Πιο έτοιμος ο Βόλος 2-0 την ανταγωνιστική Νίκη

Πιο έτοιμος παρουσιάστηκε ο Βόλος στο φιλικό με τη Νίκη Β. και κέρδισε με σκορ 2-0. Οι κυανέρυθροι δημιούργησαν πιο «καθαρές» ευκαιρίες και κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα, ένα σε κάθε ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε ο Μπαρτόλο στο 19’ χάρη σε βολίδα που εξαπέλυσε από τη γωνία της περιοχής, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Νίνης με σουτ έξω από την περιοχή.

Η Νίκη παρότι βρίσκεται στο μέσο της προετοιμασίας της, έχοντας σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς, έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους και ειδικά στο τελευταίο μισάωρο τους υποχρέωσε σε μαζική άμυνα, πιέζοντας αρκετά ψηλά. Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει γλυκόπικρη γεύση στο στρατόπεδο της Νίκης καθώς βάσει της συνολικής εικόνας θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

 Πώς παράταξαν τις ομάδες τους οι δύο προπονητές

4-3-3 για τον Γκιγιέρμο Αμπασκάλ

Με τον Κότνικ κάτω από τα δοκάρια παρέταξε την ομάδα του ο τεχνικός του Βόλου. Την αμυντική γραμμή αποτέλεσαν οι Φερράρι, Γκρίλο, Ρομέρο και Πουρίτα με τον Τσοκάνη να κινείται στον άξονα μπροστά από την αμυντική γραμμή. Νίνης και Φερνάντες σε ρόλο εσωτερικών χαφ, μπροστά από τον Τσοκάνη, με τους Μπαρτόλο και Βοϊτκόφσκι να καλύπτουν τα δύο άκρα της επίθεσης και τον Ροσέρο μοναδική επιθετική αιχμή.

4-2-3-1 για τον Αλέκο Βοσνιάδη

Ο Μπάγιτς υπερασπίστηκε την εστία της Νίκης στο πρώτο ημίχρονο με τους Πάνο, Γρομητσάρη, Ανδρέου και Τζοβάρα να αποτελούν την αμυντική γραμμή. Παναγιωτίδης και Κυριακίδης σε ρόλο αμυντικών χαφ με τον Λούκας Γκαρσία να κινείται μπροστά τους ως επιτελικός μέσος. Την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Κάσσος, τη δεξιά ο Βλαχομήτρος, με τον Ροχάνο να αποτελεί την αιχμή της επίθεσης.

Με έμπνευση του Μπαρτόλο το 1-0

Με τον Βόλο να πατάει καλύτερα αλλά να δυσκολεύεται να διασπάσει την αμυντική διάταξη της Νίκης ξεκίνησε το ματς στο Πανθεσσαλικό. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πατούσαν για πρώτη φορά το χορτάρι του γηπέδου που θα αποτελέσει την έδρα τους και χρειάστηκαν τον χρόνο για να προσαρμοστούν και να ισορροπήσουν απέναντι σε μία ομάδα που είναι πανέτοιμη για να ριχθεί στη μάχη της Σούπερ Λιγκ 1.

Κι ενώ η Νίκη προσπαθούσε να ισορροπήσει και να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, ήρθε μία έμπνευση του Μπαρτόλο για να αλλάξει τις ισορροπίες. Στο 19′ ο Αργεντινός βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και από την δεξιά γωνία της εξαπέλυσε βολίδα που κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Μπάγιτς, που έδειξε να αιφνιδιάζεται.

Στο 31′ μετά από προσπάθεια του Μπαρτόλο, αποδέκτης της μπάλας έγινε αυτή τη φορά ο Φερράρι, ο οποίος σούταρε χαμηλά, αλλά είδε τη μπάλα να περνά λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Νίκης. Οι παίκτες της Νίκης πίεζαν, πρέσαραν ψηλά όμως δυσκολευόταν στο επιθετικό κομμάτι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το φινάλε το πρώτου μέρους.

Ο Νίνης σφράγισε τη νίκη

Με τη Νίκη να έχει αποβάλλει το άγχος και να ισορροπεί το παιχνίδι, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά του Βόλου στο 57′ όταν ο Σωτήρης Νίνης έκανε την κούρσα, δοκίμασε το πόδι του αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή της Νίκης και κατάφερε να σκοράρει, καθώς ο Αποστολίδης αν και βρήκε την μπάλα δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 2-0. Στη συνέχεια η Νίκη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε ψηλά, υποχρέωσε σε λάθη τον αντίπαλο, όμως πέρα από το σουτ του Τσουκαλά στο φινάλε, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει “καθαρή” ευκαιρία στα γκολπόστ του Βόλου.

 

 

ΝΠΣ Βόλος (Αμπασκάλ): Κότνικ, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φερράρι, Τσοκάνης, Βοϊτκόφσκι, Νίνης, Φερνάντες, Μπαρτόλο, Ροσέρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν επίσης οι: Κλέιμαν, Γκιουλέν, Τερεζίου, Μπαριέντος, Κούζντρα και Μεταξάς.

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος, Τζοβάρας, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κυριακίδης, Κάσσος, Παναγιωτίδης, Γκαρσία, Ροχάνο, Βλαχομήτρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Αποστολίδης, Αλιατίδης, Τσουκαλάς, Βασιλείου, Τζιώρας, Τσιμπούκας, Μέτσε, Μπόσιο, και Γιάννης Κυρίτσης.

Διαιτητές

Διαιτητής: Καλαντζής Στέφανος

Βοηθοί: Σακκάς Παναγιώτης, Σακκάς Δημήτριος

Τέταρτος: Πλακιάς Ηλίας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις