Φάτσης: Η Νίκη δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα…

“ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΗΣ” είναι ο τίτλος της δήλωσης του προέδρου της Ερασιτεχνικής Νίκης, αναφερόμενος στο φαινόμενο κάθε καλοκαίρι να γίνεται δέκτης αιτημάτων αθλητών του συλλόγου να εξασφαλίσουν την “ελευθέρας” τους. “Η Νίκη Βόλου δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα” αναφέρει χαρακτηριστικά “κόβοντας” την όρεξη άλλων συλλόγων που προσελκύουν αθλητές που γαλουχήθηκαν στις ακαδημίες του συλλόγου.

Αναλυτικά:

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή βιώνω τις ίδιες καταστάσεις. Παιδιά, γονείς, προπονητές, παράγοντες προσπαθούν να εξασφαλίσουν με ελευθέρας αθλητές και αθλήτριες από τα τμήματα της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου. Μετά από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν με το τμήμα υδατοσφαίρισης, πριν από χρόνια, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι με ελευθέρας δεν θα φύγει κανένας αθλητής ή αθλήτρια από το σύλλογο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα συζητήσει κανένα αίτημα γονέα, προπονητή, παππού, γιαγιάς, φίλου, κουμπάρου, είτε αυτό έρθει στο σύλλογο, δια μέσου ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, πόσο μάλλον, δε, όταν γίνεται τηλεφωνικά.

Έτσι λοιπόν δηλώνω πως, όποιος σύλλογος ενδιαφέρεται για αθλητή ή αθλήτρια του συλλόγου μας, θα πρέπει να το κάνει και με το σωστό τρόπο. Συγκεκριμένα, πρέπει να σταλεί στο σύλλογο αίτημα από τον ενδιαφερόμενο σύλλογο, με υπογραφή του Προέδρου και σφραγίδα του συλλόγου, για να συγκαλέσω Δ.Σ., προς συζήτηση του αιτήματος.

Είμαστε οι πρώτοι που ενδιαφερόμαστε για τα παιδιά της Νίκης, να πάνε όσο ψηλότερα γίνεται και να συμμετέχουν σε μεγάλους συλλόγους της χώρας και στις εθνικές ομάδες. Κανένα παιδί, εκ γενετής, δεν έπεσε στη πισίνα να κάνει ρεκόρ ή να σημειώνει 30 πόντους σε κάθε παιχνίδι μπάσκετ ή να σπάει ρεκόρ στο στίβο.

Υπάρχει συντονισμένη δουλειά από τα τμήματα, υλικά, υποδομή και προπονητές ,για να πετύχουν όλα αυτά, με έξοδα του συλλόγου φυσικά. Είμαστε στη διάθεση κάθε συλλόγου να συζητήσουμε τη μετακίνηση κάθε αθλητή ή αθλήτριας του συλλόγου μας ή με τη μορφή δανεισμού ή παραχώρησης, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

Η Νίκη Βόλου δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, είναι από τους ιστορικότερους συλλόγους στην Ελλάδα που σε 2 χρόνια κλείνει ένα αιώνα ζωής, πράγμα που λίγοι σύλλογοι στην Ελλάδα το έχουν καταφέρει και άλλοι δεν θα το καταφέρουν ποτέ.

 

Φάτσης Στέργιος

Πρόεδρος Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου «Η ΝΙΚΗ»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις