Βόλος: Η πληρότητα στο ρόστερ και τα «βαριά χαρτιά»

Έτοιμος για την έναρξη της σεζόν είναι ο Βόλος ενόψει της πιθανής -όπως όλα δείχνουν- σέντρας στη Super League Interwetten το επόμενο σαββατοκύριακο με την ομάδα της Μαγνησίας να ξεκινάει τις υποχρεώσεις της υποδεχόμενη τη Λαμία. Ήδη έχουμε αναλύσει ότι στις τάξεις της ομάδας έχουν ενθαρρυντικά μηνύματα από τη δουλειά που έχει γίνει στην προετοιμασία και πλέον αυτό που επιδιώκεται είναι να αποκτήσει ομοιογένεια ένα σύνολο με αρκετά νέα πρόσωπα καθώς και αυτό το καλοκαίρι οι μεταγραφές που έγιναν ήταν μπόλικες.

Το ρόστερ γέμισε με επιλογές
Σχεδόν σε κάθε θέση ο Βόλος με τις μεταγραφές που έκανε έχει γεμίσει. Για παράδειγμα στο τέρμα έχει δύο καλές επιλογές με Κότνικ και Κλέιμαν, στο κέντρο της άμυνας έχει διαμορφωθεί μια δυνατή τετράδα με την προσθήκη των Ρινέρ, Ρομέρο και Γκιουλέν συν την παρουσία του Γκρίλο που υπήρχε από πέρυσι, δεξιά στην άμυνα φαίνεται να υπάρχει αναβάθμιση με την απόκτηση του Πουρίτα, αριστερά υπάρχει πάντα η αξιόπιστη παρουσία του Φεράρι, ενώ στον άξονα (όπου ο Βόλος δεν ήθελε επιπλέον προσθήκη με τους Τσοκάνη, Μπαριέντος και Νίνη να συνεχίζουν) μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Ριένστρα ήρθε ο Σοάρες. Στη μεσοεπιθετική γραμμή οι Ορός, Ρεγκατίν, Φερνάντες, Βοϊτκόφσκι και Ροσέρο δίνουν αρκετές επιλογές στα χέρια του Αμπασκάλ, μαζί με τον Μπαρτόλο φυσικά που παραμένει, και στην κορυφή της επίθεσης ο Φαν Βέερτ αποκτήθηκε ως αντι-Δουβίκας.

Παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε πάνω από μια θέσεις
Εκτός από την πληρότητα που παρατηρείται στο ρόστερ, η οποία είναι μεγαλύτερη και από αυτό της περσινής επιτυχημένης σεζόν, ο τεχνικός Γκιγέρμο Αμπασκάλ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διαθέτει διάφορους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν σε πάνω από μια θέσεις. Πολύ σημαντικό και αυτό καθώς κατά τη διάρκεια της σεζόν ακόμα και προβλήματα τραυματισμών να προκύψουν, οι Βολιώτες θα μπορούν να τα αντιμετωπίσουν με περισσότερη ευκολία. Για παράδειγμα ο Ρομέρο εκτός από το κέντρο της άμυνας μπορεί να δώσει λύση και ως δεξί μπακ. Το ίδιο και ο Γκρίλο στο αριστερό άκρο της άμυνας αν χρειαστεί. Εκεί αν ο Φεράρι λείψει σε κάποιο παιχνίδι μπορεί και ο Μπαρτόλο να παίξει, κάτι που το έκανε με επιτυχία σε κάποια ματς πέρυσι, ενώ ο Πουρίτα δείχνει ικανός να παίξει σε όλη τη δεξιά πτέρυγα. Ο Νίνης μπορεί να προσφέρει σε όλες τις θέσεις του κέντρου, ενώ οι Φερνάντες, Ρεγκατίν και Ορός αγωνίζονται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον καθαρό επιθετικό.

Εκείνοι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά
Σίγουρα, η ομοιογένεια και η συνολική δουλειά είναι το παν, ωστόσο στο ρόστερ του Βόλου υπάρχουν οι παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το κάτι παραπάνω και να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Είτε παίκτες από το περσινό ρόστερ, όπως ο εξαιρετικός σε όλη την αριστερή πλευρά Φεράρι ή στον άξονα ο Νίνης που έδωσε ξανά πνοή στην καριέρα του, είτε παίκτες που ήρθαν το φετινό καλοκαίρι. Όπως ο Ρεγκατίν και ο Ορός που δείχνουν με την ποιότητα που διαθέτουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη μεσοεπιθετική γραμμή, ή ο Φαν Βέερτ, ο οποίος καλείται να βρει τα περσινά πολύτιμα γκολ του Δουβίκα και αν κρίνουμε από τους αριθμούς στην καριέρα του μπορεί να το κάνει πράξη. Φυσικά όλα θα φανούν στο γήπεδο για όλους στη διάρκεια της σεζόν…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις