Κουντουριώτης: Να φτάσω ψηλά με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν φέτος στον Ολυμπιακό Βόλου και δείχνουν με το… καλημέρα, πως μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τον σύλλογο να πετύχει τους φετινούς του στόχους, είναι αναμφίβολα ο Χρήστος Κουντουριώτης.

Έμαθε το ποδόσφαιρο στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού, έπαιξε στην πρώτη ομάδα και τα δύο προηγούμενα χρονιά αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας, πρώτα με την Ζεμπλίν Μιχάλοβτσε, ομάδα Α’ κατηγορίας και στη συνέχεια με την Κόζιτσε, ομάδα Β’ Εθνικής.

Ο 23χρονος επιθετικός προετοιμάζεται αυτό το διάστημα με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Καρπενήσι και μιλώντας στην εφημερίδα “Θεσσαλία” αναφέρθηκε στη νέα του ομάδα, τις προσωπικές του φιλοδοξίες, αλλά και πως βλέπει το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό Βόλου: «Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, που με εμπιστεύτηκαν και με έφεραν στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην Ελλάδα και θα αγωνιστώ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.
Επίσης, είμαι πολύ χαρούμενος για όλα όσα έκανα στο εξωτερικό, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες στις δύο ομάδες που αγωνίστηκα στη Σλοβακία. Υπόσχομαι, ότι θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου στον Ολυμπιακό Βόλου, πρωτίστως για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Επίσης, θέλω και εγώ να εξελιχθώ, ως ποδοσφαιριστής. Γνωρίζω πολύ καλά σε ποια ομάδα ήρθα και πόσο ιστορικός σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Είναι πολύ θετικό το γεγονός, ότι η ομάδα μετά από πολλά χρόνια θα αγωνιστεί και πάλι στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να βρούμε παραπάνω κίνητρα. Το περιβάλλον είναι πάρα πολύ καλό, η πόλη είναι πολύ ωραία, ενώ συνάντησα και πολύ καλά παιδιά στην ομάδα».

Για το αν θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στη νέα του ποδοσφαιρική πραγματικότητα: «Τα πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 σίγουρα δεν θα είναι εύκολα για μένα. Διότι πέρα της δυσκολίας της κατηγορίας, είναι διαφορετικός ο τρόπος παιχνιδιού στην Ελλάδα, σε σχέση με αυτό που βίωσα στο εξωτερικό. Ωστόσο, έχω αποκτήσει εμπειρία από επαγγελματικά παιχνίδια και πιστεύω, πως παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιάζομαι ολοένα και καλύτερος».

Για τη θέση στην οποία μπορεί να προσφέρει περισσότερο: «Μπορώ να ανταποκριθώ με την ίδια ευχέρεια, τόσο ως ακραίος επιθετικός, όσο και ως παίκτης που αγωνίζεται πίσω από τον φορ. Ο προπονητής θα κρίνει σε ποια θέση θα αγωνιστώ και εγώ οφείλω να σεβαστώ την απόφασή του».

Για την πορεία της προετοιμασίας: «Η προετοιμασία μου κάνουμε μου αρέσει και πάντα προσπαθώ να δίνω το κάτι παραπάνω. Να βελτιώνομαι και να βρίσκομαι πάντα στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά και υπάρχει πολύ ταλέντο στην ομάδα. Καθημερινά προπονούμαστε πρωί-απόγευμα εδώ στο Καρπενήσι και η σκληρή δουλειά που κάνουμε είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσει και τους ανάλογους καρπούς».

Για το γεγονός πως φέτος είναι πολύ μικρός ο μ.ο. ηλικίας των παικτών του Ολυμπιακού: «Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υλοποίηση μεταγραφών παικτών μεγαλύτερων σε ηλικία. Οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Θεωρώ, όμως, ότι είναι καλό για τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Γιατί μέχρι τώρα δεν αγωνίζονταν. Δεν τους δίνονταν η ευκαιρία από τις ομάδες. Τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και μέσα από τις ομάδες τους να δείξουν τις δυνατότητές τους και να αναδειχθούν. Πρέπει εμείς οι νεαροί ποδοσφαιριστές να αρπάξουμε την ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί, αρκεί βέβαια να είμαστε έτοιμοι και καθημερινά να δουλεύουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Ο προσωπικός μου στόχος είναι να δίνω σε κάθε παιχνίδι το 100% των δυνάμεών μου, για να μην έχει να πει κανείς τίποτα για το άτομό μου. Μακάρι Ολυμπιακός Βόλου να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Σε κάθε παιχνίδι θα μπαίνουμε στο γήπεδο με στόχο τη νίκη. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα με την απόδοσή μου να υλοποιήσει τους στόχους της».

Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα: «Μακάρι φέτος ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να μας ενισχύσει. Είναι διαφορετική η πίεση για τον ποδοσφαιριστή, όταν υπάρχουν φίλαθλοι στις εξέδρες. Πρέπει να τα κάνεις όλα σωστά, γιατί υπάρχει έντονη κριτική από τον κόσμο. Από την άλλη, αν είσαι καλός θα σε ανταμείψουν οι φίλαθλοι με το χειροκρότημα τους. Υπάρχουν, ωστόσο και ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να αποδώσουν με τον κόσμο στο γήπεδο, τη στιγμή που πιέζονται και αγχώνονται. Εγώ, πάντως, θέλω να ζω μια ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο, με κόσμο και με τον παλμό στις εξέδρες».

Για το αν ο Ολυμπιακός αποτελεί σκαλοπάτι στην καριέρα του: «Βλέπω πράγματι τον Ολυμπιακό, ως ένα σκαλοπάτι στην καριέρα μου και θέλω μέσα από την ομάδα να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται. Έχω φιλοδοξίες, γι’ αυτό και ήρθα σε μία ομάδα, την οποία θεωρώ μεγάλη. Θέλω να δείξω ποιος είμαι ποδοσφαιρικά και από κει και πέρα, ότι είναι να γίνει ας γίνει. Ας κάνω εγώ αυτά που πρέπει και ο χρόνος θα δείξει μέχρι που μπορώ να φτάσω. Αλίμονο, αν δεν είχα κίνητρο και φιλοδοξία στην ηλικία που βρίσκονται».

Για το τί θα έλεγε στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Αυτό που θέλω να πω στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, είναι να έρθουν φέτος στο γήπεδο και να στηρίξουν την ομάδα. Θα νιώσουμε άλλη δύναμη, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό μας. Εμείς δουλεύουμε σκληρά καθημερινά, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό σύνολο, το οποίο θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και θα δίνει χαρά στον κόσμο».

Για τις διαφορές που εντοπίζει μεταξύ του ελληνικού και του σλοβακικού πρωταθλήματος: «Στην ομάδα που ήμουνα αρχικά στη Σλοβακία υπήρχαν πάρα πολύ καλές γηπεδικές εγκαταστάσεις, όπως πολύ καλά γήπεδα είχαν όλες οι ομάδες πρώτης κατηγορίας. Μπορεί να ήταν μικρά τα γήπεδα, αλλά ήταν καινούργια και πολύ καλά συντηρημένα.

Η Κόζιτσε, ομάδα Β’ κατηγορίας της Σλοβακίας είχε κι αυτή ένα εξαιρετικό γήπεδο και μάλιστα απ’ ότι πληροφορούμαι φτιάχνει ένα καινούργιο γήπεδο χωρητικότητας 15 χιλιάδων θέσεων, το οποίο του χρόνου θα είναι έτοιμο.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει το δικό του προπονητικό κέντρο κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την απρόσκοπτη προετοιμασία της ομάδας. Σίγουρα, δεν είμαστε στην Μπαρτσελόνα για να δουλεύουμε σε ζηλευτές γηπεδικές εγκαταστάσεις. Ένας καλός αγωνιστικός χώρος βοηθά τον ποδοσφαιριστή, αλλά θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε καταστάσεις».

Για το κλίμα που συνάντησε στην ομάδα: «Το κλίμα είναι πολύ καλό στον Ολυμπιακό Βόλου. Στο εξωτερικό αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα από τη στιγμή που ήμουν ξένος. Τώρα εδώ υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές που μπορούμε και συνεννοούμαστε καλύτερα και κάνουμε παρέα. Όλα στην ομάδα είναι μία χαρά».

Για το πως βλέπει το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2: «Θεωρώ ότι θα δούμε πρωτάθλημα διαφορετικών ταχυτήτων στη φετινή Σούπερ Λιγκ 2. Κάποιες ομάδες, πιστεύω, ότι θα ξεφύγουν στη βαθμολογία από την αρχή του πρωταθλήματος, λόγω δυναμικής. Κάποιες ομάδες έχουν επενδύσει περισσότερο, με στόχο ν’ ανέβουν κατηγορία και έχουν αποκτήσει καλούς ποδοσφαιριστές. Εμείς από την πλευρά μας θέλω να ελπίζω πως θα έχουμε μια καλή ομάδα και θα είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτό που έχω διαπιστώσει, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σε πολύ καλό επίπεδο».

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις