Ξενοδόχοβ: Αυτός ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μέλλον

Ο Γκενάντι Ξενοδόχοβ ήρθε στον Ολυμπιακό Βόλου τον Ιανουάριο του 2020 και έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους «ερυθρόλευκους», με την εμπειρία του. Φέτος αναμένεται να είναι και πάλι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Αυτό το διάστημα ο 33χρονος γκολκίπερ προετοιμάζεται με την υπόλοιπη ομάδα στο Καρπενήσι και μίλησε στην εφημερίδα “Θεσσαλία” για τις συνθήκες δουλειάς, το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και τους στόχους που θέτει ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά από έξι χρόνια ξαναμπαίνει στον ποδοσφαιρικό χάρτη και θα αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Αναλυτικά τα όσα ανάφερε ο Γκενάντι Ξενοδόχοφ:

Για την επιστροφή της ομάδας στη Β’ Εθνική κατηγορία μετά από μεγάλη προσπάθεια έξι ετών:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν άξιζε τα προηγούμενα χρόνια να αγωνίζεται στις μικρές επαγγελματικές κατηγορίες. Αλλά από το να μην αξίζεις, μέχρι το να παίζεις, έχει μεγάλη διαφορά. Από φέτος η ομάδα είναι στη Σούπερ Λιγκ 2 και ελπίζουμε για το καλύτερο, Είναι μία κατηγορία γνώριμη για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς απ’ ότι γνωρίζω είναι από τις ομάδες με της περισσότερες συμμετοχές στη Β’ Εθνική.

Υπάρχουν δυσκολίες, όπως όλες της ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, που έχουν να κάνουν με τις μεταγραφές, τις αδειοδοτήσεις και τα υπόλοιπα. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η διοίκηση από την πλευρά της μας παρέχει όσα περισσότερα πράγματα μπορεί και πιστεύω ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Θέλει μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχουν πολλά νεαρά παιδιά στην ομάδα, αλλά με σκληρή δουλειά, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός επί της ουσίας είναι μια νέα ομάδα φέτος:

«Το να γίνουμε ομάδα εξαρτάται από εμάς. Θα ξεκινήσουμε πρώτα από τα αποδυτήρια. Θα πρέπει να είμαστε αγαπημένοι και να δουλεύουμε ο ένας για τον άλλον. Από κει και πέρα, το προπονητικό τιμ θα βάλει κάποια πράγματα στη σειρά και πιστεύω, ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν ταλέντο, έχουν όνειρα, φιλοδοξίες και προσπαθούν καθημερινά στην προπόνηση.

Μπορεί να μην έχει μείνει μεγάλος βασικός κορμός από πέρυσι, αλλά με τις προσθήκες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, πιστεύω, θα δημιουργήσουμε μία πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα, γιατί όλοι οι παίκτες είναι ταλαντούχοι».

Για την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας:

«Ξεκινήσαμε την προετοιμασία στο αθλητικό μας κέντρο, όπου για δύο εβδομάδες κάναμε προπονήσεις εκεί. Ήρθαμε εδώ στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και όλα κυλούν πολύ καλά. Το κλίμα είναι πολύ ωραίο, το ξενοδοχείο εξαιρετικό. Δουλεύουμε σκληρά, γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Ό,τι πρόβλημα προκύψει θα το ξεπεράσουμε και θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια θέληση την προσπάθειά μας».

Για το αν ο ίδιος λειτουργεί ως δάσκαλος, με την εμπειρία και τις παραστάσεις που έχει από το ποδόσφαιρο, για τα νεότερα παιδιά της ομάδας:

«Είμαι πολύ τυχερός, καθώς σε όλη την ποδοσφαιρική μου καριέρα είχα έμπειρους παίκτες που με βοήθησαν σημαντικά και έχω μάθει πολλά πράγματα από αυτούς. Θα προσπαθήσω να μεταφέρω, αυτά που μου έμαθαν οι μεγαλύτεροι μου, με όση εμπειρία διαθέτω, στα νεότερα παιδιά της ομάδας. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές για να βρίσκονται στον Ολυμπιακό Βόλου αξίζουν και μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα».

Για το αν θεωρεί πως το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 θα είναι ανταγωνιστικό:

«Πιστεύω, πως θα είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν κάνει καλές ομάδες και έχουν αποκτήσει καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Αναμένεται να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα, το οποίο θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Γιατί αυτός είναι που πληρώνει εισιτήριο και έρχεται στο γήπεδο για να δει την ομάδα και να ευχαριστηθεί από το θέαμα».
Για την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο μετά από ενάμιση χρόνο, λόγω του κορωνοϊού:

«Το πρόβλημα με τον κορωνοϊό είναι παγκόσμιο και δυστυχώς, εμείς οι ποδοσφαιριστές, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις αποφάσεις που παίρνονται. Είμαστε υποχρεωμένοι, ως επαγγελματίες, να παίζουμε και χωρίς κόσμο στο γήπεδο. Κάθε φορά πρέπει  να παίζουμε για την ομάδα και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Παρόλα αυτά πέρυσι, που είχαμε αυτές τις δυσκολίες και οι φίλαθλοι δεν μπορούσαν να έρθουν στο γήπεδο, ήταν κοντά μας. Μας στήριζαν.

Είναι γεγονός, πάντως, πως υπάρχει άλλη ατμόσφαιρα στο γήπεδο όταν υπάρχουν φίλαθλοι. Εύχομαι φέτος να τελειώσει όλο αυτό – αν και είναι πολύ δύσκολο – και να γεμίσει πάλι το γήπεδο. Γιατί η ομάδα μας έχει πολύ κόσμο και έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον Ολυμπιακό».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του Ολυμπιακού:

«Να συνεχίσουν την προσπάθεια που κάνουν τόσα χρόνια. Να παραμείνουν κοντά στην ομάδα, γιατί ο Ολυμπιακός έχει πολύ κόσμο που τον αγαπάει. Εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε, πως σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, τόσο για την ομάδα, όσο για τον κόσμο. Για να είμαστε στο τέλος όλοι χαρούμενοι.

Δεν μπορούμε φυσικά να κερδίσουμε όλους τους αγώνες, αλλά το σημαντικότερο είναι να μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο, να παλεύουμε και να δίνουμε τα πάντα για την ομάδα. Αν δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό, στο τέλος θα ανταμειφθείς και ο κόσμος θα το εκτιμήσει».

Για τους στόχους που θέτει φέτος η ομάδα:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου, ως μεγάλη ομάδα, κάθε χρόνο βάζει υψηλούς στόχους. Θέλει κάθε χρόνο να πρωταγωνιστεί και να στοχεύει όσο ψηλότερα στη βαθμολογία. Δεν μπορεί ο στόχος της ομάδας να είναι η παραμονή. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε. Ξέρουμε ότι η χρονιά είναι δύσκολη, αλλά θα παλέψουμε για να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό σε μια πολύ καλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λιγκ 2».

Για τον προσωπικό του στόχο:

«Προσωπικός μου στόχος είναι να βγάζω κάθε Κυριακή στο γήπεδο τον καλύτερό μου εαυτό, να μάχομαι για την ομάδα και να δεχθώ όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ. Γιατί, αν κρατάς πίσω το μηδέν, στη χειρότερη περίπτωση δεν θα χάσεις. Εμείς, ωστόσο, θα παίζουμε πάντα για τη νίκη. Σε κάθε παιχνίδι στόχος μας θα είναι οι τρεις βαθμοί».

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις