Σιατραβάνης: «Μία από τις λίγες υγιείς ομάδες στην Ελλάδα η Νίκη Βόλου»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου έκανε στο goalpost.gr ο Σάββας Σιατραβάνης. Ο 29χρονος Λαρισαίος επιθετικός δεν θέλησε να βάλει ψηλά τον πήχη, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σάββα Σιατραβάνη στο goalpost.gr:

Ο Σάββας Σιατραβάνης διαθέτει ένα «βαρύ» βιογραφικό κι μπήκε στο στόχαστρο αρκετών ομάδων που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό στη Σούπερ Λιγκ 2. Αυτός επέλεξε τη Νίκη Βόλου και όπως εξηγεί τέσσερα πράγματα έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την απόφασή του:

«Είναι λίγες οι ομάδες στην Ελλάδα, ειδικά στη Β’ Εθνική, που είναι υγιείς. Η Νίκη Βόλου είναι μία από αυτές. Όταν μίλησα με τον κ. Βοσνιάδη μου ανέλυσε το project της ομάδας και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον».

– Θες να αναλύσεις λίγο το project;

«Η ομάδα κινήθηκε δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, απέκτησε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, παίκτες που διψούν για διάκριση και είναι καλά παιδιά. Αυτό είναι το πρώτο και το κυριότερο που με έπεισε να έρθω στην ομάδα.

Επίσης έχει μία διοίκηση που είναι εντάξει για όλα τα άτομα που δουλεύουν για τη Νίκη Βόλου.

Είναι μια ομάδα με κόσμο, με δυναμική κάτι που κάνει έναν ποδοσφαιριστή να αισθάνεται πιο άνετα μέσα στο γήπεδο. Όλααυτά τα στοιχεία μ’ έπεισαν να έρθω στην ομάδα».

«Η διοίκηση της Νίκης έχει χτίσει ένα πολύ καλό όνομα στην ποδοσφαιρική πιάτσα»

«Η διοίκηση έχει ένα πολύ καλό όνομα στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Βγάζει υγεία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί πλέον στην Ελλάδα, στη Β’ Εθνική και στις χαμηλότερες κατηγορίες δεν υπάρχουν υγιείς ομάδες. Είναι πολύ λίγες, μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών μου. Όταν αυτό συνδυάζεται με ένα πολύ καλό project και με κόσμο, που μακάρι να επιστρέψει και στα γήπεδα, τότε δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για να δουλέψεις. Ο κόσμος κάνει τον παίκτη να δίνει το κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες ιστορικές και με κόσμο».

Για το αν το Πανθεσσαλικό έπαιξε ρόλο στην απόφασή του να έρθει στη Νίκη.

«Εννοείται. Είναι ένα ιδιαίτερο κίνητρο, γιατί είναι ένα πολύ ωραίο γήπεδο. Γήπεδο που μπορεί να γεμίσει με κόσμο. Είναι ένα γήπεδο προδιαγραφών Α’ Εθνικής».

Ο στόχος της ομάδας

«Στόχο δεν μπορείς να θέσεις πριν ξεκινήσεις τα επίσημα παιχνίδια. Ότι και να πεις, μπορεί πολύ γρήγορα να αναθεωρήσεις. Οπότε θέτεις έναν στόχο να φτιάξεις μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα, μια ομάδα που θα πεθαίνει μέσα στο γήπεδο, θα τα δίνει όλα, θα τελειώνει το παιχνίδι. Ο κόσμος θα μένει ευχαριστημένος όπως και οι παίκτες από την απόδοσή τους. Ο στόχος μας είναι να εμφανιστούμε πανέτοιμοι στην πρεμιέρα. Στη συνέχεια τρώγοντας ανοίγει η όρεξη… Πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά, δεν μπορούμε να βάλουμε από τώρα στόχο, απλά θα πρέπει όσο το δυνατόν να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι και πιο ανταγωνιστικοί γιατί θα είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα».

Τι πήγε στραβά στην Ξάνθη;

«Τα μπάτζετ τις πιο πολλές φορές δεν κερδίζουν πρωταθλήματα. Με την Ξάνθη φτάσαμε πολύ κοντά στο να το καταφέρουμε για λίγο χάσαμε την άνοδο. Κι εκεί ήταν μια πολύ υγιής ομάδα. Η αλήθεια είναι πως τα είχαμε όλα, δεν μας έλειπε τίποτα. Απλά δεν ταίριαξαν οι παίκτες μεταξύ τους. Ήταν παίκτες που δεν γνώριζαν την κατηγορία, γιατί σ’ αυτή την κατηγορία είναι σημαντικό οι παίκτες που έχει η ομάδα να γνωρίζουν πώς είναι, γιατί είναι ιδιαίτερη και δύσκολη».

Σε τι διαφέρει από την SL1;

«Θεωρώ ότι η πρώτη κατηγορία έχει πιο πολύ ποιότητα, έχει καλύτερα γήπεδα. Στη SL2 υπάρχουν γήπεδα, που όσο ποιότητα και να έχεις δεν θα μπορέσεις να τη βγάλεις μέσα στο γήπεδο. Θέλει να έχεις άλλη στόφα παικτών, παίκτες που να γνωρίζουν πώς να παίξουν σε ιδιαίτερες συνθήκες, γιατί αυτή η κατηγορία έχει ιδιαίτερες συνθήκες. Είναι πιο δύσκολη, θέλει πάντα να πας για το αποτέλεσμα.

Η Α’ Εθνική είναι μια κατηγορία που ξέρεις ότι δεν πας για να πρωταγωνιστήσεις εκτός κι αν ανήκεις στις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Εδώ στη Β’ Εθνική πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό και ο πρωταθλητισμός είναι κάτι που δεν κερδίζεται από τη μια μέρα στην άλλη πρέπει να τον έχεις. Πρέπει να τον βάλεις μέσα στο DNA της ομάδας και να συνεχίσεις τη χρονιά έτσι».

Για τη θέση που αγωνίζεται:

«Παίζω κυρίως στα άκρα της επίθεσης. Πέρυσι ήμουν σε διαφορετικό ρόλο κάλυπτα όλη την πλευρά. Όταν θες πολύ και σου αρέσει να κάνεις κάτι προσαρμόζεσαι. Με κάλεσαν να παίξω σε εκείνη τη θέση, προσπάθησα να προσαρμοστώ και θεωρώ ότι πήγε καλά. Η ομάδα ήταν γεμάτη σε ρόστερ, ο προπονητής με χρειάστηκε σ’ εκείνη τη θέση και ανταποκρίθηκα. Είμαι χαρούμενος που μου εμπιστεύονται φανέλα βασικού. Δουλεύω πολύ για να το καταφέρω αυτό. Θέλω στο ποδόσφαιρο να πετύχω. Μου αρέσει πάρα πού το ποδόσφαιρο οπότε τα δίνω κι όλα».

Αν βρήκε τις συνθήκες που περίμενε να συναντήσει στην ομάδα:  «Είναι πολύ λίγο το χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε εδώ. Είναι η προετοιμασία. Θεωρώ ότι όλα πάνε καλά, όλα είναι εξαιρετικά. Είναι δύσκολες αυτές οι μέρες γιατί έχουμε διπλές προπονήσεις, είναι πολύ μεγάλη η κούραση, αλλά «δόξα τω Θεώ» όλα είναι καλά».

– Υπάρχει κάτι που σου έκανε εντύπωση τις πρώτες σου μέρες στην ομάδα;

«Έχει πολύ καλά παιδιά. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει είναι εξαιρετικά παιδιά και εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Γενικά φαίνεται ότι θα δέσουμε όλοι μαζί, και στο κομμάτι των αποδυτηρίων πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά και νομίζω εδώ θα το καταφέρουμε».

Για τον ανταγωνισμό στο Βόρειο όμιλο κι αν έχει ξεχωρίσει κάποιες ομάδες:

«Σίγουρα και στον Βόρειο και στο Νότιο όμιλο υπάρχουν πολύ καλές ομάδες. Εννοείται πως έχω ξεχωρίσει κάποιες απ’ αυτές όμως δεν θέλω να πω ποιες. Πάντα υπάρχει μια έκπληξη σ’ αυτά τα πρωταθλήματα. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες και στο Βορρά και στο Νότο, ομάδες που έχουν κάνει εξαιρετικές κινήσεις. Απλά μένει να μπουν στο γήπεδο και να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Εγώ περιμένω τους πρώτους αγώνες. Τα φιλικά για εμένα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες, μένει να τις δούμε στο γήπεδο».

Αν είχες άλλες προτάσεις κι από άλλες ομάδες: «Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες. Προτίμησα τη Νίκη Βόλου. Προτίμησα να εμπιστευτώ αυτή την ομάδα, τους ανθρώπους της διοίκησης και τον προπονητή. Δεν είχα δουλέψει μαζί του στο παρελθόν. Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι και ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Γενικά ήθελα να έρθω εδώ».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις