Με 50 χιλιόμετρα Γραβιά – Λαμία, πρωτιά στην Ελασσόνα και αποστολή στο Ροδοχώρι συνέχισαν οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου (photos)

Έφτασε η στιγμή για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου να διοργανώσει τον πρώτο του αγώνα για το 2021, και αυτό θα γίνει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου με το 2ο Ηρακλής Γορίτσα Trail Run. Θα γίνουν διαδρομές 16.500 μέτρων και 6.000 χιλιομέτρων, και θα πραγματοποιηθούν βάσει των αυστηρών κανονισμών που θέτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η προκήρυξη δημοσιεύεται και οι εγγραφές γίνονται στη σελίδα του συλλόγου στο λινκ https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/ . Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Οι αθλητές του ΣΔΥΒ συνέχισαν ακάθεκτοι τη δραστηριότητα και αυτή τη βδομάδα, και ξεχώρισε ως προς την απόσταση ο Υπερμαραθώνιος αγώνας 50 χιλιομέτρων για την Ελευθερία (Race For Liberty) την Κυριακή 22 Αυγούστου. Με εκκίνηση από το Χάνι της Γραβιάς και τερματισμό στην πλατεία Αθανασίου Διάκου της Λαμίας οι δρομείς ξεπέρασαν τον εαυτό τους και τη ζέστη. Σημαντική διάκριση για τον δρομέα του ΣΔΥ Βόλου Αθανάσιο Χάδο που τερμάτισε 15ος με χρόνο 4 ώρες 54’24. Η Βάσω Τασιώνη κατέλαβε την 7η θέση στην κατάταξη των γυναικών, με 6 ώρες 18:23.


Μια μέρα πριν, το βράδυ του Σαββάτου έγινε για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο Ροδοχώρι Νάουσας το 1ο Rodohori Night Trail 11.700 μέτρων. Από τον ΣΔΥΒ, 10ος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Χαρντ με 1 ώρα 11:49. 28ος ακολούθησε ο Αλέξανδρος Τσιγάρας με 1:36:18, 31ος ο Κώστας Παπαγεωργιου 1:44:37, 33ος ο Ντίνος Πεταλωτής 1:51:19.


Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάννης Κλόκας στην Ελασσόνα, στον αγώνα ποδηλασίας XCO και στέφθηκε νικητής όχι μόνο στην κατηγορία, αλλά και γενικότερα σε όλους τους masters.

Οι προπονήσεις και οι πεζοπορίες των μελών του ΣΔΥΒ συνεχίστηκαν και στην Κρήτη, με τον Στέργιο Κουσκουρίδα να διασχίζει το Λασίθι το Φαράγγι Ρίχτη με τον γιο του Βασίλη.


Την προπόνησή της Τρίτης 24 Αυγούστου αφιέρωσαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στη δράση του ΣΜΝ Λάρισας: Με αφορμή τη συμπλήρωση 140 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας το 1881, οι δρομείς από τη Θεσσαλία συνολικά θα τρέξουν τόσα χιλιόμετρα ή θα τα ξεπεράσουν, ως τις 31 Αυγούστου. Οι αποστάσεις κάθε δρομέα σε αυτή την προπόνηση του ΣΔΥΒ, προστέθηκαν στον συνολικό απολογισμό του event του γειτονικού συλλόγου.

Ευχαριστήριο ΣΔΥ Βόλου

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ευχαριστεί θερμά την δρομική κοινότητα, τους αθλητές του ΣΔΥ Βόλου, και τους δρομείς από όλη την Ελλάδα που ανταποκρίθηκαν άμεσα, ακόμη κι αν η ανακοίνωση έγινε μετά τα μεσάνυχτα, και προσέφεραν το αίμα τους για συγγενικό πρόσωπο μέλους του συλλόγου.

Η ζήτηση καλύφθηκε άμεσα. Τέτοιες ενέργειες είναι συγκινητικές, και δείχνουν ότι η προσπάθεια όλων δεν σταματά στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά το απείρως σημαντικότερο, μεταφέρεται για τον πιο καλό σκοπό, μέσα από την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις