Αποστολίδης: Να δώσουμε χαρά στους Νικιώτες

Ο Μανώλης Αποστολίδης θα φορέσει τη φανέλα της Νίκης για τρίτη φορά στην καριέρα του και αυτός θα είναι ο τέταρτος χρόνος που θα υπερασπιστεί την εστία της βολιώτικης ομάδας. Ενδεχομένως αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν ως τερματοφύλακας καθώς, όπως αναφέρει και ο ίδιος θέλει να ασχοληθεί με την προπονητική τερματοφυλάκων και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα που νιώθει ως οικογένειά του.

Ο έμπειρος πορτιέρε μίλησε στο goalpost.gr για την επιστροφή του στη Νίκη Βόλου αλλά και για την περσινή σεζόν που αποχώρησε με μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση…

Πριν αρχίσει η συνέντευξη ο Μάνος Αποστολίδης ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον Σύλλογο που την ημέρα της συνέντευξης συμπλήρωνε 97 χρόνια ζωής.

Για τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η επιστροφή του στη Νίκη, ο Μάνος Αποστολίδης είπε: «Από το 2013-14 όταν πήραμε το πρωτάθλημα με τη Νίκη, είχα πει πως κάποια στιγμή θέλω να επιστρέψω στην ομάδα και να κλείσω την καριέρα μου εδώ. Από τότε ήθελα να απασχοληθώ στην οικογένεια της Νίκης Βόλου, όταν κλείσω την καριέρα μου, απ’ οποιοδήποτε πόστο. Ξεκίνησα μία συζήτηση με τον κ. Βοσνιάδη για την επιστροφή μου στην ομάδα, όμως δεν είχαμε ξεκαθαρίσει αν θα επέστρεφα ως παίκτης ή ως μέλος του τεχνικού τιμ. Όταν άρχισαν οι προπονήσεις αποφασίσαμε, μετά από συζήτηση να προσφέρω αγωνιστικά και τη φετινή σεζόν. Άλλωστε προερχόμουν από μία γεμάτη χρονιά με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου, με τον οποίο κατακτήσαμε το πρωτάθλημα του ομίλου στη Γ’ Εθνική. Μ’ αυτόν τον τρόπο ίσως διορθωνόταν κι ένα λάθος που έγινε την περσινή σεζόν και να κλείσω την καριέρα μου στη Νίκη Βόλου».

Για την περσινή του αποχώρηση που συνοδεύτηκε από μία δήλωση που άφηνε αιχμές προς κάποιους ανθρώπους της ομάδας

«Αν κάποιος είναι κακοπροαίρετος και θέλει να δημιουργήσει προβλήματα, θα πει πως εκείνη η δήλωσή μου στρέφονταν κατά της διοίκησης. Όμως αν κάποιος διαβάσει όλη τη δήλωση που είχα κάνει πέρυσι το καλοκαίρι, θα καταλάβει ότι οι αιχμές δεν ήταν κατά της διοίκησης αλλά κατά κάποιων ανθρώπων, με τους οποίους είχα κάνει μία συζήτηση, μου είχαν αναλύσει το πλάνο της ομάδας και τον ρόλο μου σ’ αυτή, πλάνο το οποίο εγώ αποδέχθηκα. Έχοντας συμφωνήσει με την ομάδα έκανα τον προγραμματισμό μου και φυσικά δεν ασχολήθηκα με άλλες προτάσεις.

Ενώ ήμουν παρών στην παρουσίαση της ομάδας στο «Π. Μαγουλάς» και κάνω κανονικά τις προπονήσεις, όταν ανεβήκαμε στο βουνό για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας είχα έναν μικροτραυματισμό και γύρισα στον Βόλο για να κάνω θεραπεία δύο ημερών. Όταν επέστρεψα στο βουνό, άλλαξαν όλα και συγκεκριμένοι άνθρωποι μου είπαν πως η διοίκηση δεν με υπολογίζει. Ουσιαστικά έριχναν το βάρος στη διοίκηση, γνωρίζοντας όμως εγώ πως αυτό δεν ίσχυε. Εγώ είχα δεχθεί ότι ο ρόλος μου στην ομάδα θα ήταν δευτερεύον και το πλάνο έλεγε πως ο νεαρός τερματοφύλακας που ήταν στο ρόστερ υπολογίζονταν για πρώτος. Βέβαια και αυτός που υπολογίζονταν για τον πρώτο ρόλο αποχώρησε τον Δεκέμβριο.

Θα έπρεπε από την αρχή να μου πουν πως δεν σε θέλουμε για τους συγκεκριμένους λόγους. Αυτό θα ήταν πιο αντρίκειο. Αναγκάστηκα να αποχωρήσω 30 Αυγούστου και δεν είχα πολλά περιθώρια για να πάω σε άλλη ομάδα. Επαναλαμβάνω, οι αιχμές σε καμία περίπτωση δεν ήταν κατά της διοίκησης. Άλλωστε στο τέλος της δήλωσης εύχομαι στους ανθρώπους της διοίκησης να εκπληρώσουν τους στόχους της προσπάθειας που ξεκίνησαν. Όλοι βλέπουν πως η διοίκηση προσπαθεί να φτάσει η ομάδα ψηλά»

Για τον Αλέκο Βοσνιάδη

«Το βασικό είναι πως ο κ. Βοσνιάδης είναι από την αρχή στο τιμόνι της ομάδας. Είναι πολύ διαφορετικό αυτό από το αναλαμβάνεις την αποστολή να σώσεις μία κατάσταση που βρήκες. Φέτος ο προπονητής χτίζει μία ομάδα που αποτελείται από πάρα πολύ καλές μονάδες και σιγά σιγά αρχίζουν οι μονάδες να γίνονται ομάδα.

Οργανωτικά τα πράγματα, μέχρι στιγμής, είναι καλά και θεωρώ πως θα συνεχίσουν να είναι καλά γιατί τόσο ο κόουτς όσο και όσοι είναι στο προπονητικό τιμ, ξέρουν τι χρειάζεται μία ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό. Πλέον είσαι υποχρεωμένος να κάνεις πρωταθλητισμό ακόμη κι αν θες να σώσεις την κατηγορία».

Για τον Μπαγιτς

«Όσον αφορά τον Μπάγιτς, πριν ακόμη μάθω ότι θα έρθει στην ομάδα, σε ποδοσφαιρική συζήτηση που αφορούσε καλούς τερματοφύλακες της Α’ Εθνικής, τον είχα επισημάνει ως έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες. Όσες φορές τον παρακολούθησα την περσινή σεζόν ήταν σε άριστη κατάσταση. Είναι πολύ σταθερός και καλός τερματοφύλακας».

– Τι είναι για τον Αποστολίδη ένας καλός τερματοφύλακας

«Ένας τερματοφύλακας που όταν τον χρειάζεται η ομάδα θα είναι εκεί. Είναι εκείνος που σε κάποια ματς θα δώσει βαθμούς στην ομάδα. Ένας καλός τερματοφύλακας μπορεί να δώσει από 5 έως 10 βαθμούς σε μία ομάδα, σε μία αγωνιστική χρονιά. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Κανείς δεν σκέφτεται ότι ένας τερματοφύλακας μπορεί να δώσει βαθμούς, αντιθέτως είναι εύκολο τα εύσημα να πηγαίνουν πάντα στους επιθετικούς. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο και φυσικά όσοι παίζουμε σ’ αυτή τη θέση το γνωρίζουμε από την αρχή, δεν παραπονιέμαι»

Για τον Γρηγοριάδη

«Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και πολύ καλό παιδί. Δεν τον γνώριζα, τον είδα στις προπονήσεις. Διαθέτει πολύ καλή τεχνική κάτι που σπανίζει σε 25αρηδες τερματοφύλακες. Σίγουρα θα τον βοηθήσουμε κι εμείς οι μεγαλύτεροι ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και το μέλλον του ανήκει».

Για το πώς βλέπει τον εαυτό του την επόμενη μέρα στη Νίκη Βόλου

«Εγώ θα ήθελα να παραμείνω στην οικογένεια της Νίκης και μετά το τέλος της αγωνιστικής μου καριέρας. Έχει γίνει μία συζήτηση για δουλέψω για την ομάδα από άλλο πόστο, ευελπιστώ πως η συζήτηση που έχει ήδη γίνει θα ευδοκιμήσει και η συνεργασία μας θα συνεχιστεί. Οι ακαδημίες της ομάδας είναι ένας τομέας που θα ήθελα να ασχοληθώ μετά την ολοκλήρωση της καριέρας μου ως τερματοφύλακας».

Για τη νέα αμυντική γραμμή της ομάδας

«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους στον αγωνιστικό χώρο. Μέρα με τη μέρα θα αποκτηθεί η επικοινωνία ανάμεσα στους παίκτες, γιατί η άμυνα πάνω απ’ όλα είναι επικοινωνία. Αν η επικοινωνία και η αλληλοκάλυψη είναι σωστή όλα πηγαίνουν καλά. Η αμυντική μας γραμμή έχει πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές και θεωρώ είναι από τις καλύτερες στη Νίκη των τελευταίων ετών».

Για προπονητή τερματοφυλάκων κ. Νάση

«Πρώτη φορά συνεργάζομαι μαζί του. Όλοι γνωρίζουν πως είναι ένας πολύ καλός προπονητής τερματοφυλάκων και πολύ καλός άνθρωπος. Μέχρι στιγμής δουλεύουμε πάρα πολύ καλά και σ’ ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Είχα ακούσει καλά λόγια γι’ αυτόν όμως όταν δούλεψα μαζί του κατάλαβα το επίπεδο της δουλειάς του».

Για το αν συνεχίζει να έχει τη φιλοδοξία να αγωνιστεί

«Όταν ήρθα στην ομάδα και ακόμη δεν είχαμε πάρει την απόφαση να είμαι μέλος της τριπλέτας των τερματοφυλάκων, έβλεπα τα παιδιά να προπονούνται και ήθελα να συμμετάσχω κι εγώ. Εννοείται πως θέλω να αγωνιστώ. Πάνω απ’ όλα θέλω να έχω υγεία και να είμαι πανέτοιμος όταν μου ζητηθεί να αγωνιστώ να δώσω το 100%».

Επιστροφή του κόσμου, επιστροφή στο Πανθεσσαλικό

«Και μόνο που το σκέφτομαι ανατριχιάζω γιατί το Πανθεσσαλικό με κόσμο που φέρνει στο μυαλό τη χρονιά του πρωταθλήματος. Πιστεύω πως ο κόσμος βλέποντας τη σοβαρή προσπάθεια που γίνεται, βλέποντας τους παίκτες εγνωσμένης αξίας που έρχονται, θα επιστρέψει «ζεστός» στο γήπεδο. Στο χέρι μας είναι αυτός ο κόσμος παιχνίδι με το παιχνίδι να γίνεται περισσότερος όπως τότε το 2013-14. Ο Νικιώτης αγαπάει την ομάδα, το θέλει το γήπεδο και φέτος είναι βέβαιο πως θα είναι δίπλα μας. Από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να του δώσουμε χαρά»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις