«Η Καβάλα δεν ζητάει χάρει, ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος»

Στο Ράδιο Πρωινή 93,7 μίλησε ο νομικός σύμβουλος της Καβάλας σχετικά με την προσπάθεια της ΠΑΕ να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής.

Τι έγινε το μεσημέρι της Κυριακής και τι περιμένετε αυτή την εβδομάδα;

«Την Παρασκευή κατατέθηκαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ΕΕΑ. Αναμένουμε την απόφαση της επιτροπής. Από την απόφαση αυτή θα εξαρτηθεί σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα μας. Αν θα είναι στη Σουπερ Λιγκ 2 ή αν θα είναι στη Γ`Εθνική. Νομίζω ότι αυτή την εβδομάδα πρέπει να συνεδριάσει η επιτροπή γιατί δεν έχει και πολύ χρόνο λόγω της επικείμενης έναρξης του πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 26 Σεπτεμβρίου και πρέπει να γίνει ο καταρτισμός των ομίλων, το πρόγραμμα των αγώνων κτλ. Η ΕΕΑ θα ασχοληθεί στη συνεδρίαση της φυσικά και με άλλα θέματα. Υπάρχει πρόσκληση σε ομάδες της Γ`Εθνικής να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Σουπερ Λιγκ 2 αφού δεν συμπληρώνονται οι όμιλοι».

Πού «πατάει» ο ΑΟΚ για να δικαιωθεί και να παίξει στη Σουπερ Λιγκ 2;

«Το θέμα για μένα είναι αυστηρά νομικό. Ο νόμος προβλέπει μέχρι τις 15 Ιουλίου οποιαδήποτε ομάδα που θέλει να παίξει στη Σουπερ Λιγκ 2, πρέπει να καταθέσει την αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αυτή η προθεσμία παρατάθηκε για 15 ημέρες και πήγε μέχρι τέλος του μήνα. Στο τέλος του μηνός έπεφτε αργία οπότε η τελευταία μέρα ήταν η 2 Αυγούστου. Μέχρι τις 2 Αυγούστου έπρεπε να καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά που προβλέπει ο νόμος. Ποια είναι αυτά; Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, πρακτικό διοικητικού συμβουλίου ότι κανένα μέλος δεν έχει κώλυμα. Ότι η ομάδα δεν χρωστάει στην ΕΠΟ, δεν χρωστάει στο κέντρο ντόπινγκ κτλ.

Η 2/8 πέρασε και δεν κατατέθηκαν αυτά τα δικαιολογητικά. Στις 3/8 έβγαλε απόφαση η ΕΕΑ ότι δεν χορηγεί πιστοποιητικό στον ΑΟΚ. Η δική μας η άποψη την οποία καταθέσαμε και διαφωνούμε με την άποψη της ΕΕΑ είναι ότι η προθεσμία όσον αφορά τις ομάδες είναι πράγματι 15 Ιουλίου αλλά όσον αφορά τις ομάδες που προβιβάστηκαν τώρα από κατώτερη σε ανώτερη κατηγορία όπως και τις νεοσύστατες ΠΑΕ σαν και αυτές που προσκάλεσε ο Ζαγοράκης στις 4/8, δεν είναι η 2/8 αλλά είναι 30 ημέρες πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Σουπερ Λιγκ 2. Άρα η προθεσμία λήγει στις 22 Αυγούστου.

Στις 22 Σεπτεμβρίου αρχίζει το Κύπελλο. Ως εκ τούτου αυτή η διαφορά νομικής προσέγγισης νομίζω ότι θα είναι αντικείμενο της επιτροπής γιατί υπάρχει μια διάταξη η οποία επιφυλάσσει θα έλεγα ξεχωριστή μεταχείριση για πρώτη φορά ανεβαίνουν από κατώτερη σε ανώτερη. Ο νομοθέτης έβαλε ξεχωριστή προθεσμία. Αυτό είναι το νομικό έρεισμα το δικό μας. Θεωρούμε ότι αυτή η προθεσμία δεν έχει περάσει».

Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά στην ΕΕΑ, αν πάρει αρνητική απόφαση για τον ΑΟΚ, είναι καθοριστική, είναι τελεσίδικη;

«Όχι, η απόφαση προσβάλλεται. Έχεις το δικαίωμα να την προσβάλεις. Μπαίνει όμως σε ένα δικαστικό κυκεώνα, νιώθοντας μεγάλη ανασφάλεια. Το ζήτημα είναι να τελειώσει τώρα. Το δίκαιο είναι υπέρ της ομάδας μας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η διοργανώτρια αρχή είναι να συμπληρώσει τις ομάδες οι οποίες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Ο ΑΟΚ είναι μια ομάδα που προβιβάστηκε αγωνιστικά και όχι πλασματικά. Οπότε έχει το δικαίωμα να απαιτεί περισσότερο απ’ όλους την τήρηση του νόμου. Η ομάδα δεν ζητάει ρουσφέτι. Δεν ζητάει χάρη. Αυτό που φωνάζει είναι: «Εφαρμόστε τον νόμο».

Γιατί αργήσατε τόσο πολύ, δεδομένου ότι η πρόθεση του ανθρώπου ήταν ξεκάθαρη; Επηρέασε η γραφειοκρατία επειδή είναι ένας επιχειρηματίας από τον Καναδά; Μιλάμε για την εγγυητική επιστολή, που βγήκε την Παρασκευή το πρωί.

«Η εγγυητική επιστολή δεν είναι τίποτα σοβαρό. Είναι ένα σχετικό έγγραφο ανάμεσα στα υπόλοιπα 9. Δεν είναι να μαζέψεις μόνο ένα έγγραφό που είναι η εγγυητική. Είναι να μαζέψεις 9 έγγραφα. Πρόκειται για πολίτη τρίτης χώρας για αυτό καθυστέρησε η εγγυητική επιστολή. Ήταν θέμα καθαρά γραφειοκρατικό. Ξεπεράστηκε αυτό το πρόβλημα εξαιτίας της σφοδρής επιθυμίας να πάρει ο άνθρωπος την ομάδα της Καβάλας. Ξεπεράστηκε έγκυρα, εμπρόθεσμα».

Είναι μεγαλομέτοχος ο επενδυτής;

«Όχι φυσικά. Όχι ακόμη. Αυτή τη στιγμή διοίκηση είναι η ίδια. Υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης. Η διοίκηση είναι η ίδια. Ο άνθρωπος αυτή τη στιγμή επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην ομάδα, στην Καβάλα. Να αγωνιστεί η ομάδα στη Σουπερ Λιγκ 2. Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν τα άλλα διαδικαστικά τα οποία έχουν ήδη συμφωνηθεί. Μέχρι τώρα το ενδιαφέρον και των δυο πλευρών επικεντρώνεται στο καλό της ομάδας. Από την πλευρά μου την υπόθεση θεωρώ ότι την δούλεψα καλά και έχω ήσυχη την συνείδηση μου. Η απόφαση όμως δεν εξαρτάται από κανέναν Κεβρεκάκη.

Η απόφαση είναι δουλειά του δικαιοδοτικού οργάνου. Στην προκείμενη περίπτωση της ΕΕΑ. Αυτό που κάνει σήμερα ο νέος ιδιοκτήτης δεν είναι να σώσει μια μελλοθάνατη ομάδα, είναι να αναστήσει μια νεκρή. Νομίζω ότι θα το πετύχει. Ο νόμος είναι με το μέρος της ομάδας. Ο επενδυτής έχει την πρόθεση να παραμείνει στην Καβάλα μέχρι να τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες. Από εκεί και πέρα θα αφήσει πληρεξούσιους εδώ. Η παρουσία του θα είναι συχνή γιατί και οι δουλειές του είναι στην Περιφέρεια της Μακεδονίας».

Πηγή: proininews.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις