Ένας 14χρονος Βολιώτης στο στόχαστρο της Ντόρτμουντ

Είναι γεννημένος το 2000, είναι γνήσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο και πέραν των μεγάλων ΠΑΕ που έχει απασχολήσει σοβαρά, έχει κινήσει και το ενδιαφέρον της γερμανικής Μπορούσια Ντόρτμουντ και μιας ακόμη γερμανικής ομάδας.

Ο λόγος για τον Αχιλλέα Σαλαμούρα που ανήκει στον Μαγνησιακό Βόλου. Αγωνίζεται ως επιθετικό κεντρικό χαφ, αλλά άνετα παίζει και στα άκρα της επίθεσης.

Ο Σαλαμούρας ξεκίνησε σε ηλικία 5 ετών από την Ακαδημία της ΑΠΟ Βόλου και μετά δύο χρόνια μεταπήδησε στον Μαγνησιακό και είναι στέλεχος της μικτής Θεσσαλίας.

Ο εκπρόσωπος του παίκτη ενημέρωσε τη Μπορούσια Ντόρτμουντ για το ταλέντο του μικρού και οι Γερμανοί αφού έλαβαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες απεύθυναν πρόσκληση, ώστε ο νεαρός να συμμετάσχει στο τουρνουά το Vikos Elite Neon Cup, που διεξήχθη στην Αθήνα τον Ιούνιο και συμπεριλήφθη στην αποστολή της Ντόρτμουντ.
http://www.football-academies.gr/images/stories/0_14_a_kalokairi/salamouras-volos1.jpg

Ο 14χρονος Αχιλλέας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στους προπονητές και υπεύθυνους της γερμανικής ομάδας, κατά τη συμμετοχή του στα παιχνίδια, με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, παίζοντας με τους κατά ένα χρόνο μεγαλύτερους (99άρηδες) συμπαίκτες και αντιπάλους. Τόσο σκάουτερς και προπονητές των συμμετεχόντων ομάδων στο τουρνουά, όσο και οι ομοσπονδιακοί προπονητές που παραβρέθηκαν, είχαν ένα καλό λόγο να πουν για τον πιτσιρικά.

Ο προπονητής της Ντόρτμουντ σε συνέντευξη που έδωσε στα κανάλια Νοvasports μετά τον τελικό του τουρνουά, το οποίο κατέκτησε η γερμανική ομάδα, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Αχιλλέα Σαλαμούρα λέγοντας ότι είναι ένας πολύ καλός παίχτης, με πολύ ποιοτικά στοιχεία, έχει είδη σημειωθεί στην Ντόρτμουντ και έπεται συνέχεια.

Μετά την εξέλιξη αυτή και άλλη μεγάλη γερμανική ομάδα, μπήκε στο κόλπο απόκτησης του Αχιλλέα Σαλαμούρα και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες το επόμενο διάστημα, για το μέλλον του μικρού.

Το μόνο που μένει πλέον, είναι ο μικρός και η οικογένειά του να αποφασίσουν για το επόμενο βήμα, μιας και δεν είναι μόνο οι γερμανικές ομάδες που δείχνουν έντονο ενδιαφέρον, αλλά και ελληνικές, για να τον εντάξουν άμεσα στις ομάδες Κ15 και να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Κ15 της SuperLeague.

πηγή: football-academies.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις