Τάραξε τα νερά της SL2 η Νίκη Βόλου: Συμφωνία με Σταύρο Τσουκαλά

Μπορεί οι πιθανότητες να μην ήταν με το μέρος της, όμως η διοίκηση της Νίκης κατάφερε να πείσει τον Σταύρο Τσουκαλά να φορέσει τα κυανόλευκα με τον άγγελο στο στήθος.

Όπως είχαμε γράψει στο goalpost.gr η Νίκη Βόλου έψαχνε τη μεταγραφή που θα άλλαζε τις ισορροπίες στη Σούπερ Λιγκ 2, έχοντας κάνει πρόταση συνεργασίας στον Σταύρο Τσουκαλά, έναν παίκτη που τελευταία φορά που αγωνίστηκε σε πρωτάθλημα κατώτερο από την Α’ Εθνική, ήταν το 2010.

Οι συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή ήταν αλλεπάλληλες τις τελευταίες μέρες με τον παίκτη να λέει το «ναι» και να αναμένεται να έρθει στον Βόλο τις προσεχείς δύο μέρες για να μπει στο πρόγραμμα της προετοιμασίας της νέας του ομάδας.

Σίγουρα, πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές μεταγραφές της Σούπερ Λιγκ 2, αν όχι η πιο δυνατή και αναμένεται να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη μεσαία γραμμή της Νίκης Βόλου. Αυτή η μεταγραφική κίνηση δείχνει πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως οι Βολιώτες έχουν βάλει ψηλά τον πήχη των στόχων και των προσδοκιών, εκμεταλλευόμενοι την ελευθερία των κινήσεων που τους δίνει η αδειοδότηση της ΕΠΟ.

Το «βαρύ» βιογραφικό του Σταύρου Τσουκαλά

Ο Σταύρος Τσουκαλάς γεννημένος στη Θεσσαλονίκη στις 23 Μαΐου του 1988, έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ.  Ο ύψους 1.86 εκ. μεσοεπιθετικός αγωνίζεται κυρίως στη θέση «8». Διακρίνεται για τη δύναμή του, την ταχύτητά του ενώ διαθέτει ισχυρό σουτ.

Την περίοδο 2007-08 αποτέλεσε μέλος του ρόστερ του ΠΑΟΚ, χωρίς ωστόσο να καταγράψει συμμετοχή. Ακολούθησαν δύο γεμάτες χρονιές (26 και 20 συμ.) με τη Δόξα Δράμας σε Γ’ και Β’ Εθνική. Το 2010 μετακομίζει στην Κύπρο για τη Νέα Σαλαμίνα και τη Β’ Εθνική όπου στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος αγωνίστηκε σε 10 αγώνες της κυπριακής ομάδας. Το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2010-11 επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, καταγράφοντας 15 συμμετοχές. Από το 2012 έως το 2016 ο Σταύρος Τσουκαλάς έγραψε στο κοντέρ του 129 στη Σούπερ Λιγκ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σημειώνοντας παράλληλα 14 τέρματα. Επόμενοι σταθμοί της καριέρας του, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Απόλλων Σμύρνης καταγράφοντας 49 συμμετοχές σε δύο χρόνια με τις δύο ομάδες. Από το 2018 έως το πρώτο μισό του 2021 ο έμπειρος μέσος μετακομίζει στην Ουγγαρία για λογαριασμό της Κισβάρντα (Α’ Εθνική) με την οποία αγωνίστηκε σε 55 αγώνες, σημειώνοντας 8 τέρματα. Το τελευταίο εξάμηνο επέστρεψε στην Κύπρο όπου φόρεσε τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας, έχοντας 21 συμμετοχές και δύο γκολ.

Συνολικά ο ποδοσφαιριστής έχει 199 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ, 55 συμμετοχές στην Α’ Εθνική Ουγγαρίας και 21 στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου. Για να έχουμε μία τάξη μεγέθους της εμπειρίας του ποδοσφαιριστή αξίζει να αναφέρουμε πως έχει αγωνιστεί αντίπαλος του Παναθηναϊκού 16 φορές, του Ολυμπιακού 15, της ΑΕΚ 13 και του ΠΑΟΚ 14 φορές.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις