Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου
Ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του αστυνομικού-οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο οδηγός ενεπλάκη τον περασμένο Μάρτιο σε τροχαίο έξω από τη Βουλή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Ιάσονα, του άτυχου οδηγού της μοτοσυκλέτας που διερχόταν εκείνη τη στιγμή στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου, αφού έλαβε όλα τα στοιχεία από την Τροχαία.

Τι έδειξε η έρευνα
Σύμφωνα με στοιχεία των ερευνών, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου φέρεται να έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής. Με βάση τις διαδικασίες που έχουν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που μεταφερουν υπουργούς ή βουλευτές.

Με δεδομένο, ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις