Μπέος: «Ιστορικής σημασίας η απόφαση για τη κεντρική διαχείριση»

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Σούπερ Λιγκ με την οποία πλέον θα υπάρχει κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2023/24, εξέφρασε ο Αχιλλέας Μπέος μέσω τοποθέτησής του στα social media. Ο πρόεδρος του Βόλου ζήτησε παράλληλα από τον Λευτέρη Αυγενάκη να προχωρήσει άμεσα στις σχετικές νομοθετικές διαδικασίες.

Αναλυτικά η δήλωσή του:
Η  απόφαση της Super League υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και μάλιστα με μια συντριπτική και καταλυτική πλειοψηφία (12 προς 2), σε συνέχεια της αντίστοιχης της Γ.Σ της ΕΠΟ, είναι ιστορικής σημασίας και αποτελεί μια μεγάλη νίκη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που πλέον έχει την μοναδική ευκαιρία να απαλλαγεί από τις παθογένειες του παρελθόντος και να μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης, μέσω της διοργάνωσης ενός ανταγωνιστικού και ελκυστικού στον φίλαθλο πρωταθλήματος.

Τώρα είναι η ώρα που θα αναδειχθούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του ίδιου του λαοφιλούς αθλήματος και θα παραμεριστούν τα ιδιοτελή κάποιων αποκαλούμενων “μεγάλων”, που εν ονόματι της αδηφάγου και συμφεροντολογικής πρακτικής παραγόντων τους, το απαξίωσαν και το υποβάθμισαν, απομακρύνοντας ταυτόχρονα τις μεγάλες λαϊκές μάζες από αυτό.

Για όσους ενδεχομένως δεν αξιολογούν ως μείζονα την κεντρική διαχείριση παραθέτω ένα απλό παράδειγμα: Το 2016 ο τηλεοπτικός πάροχος που διατηρούσε το δικαίωμα μεταδόσεων κατέβαλε 31 εκατομμύρια ευρώ για 16 ομάδες. Και όταν τέθηκε αίτημα από πλευράς της Λίγκας για μια αύξηση μόλις δύο εκατομμυρίων η συμφωνία καταργήθηκε, με προφανή σκοπιμότητα. Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι ο ίδιος πάροχος κατέβαλε 34 εκατομμύρια (!) μόνο στους 4 “μεγάλους”.

Το αποτέλεσμα γνωστό και ορατό σε όλους. Ένα πρωτάθλημα με χαώδεις οικονομικές διαφορές μεταξύ των ομάδων, χωρίς ανταγωνισμό και άμιλλα, χωρίς ενδιαφέρον και τα στοιχεία της έκπληξης που καθιστούν το ποδόσφαιρο το πιο δημοφιλές σπορ στον κόσμο.

Τώρα μετά την απόφαση αυτή της Λίγκας, που έρχεται αμέσως μετά την επίσης ιστορική, με συντριπτική και καταλυτική πλειοψηφία, ανάλογη απόφαση της Γ.Σ της ΕΠΟ, είναι η ώρα του υπουργού Αθλητισμού, ως εκπροσώπου μιας δημοκρατικής κυβέρνησης να σεβαστεί το σχεδόν καθολικό και ομόθυμο αίτημα και να νομοθετήσει άμεσα την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων .Πλέον περιθώρια υπεκφυγών και κωλυσιεργίας δεν υπάρχουν, τουλάχιστον για όσους ειλικρινά αγαπούν το ποδόσφαιρο και αγωνίζονται γι αυτό και όχι για όσους μικρόψυχα και κοντόφθαλμα επιμένουν να το απαξιώνουν, χάρις των μικροσυμφερόντων τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις