Το μεταγραφικό “μπαμ” της SL2 ψάχνει η Νίκη Βόλου – Επαφή με Σταύρο Τσουκαλά

Την μεταγραφή που θα αλλάξει τις ισορροπίες στην κατηγορία «ψάχνει» η Νίκη Βόλου και στο στόχαστρό της έχει μπει ένας ποδοσφαιριστής που η τελευταία φορά στην καριέρα του που συμμετείχε σε πρωτάθλημα κατώτερο από την Α’ Εθνική, ήταν το 2010.

Από τότε μέχρι και την προηγούμενη σεζόν ο 33χρονος μέσος είχε γεμάτες χρονιές σε πρωταθλήματα Α’ Εθνικής. 199 συμμετοχές και 18 γκολ στη Σούπερ Λιγκ, 21 συμ. και 3 γκολ στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου και 55 αγώνες στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της Ουγγαρίας με την Κισβάρντα έχοντας πετύχει 8 γκολ. Επίσης, οι 28 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας με 8 τέρματα, συμπληρώνουν το «βαρύ» βιογραφικό του έμπειρου μέσου.

Πρόκειται για τον Σταύρο Τσουκαλά τον οποίο έχει «κλειδώσει» το σκόπευτρο της Νίκης  και αναζητείται η «χρυσή» τομή που θα πείσει τον παίκτη να έρθει στον Βόλο για λογαριασμό των κυανολεύκων. Η πρώτη επαφή με τον παίκτη έχει γίνει όμως οι πιθανότητες για μία «βόμβα» τέτοιου μεγέθους δεν είναι πολλές. Το κασέ του ποδοσφαιριστή είναι ιδιαίτερα υψηλό και το γεγονός πως δεν έχει συμμετάσχει σε πρωτάθλημα Β’ Εθνικής από το 2010 και μετά, μειώνει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες επιτυχούς ολοκλήρωσης της μετακίνησης. Στη Νίκη Βόλου υπάρχει πίστη πως οι πιθανότητες μπορούν να ανατραπούν χωρίς ωστόσο να αλλάξει το μπάτζετ της ομάδας. Η αδειοδότηση της ΕΠΟ, το πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ αλλά και η καλή εικόνα που έχει «χτιστεί» για τη διοίκηση της Νίκης Βόλου στην ποδοσφαιρική «πιάτσα» αποτελούν σύμμαχο ανατροπής των δεδομένων.

Αν η Νίκη Βόλου καταφέρει να κάνει δικό της τον Σταύρο Τσουκαλά, τότε η μεσαία γραμμή της ισχυροποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό αποκτώντας έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο ύψους 1.86 εκ. μεσοεπιθετικός αγωνίζεται κυρίως στη θέση «8». Διακρίνεται για τη δύναμή του, την ταχύτητά του ενώ διαθέτει ισχυρό σουτ.

Ο Σταύρος Τσουκαλάς γεννημένος στη Θεσσαλονίκη στις 23 Μαΐου του 1988, έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Την περίοδο 2007-08 αποτέλεσε μέλος του ρόστερ του ΠΑΟΚ, χωρίς ωστόσο να καταγράψει συμμετοχή. Ακολούθησαν δύο γεμάτες χρονιές (26 και 20 συμ.) με τη Δόξα Δράμας σε Γ’ και Β’ Εθνική. Το 2010 μετακομίζει στην Κύπρο για τη Νέα Σαλαμίνα και τη Β’ Εθνική όπου στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος αγωνίστηκε σε 10 αγώνες της κυπριακής ομάδας. Το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2010-11 επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, καταγράφοντας 15 συμμετοχές. Από το 2012 έως το 2016 ο Σταύρος Τσουκαλάς έγραψε στο κοντέρ του 129 στη Σούπερ Λιγκ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σημειώνοντας παράλληλα 14 τέρματα. Επόμενοι σταθμοί της καριέρας του, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Απόλλων Σμύρνης καταγράφοντας 49 συμμετοχές σε δύο χρόνια με τις δύο ομάδες. Από το 2018 έως το πρώτο μισό του 2021 ο έμπειρος μέσος μετακομίζει στην Ουγγαρία για λογαριασμό της Κισβάρντα (Α’ Εθνική) με την οποία αγωνίστηκε σε 55 αγώνες, σημειώνοντας 8 τέρματα. Το τελευταίο εξάμηνο επέστρεψε στην Κύπρο όπου φόρεσε τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας, έχοντας 21 συμμετοχές και δύο γκολ.

Συνολικά ο ποδοσφαιριστής έχει 199 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ, 55 συμμετοχές στην Α’ Εθνική Ουγγαρίας και 21 στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου. Για να έχουμε μία τάξη μεγέθους της εμπειρίας του ποδοσφαιριστή αξίζει να αναφέρουμε πως έχει αγωνιστεί αντίπαλος του Παναθηναϊκού 16 φορές, του Ολυμπιακού 15, της ΑΕΚ 13 και του ΠΑΟΚ 14 φορές.

Τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν αν η μεταγραφική «βόμβα» της Σούπερ Λιγκ 2 θα σκάσει στον Βόλο για λογαριασμό της Νίκης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις