Επιτυχίες αθλητών του ΟΕΑ/ΝΑΒ στην κωπηλασία

Νέες επιτυχίες σημείωσε ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. στα πρόσφατα διασυλλογικά πρωταθλήματα κωπηλασίας, όπου έλαβε μέρος. Για άλλη μία φορά οι Βολιώτες κωπηλάτες επέστρεψαν με πολλά μετάλλια. Συγκεκριμένα, στους διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Όμιλος Ερετών στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, οι αθλητές του…

…Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., Καλανδαρίδης Γιάννης και Γεωργούδη Μαργαρίτα επέστρεψαν και οι δυο με χρυσά μετάλλια, αφού προηγήθηκαν στις πρώτες θέσεις στα αγωνίσματα του σκιφ Παίδων και του σκιφ Κορασίδων αντίστοιχα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην ίδια διοργάνωση, με τα κουπιά του Ο.Ε.Α.- Ν.Α.Β. συμμετείχαν και δύο παλαίμαχοι αθλητές, ο Γιάννης Μελαχροινάκης και ο Αντώνης Βαλσάμης, οι οποίοι συνεχίζουν με την πολυετή παρουσία τους να προσφέρουν στο άθλημα της κωπηλασίας και οι οποίοι κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη θέση στο αγώνισμα του διπλού σκιφ παλαιμάχων ανδρών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.
Επίσης ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. συμμετείχε με πολυπληθή αποστολή 27 αθλητών, στους διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Μαυροχωρίου στη λίμνη της Καστοριάς. Οι αθλητές συμμετείχαν σε 10 αγωνίσματα στις μικρές κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων και Αρχαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς που ανήκουν στο «νέο αίμα» της βολιώτικης κωπηλασίας, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά και κατάφεραν μέσα από μεγάλο ανταγωνισμό να αποσπάσουν δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια. Αναλυτικά:
Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν στο αγώνισμα του τετραπλού σκιφ παίδων αρχαρίων οι αθλητές Ζωγράφος Δημήτρης, Μπαρούτας Βασίλης, Μπάρδας Χρήστος και Αδαμαντίδης Γιώργος-Απόστολος και στο αγώνισμα του σκιφ κορασίδων αρχαρίων, η νεαρή αθλήτρια Τόκα Ραφαέλα-Ειρήνη.
Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν στο αγώνισμα της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου παίδων, οι αθλητές Κουκουτής Βασίλης, Νικολαϊδης Κώστας, Τσίρτογλου Γιώργος και Σχιζοδήμος Γρηγόρης καθώς και οι Τσαμασιώτης Χρήστος και Πρωτοψάλτης Παναγιώτη , στο αγώνισμα του διπλού σκίφ παίδων.
Όλοι οι αθλητές του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. συνεχίζουν να προπονούνται εντατικά με τους προπονητές τους Σίμο Σάμιο, Λευτέρη Καραγιάννη και Σοφία Τασιού, εν όψει της 2ης φάσης του 80ου Πανελληνίου πρωταθλήματος για τις κατηγορίες παίδων και κορασίδων.
Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί στη λίμνη των Ιωαννίνων στις 26 και 27 Ιουλίου και ο Ο.Ε.Α.- Ν.Α.Β. θα συμμετάσχει με αθλητές αυτών των κατηγοριών αναμένοντας και εκεί πολλές επιτυχίες.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Εθνική ομάδα κωπηλασίας συμμετέχουν και προπονούνται και οι δύο αθλητές του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., Παπασακελλαρίου Γιώργος και Μητρομάρας Χρήστος, περσινοί Παγκόσμιοι πρωταθλητές, οι οποίοι θα λάβουν μέρος και στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Το Δ.Σ. και η εφορία κωπηλασίας του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. συγχαίρουν και εύχονται καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις