Θλίψη στην Παρί Σεν Ζερμέν για τον Ζαν Πολ Μπελμοντό

Η Γαλλία πενθεί τον χαμό του Ζαν Πολ Μπελμοντό, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα σε ηλικία 88 ετών.

Φυσικά στη θλίψη έχει βυθιστεί και η Παρί Σεν Ζερμέν, αφού ο Μπελμοντό υπήρξε οπαδός της, έχοντας μάλιστα συμμετάσχει στην ίδρυσή της.

Ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της Γαλλίας, ήταν γνωστός για το πάθος του για το ποδόσφαιρο. Στη δεκαετία του ’70, μάλιστα κι ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, ο ‘Μπεμπέλ» συμμετείχε στη δημιουργία της Παρί Σεν Ζερμέν μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, βοηθώντας τον Ντάνιελ Χέχτερ στη χρηματοδότηση του φιλόδοξου έργου. Το Παρίσι άλλωστε «υπέφερε» από την απουσία ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού συλλόγου και ο Μπελμποντό το πήρε πάνω του…

Η συμμετοχή του δεν αρκέστηκε στη γέννηση της Παρί. Παρέμεινε μεγάλος θαυμαστής του συλλόγου για το υπόλοιπο της ζωής του, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη συχνή παρουσία του στον VIP χώρο του «Parc des Princes». Ακόμα και όταν δεν ήταν καλά στην υγεία του, μετά το εγκεφαλικό του επεισόδιο το 2001, κατάφερνε να δίνει το παρών στους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας.

Ο Μπελμοντό δεν έχανε αναμέτρηση της ομάδας της καρδιάς του και είχε παρακολουθήσει από κοντά το νικηφόρο έπος στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1996, όταν η Παρί το κατέκτησε για πρώτη φορά στην Ιστορία της (1-0 της Ραπίντ Βιέννης στον τελικό).

Ο Μισέλ Ντενισό, ο πρόεδρος της ομάδας, ήταν ο «κολλητός» του και μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ήταν από τους πρώτους που του απέδωσαν φόρο τιμής, υπογραμμίζοντας ότι «στην Παρί Σεν Ζερμέν, ήταν στο σπίτι του».

Η Παρί Σεν Ζερμέν με ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε τη θλίψη της, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Νάσερ Αλ Κελαϊφι μίλησε για τον Μπελμοντό:

«Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό θα παραμείνει μια αξέχαστη φιγούρα του γαλλικού κινηματογράφου και του πολιτισμού. Αυτός ο φοβερός ηθοποιός λάτρευε τον αθλητισμό και θα αφήσει επίσης για πάντα τη μνήμη της αταλάντευτης αγάπης του για την Παρί.

Ο σύλλογος και οι οπαδοί του θα είναι για πάντα ευγνώμονες για την υποστήριξή του στα πρώτα του χρόνια, ώστε η ομάδα να αναπτυχθεί».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις