “Γυμναστικός Σύλλογος Προσφύγων Βόλου”. Σκοπός ίδρυσης του συλλόγου ήταν “η διάδοσις και επέκτασις της γυμναστικής, εις πάσας τας κοινωνικάς τάξεις των προσφύγων”. Ως έμβλημά της επιλέχθηκε το άγαλμα της Νίκης, του αρχαίου γλύπτη Παιωνίου και χρώματά της το κυανό και το λευκό, τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Πρώτος πρόεδρός της ήταν ο Μαυρίκιος Πανάς.
Η Νίκη Βόλου γεννήθηκε από ανθρώπους που βίωσαν την καταστροφή και η δημιουργία της συμβολίζει τον αγώνα για επιβίωση και, τελικά, την αναγέννηση. Στο πέρασμα των δεκαετιών, η ομάδα μας βίωσε καταστροφές, αλλά η αγάπη των ανθρώπων της ήταν εκείνη που την έκανε να επιβιώνει και, στο τέλος, να αναγεννάται. 97 χρόνια μετά, μόλις τρία πριν την εκατονταετία, προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, για νέες επιτυχίες, σε όλα τα αθλήματα.
19/8/1924 – 19/8/2021
Χρόνια πολλά Νίκη μας!».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις