Νικηφόρο ξεκίνημα για τους βολιώτες δικηγόρους, 3-1 την Βέροια

Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το ξεκίνημα της ομάδας του Δ.Σ. Βόλου στην πρώτη αγωνιστική του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αφού η ομάδα του Παντελή Βαρβέκη κατάφερε να συνδυάσει την επικράτηση επί της Βέροιας (3-1), με ωραίο ποδόσφαιρο και πληθώρα αξιοσημείωτων φάσεων.

Το τελικό σκορ σίγουρα αδικεί την ομάδα της Μαγνησίας, η οποία απώλεσε διψήφιο αριθμό καλών ευκαιριών και θα μπορούσε, χωρίς υπερβολή, να φτάσει σε άνετο θρίαμβο. Καθώς όμως η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα, το φινάλε ήταν αγχωτικό για τους βολιώτες, που «καθάρισαν» το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το παιχνίδι διεξήχθη χθες στο παγωμένο Πανθεσσαλικό Στάδιο και ήταν σε όλη τη διάρκειά του μονόπλευρο, καθώς η μπάλα παιζόταν στο μισό του γηπέδου που αμυνόταν η φιλοξενούμενη ομάδα, που προσπαθούσε με κάποιες αντεπιθέσεις να απειλήσει.

O Παντελής Βαρβέκης παρέταξε την ομάδα του Δ.Σ.Β. με τον Μπακαλιάνο κάτω από τα γκολπόστ, τους Τσούκα, Τζαρτζάνη, Καπάτο και Βολιώτη αμυντική τετράδα (από αριστερά προς τα δεξιά), τους Μόσχο και Λυμπερδόπουλο ως κεντρικά χαφ, ενώ στα φτερά της επίθεσης αγωνίστηκαν ο Αρβανιτόπουλος από δεξιά, ο Δανόπουλος από αριστερά, με τον Κανταρτζή να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τσιαμήτα.

Η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου από το πρώτο σφύριγμα άπλωσε το παιχνίδι της σε όλο το πλάτος του τερέν του Πανθεσσαλικού και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ είτε με πλαγιοκοπήσεις, είτε με κάθετο παιχνίδι, αλλά υστερούσε στην τελική προσπάθεια και το ημίχρονο έκλεισε με 0-0. Στο χρονικό αυτό διάστημα οι γηπεδούχοι έχασαν τουλάχιστον 5 καλές ευκαιρίες για γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια εκτέλεση φάουλ, που πέρασε πάνω από την εστία του Μπακαλιάνου.

Στο δεύτερο μέρος οι βολιώτες μπήκαν με τον ίδιο ρυθμό και προηγήθηκαν στο πρώτο λεπτό, έπειτα από ωραίο συνδυασμό που κατέληξε σε διαγώνια πάσα του Κανταρτζή στον επερχόμενο Βολιώτη, ο οποίος από δεξιά πέρασε σέντρα στην καρδιά της άμυνας, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Γιάννης Αρβανιτόπουλος και με άψογο αριστερό πλασέ στην κίνηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον κίπερ.

Ενώ οι γηπεδούχοι έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι και δημιουργούσαν ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, η Βέροια σε μια αντεπίθεση εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της άμυνας και ισοφάρισε, με κοντινό πλασέ.

H ισοφάριση προσέδωσε άγχος στους γηπεδούχους, οι οποίοι συνέχισαν να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες, ενώ σε δύο περιπτώσεις ζήτησαν πέναλτυ, με την πιο κραυγαλέα περίπτωση να έρχεται όταν ο Κανταρτζής έπιασε κεφαλιά μπροστά από την ανυπεράσπιστη εστία, αλλά σπρώχτηκε από πίσω και η μπάλα πέρασε άουτ.

Το παιχνίδι κρεμόταν από μια κλωστή, καθώς όσο περνούσε η ώρα η πίεση αυξανόταν και οι γηπεδούχοι αμύνονταν μαζικά μπροστά από την εστία τους. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι παρ’ ολίγο να σημειώσουν αυτογκόλ, όταν σε κεφαλιά απομάκρυνσης της μπάλας, αυτή χτύπησε στο κάθετο δοκάρι.

Εντέλει, η λύτρωση ήρθε για τους βολιώτες από τη βούλα του πέναλτυ, το οποίο υποδείχθηκε για χέρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ, με δυνατό αριστερό πλασέ ο Γιώργος Δανόπουλος, ο οποίος άνοιξε έτσι λογαριασμό για το φετινό πρωτάθλημα.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε λίγο αργότερα το 3-1, καθώς εκτέλεσε κόρνερ πλασαριστά στο Λυμπερδόπουλο, αυτός του έβγαλε ξανά την μπάλα και ο Δανόπουλος από τη γωνία της περιοχής εξαπέλυσε δυνατό κι ευθύβολο αριστερό σουτ, νικώντας τον αντίπαλο κίπερ.

Το σφύριγμα της λήξης άφησε τους βολιώτες με το αίσθημα της ικανοποίησης για τις πολλές ευκαιρίες που έφτιαξαν και της ανακούφισης, μετά από μια αγχωτική νίκη. Στην επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Δ.Σ.Β. αντιμετωπίζει εκτός έδρας τα Γιαννιτσά.

Δ.Σ.Βόλου (Π. Βαρβέκης): Μπακαλιάνος, Βολιώτης, Καπάτος (Κανελλής), Τζαρτζάνης, Τσούκας (Τερλεξής), Μόσχος, Λυμπερδόπουλος, Αρβανιτόπουλος, (Λιβογιάννης), Δανόπουλος, Κανταρτζής, Τσιαμήτας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις