Βοσνιάδης: «Απόλυτα ευχαριστημένος – Προχωράμε!»

Αισιόδοξος πως η ομάδα του θα είναι απόλυτα έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, εμφανίστηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης στις δηλώσεις του μετά τη φιλική αναμέτρηση με τον Βόλο. Ο έμπειρος τεχνικός της Νίκης Βόλου τόνισε πως όταν αλλάξει η προπόνηση η ομάδα θα γίνει πιο δυνατή και πιο γρήγορη και δήλωσε σίγουρος πως θα πετύχει τον στόχο που έχει τεθεί από την αρχή της χρονιάς.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέκου Βοσνιάδη:

Το σχόλιό του για το φιλικό: «Συναγωνιστήκαμε σ’ ένα πολύ καλό τεστ μία ομάδα έτοιμη, που μπαίνει στο πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα. Έχουμε χρόνο και πολλή δουλειά μπροστά μας για να αλλάξουμε την προπόνησή μας, να μπούμε σε πράγματα τα οποία θα μας κάνουν πιο γρήγορους και πιο δυνατούς.

Μπήκε ένα καταπληκτικό γκολ στο πρώτο 20λεπτο και άνοιξε το σκορ, αλλά νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε. Όταν ηρεμήσαμε λίγο και προσπαθήσουμε να κρατήσουμε κι εμείς την μπάλα, μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα.

Στην αρχή ήμασταν λίγο νευρικοί μέχρι να προσαρμοστούμε για να αντιμετωπίσουμε και το παιχνίδι του αντιπάλου. Εκεί λίγο χαθήκαμε. Μετά όταν ηρεμήσαμε, κάναμε κι εμείς κάποια πράγματα. Βέβαια θέλουμε πολλή δουλειά, γιατί τελείως διαφορετικά τρέχουν οι αθλητές που είναι έτοιμοι και τελείως διαφορετικά εμείς που είμαστε σ’ ένα άλλο επίπεδο.

Παιχνίδι με παιχνίδι, όμως, αυτό θα φτιαχτεί. Επαναλαμβάνω πώς όταν αλλάξει η προπόνησή μας θα φανούμε πιο δυνατοί και πιο γρήγοροι».

Για το τι του άρεσε και τι όχι στην απόδοση της Νίκης: «Σίγουρα είχαμε καλά και μέτρια διαστήματα. Κάναμε λάθη που δεν έπρεπε να τα κάνουμε, δηλαδή παίξαμε γρήγορα εκεί που έπρεπε να κρατήσουμε την μπάλα, ενώ εκεί που έπρεπε να παίξουμε γρήγορα, δεν το κάναμε.

Είναι φυσιολογικό. Είμαστε μια νέα ομάδα και μέχρι να αποκτήσουμε τη συνοχή μας και τους αυτοματισμούς μας, σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα. Είναι καλό που τα βλέπουμε τώρα, γιατί απέναντι σ’ έναν καλό αντίπαλο, αυτά φαίνονται πιο πολύ. Έχουμε πολλά να κερδίσουμε από το παιχνίδι στον αγωνιστικό τομέα. Πρέπει να δούμε και τα καλά μας και τα προβλήματα που μας παρουσιάστηκαν. Ωστόσο νομίζω ότι όσο προχωράμε και μεγαλώνουν οι χρόνοι συμμετοχής, θα βλέπουμε και πιο συμπαγές σύνολο και μία ομάδα με μεγαλύτερη συνοχή. Είναι αυτό που έχουμε να κερδίσουμε μέσα από τον μήνα που απομένει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Πρέπει να βάλουμε στοιχεία στην τακτική μας, πράγματα που δεν έχουμε δουλέψει ακόμη, τις στατικές φάσεις κλπ. Όλα αυτά είναι που φτιάχνουν τις ομάδες. Έχουμε χρόνο και δεν θα πιέσουμε τα παιδιά. Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί. Προχωράμε και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος».

Για το pressing που άσκησε η Νίκη κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Δεν είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό. Άλλες φορές το κάναμε σωστά, άλλες το κάναμε λάθος. Όταν το κάναμε σωστά, κλέψαμε μπάλες, δημιουργήσαμε και την πολύ καλή ευκαιρία στο τέλος, η οποία προήλθε από κλέψιμο. Βέβαια πολλά πρόσωπα αλλάζουν. Όταν σ’ ένα παιχνίδι αλλάζει όλη η ενδεκάδα, είναι φυσιολογικό να χάνονται πράγματα.

Το ξαναλέω, είμαι πολύ αισιόδοξος. Όσο περνάει ο χρόνος, θα αποκτούμε όλα αυτά που πρέπει να έχουμε ως ομάδα, για να παρουσιαστούμε στην έναρξη έτοιμοι και να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα, όπως την έχουμε σχεδιάσει. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα είμαστε εκεί που πρέπει. Επειδή είναι γενική κατεύθυνση από εμάς να μη λέμε μεγάλα λόγια, αλλά να τα πούμε στο χορτάρι. Εκεί είναι προτιμότερο να μιλάς. Με τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει, πιστεύω ότι θα είμαστε ακριβώς πάνω στον στόχο που θέλουμε».

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Νίκης Βόλου, Χοσέτε Μιράντα: «Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Και μόνο το ότι έχει παίξει στην Α’ κατηγορία της Ισπανίας, τα λέει όλα. Ακόμη και στις πιο κάτω κατηγορίες της Ισπανίας, όπου μετέχουν οι β’ ομάδες των συλλόγων της La Liga, είναι πολύ αξιόλογα τα πρωταθλήματα. Ο παίκτης αυτή τη στιγμή βρίσκεται με την εθνική ομάδα της χώρας του. Τον παρακολουθούμε και νομίζω ότι θα προσφέρει, αν όλα πάνε καλά και προσαρμοστεί γρήγορα, γιατί άλλο το επίπεδο εκεί και άλλο εδώ οι δικές μας ανάγκες.

Για να έρθει ένας τέτοιος παίκτης θα πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα και να τον βοηθήσεις να προσαρμοστεί γρήγορα, διότι είναι λίγο παράξενα τα πράγματα στο δικό μας πρωτάθλημα. Νομίζω ότι είναι ένα παιδί που έχει φιλοδοξίες, έχει στόχο να ξαναγυρίσει στην ομάδα του, η οποία τον έδωσε αποκλειστικά για να πάρει παιχνίδια χωρίς να βάλει ρήτρα αγοράς. Άρα είναι ένας παίκτης που τους ενδιαφέρει. Μακάρι το παιδί να πάρει τα παιχνίδια του και να βοηθηθεί η ομάδα μας, γιατί τέτοιοι παίκτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ας έρθει με το καλό, τελειώνοντας με την εθνική του ομάδα, και θα τον εντάξουμε με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να καταλάβει την ομάδα και όλα τα υπόλοιπα».

Για το αν θεωρεί ότι καλύφθηκε το κενό που άφησε ο Σιατραβάνης: «Ο Σάββας ήταν απώλεια, αλλά γι’ αυτό η Νίκη είναι κάτι διαφορετικό. Κατάλαβε την επιθυμία του παίκτη και δεν στάθηκε εμπόδιο. Η ομάδα μας έχει πλέον αποκτήσει ένα άλλο επίπεδο. Εκείνα τα παλιά τελείωσαν. Σέβεται τους αθλητές και από τη στιγμή που το παιδί είχε μία τόσο μεγάλη πρόταση, δεν του έκοψε τον δρόμο. Ίσως κάποιες άλλες ομάδες να το έκαναν αυτό.

Γι’ αυτό ξαναλέω ότι ως Νίκη ξεχωρίζουμε. Με το καλό το παιδί να βρει τον δρόμο του. Από εκεί και πέρα εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας με ό,τι έρθει ή με ό,τι υπάρχει. Πιστεύω ότι θα αντικατασταθεί το κενό που αφήνει ο Σάββας και τα παιδιά θα είναι όπως πρέπει. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε κάποιο πρόβλημα. Ήρθε καλός ποδοσφαιριστής (σ.σ. Μιράντα), θα βοηθήσουν κι όσοι είναι εδώ και νομίζω ότι είμαστε σχεδόν γεμάτοι».

Για το αν θα υπάρξει κι άλλη προσθήκη στο ρόστερ: «Θα δούμε αν υπάρχει κάτι μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Έχουμε ανοικτές τις «κεραίες» μας. Βέβαια το ρόστερ μας είναι γεμάτο, αλλά ίσως αποκτήσουμε κάποιον ποδοσφαιριστή για να έχουμε μεγαλύτερο βάθος. Διότι αυτή τη στιγμή το ρόστερ μας αποτελείται από 23-24 παίκτες και πρέπει να βγαίνουν και οι προπονήσεις. Ο αριθμός μας πρέπει να είναι σ’ ένα συγκεκριμένο όριο, έτσι ώστε να παίρνεις πράγματα και μέσα από την προπόνηση».

Για τη θέση στην οποία σκέφτεται μια ακόμη μεταγραφή: «Δεν μπορώ να πω ακόμη, αλλά έχουμε μια κατεύθυνση. Σε μία μόνο θέση μπορεί να χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο βάθος, αλλά γενικά είμαστε γεμάτοι. Θα το δούμε, έχουμε αρκετές ημέρες μπροστά μας. Από ρόστερ, από πρόσωπα, από ποιότητα και από φιλόδοξα άτομα είμαστε εντάξει. Έχει γίνει η επιλογή των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, πέρα από την ποιότητά τους και το να είναι καλοί αθλητές, με βάση και τον χαρακτήρα τους, ώστε να ταιριάξουν τα πάντα και να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε την ομάδα όπως πρέπει. Να είναι ανταγωνιστική και όπως τη θέλουμε εμείς».

Για τα φιλικά που θα δώσει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος η Νίκη αλλά και για το ότι πάτησε για πρώτη φορά στο γήπεδο που έχει δηλωθεί ως έδρα της: «Θα παίξουμε πολλά. Εμείς έχουμε ανάγκη να δώσουμε πολλά φιλικά. Είναι σημαντικό να μπαίνεις σ’ αυτό το στάδιο, δεν το συζητάμε αυτό. Τη στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε το Πανθεσσαλικό, δεν πρέπει να συζητάμε για άλλες έδρες. Αν θέλουμε να αλλάξουμε πραγματικά επίπεδο, η ομάδα θα πρέπει να παίζει σ’ αυτά τα γήπεδα. Θα το εκμεταλλευτούμε, είναι ένα εξαιρετικό γήπεδο δίπλα στη βάση μας στη Ν. Ιωνία. Νομίζω ότι από τα πολλά παιχνίδια, αν και δεν ξέρω πόσα φιλικά θα δώσουμε εδώ, μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε, γιατί η νέα ομάδα χρειάζεται αγώνες, προκειμένου όλοι οι παίκτες να βρουν τον χρόνο τους και η ομάδα να αποκτήσει τη μορφή που πρέπει και να βρει τη «χρυσή ενδεκάδα», όπως την αποκαλώ εγώ, με σκοπό να μπει έτοιμη στο πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις