Άρεσε η Νίκη στη φιλική ισοπαλία με Ρόδο (video)

Το πρώτο της ισόπαλο αποτέλεσμα έφερε στα φιλικά προετοιμασίας η Νίκη αντιμετωπίζοντας την Ρόδο στο ΕΑΚ του Βόλου. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1 με τα δύο τέρματα να σημειώνονται στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «Βολιώτες» προηγήθηκαν με όμορφο γκολ του Τσουκαλά στο 47’ με τους τυπικά φιλοξενούμενους «Ροδίτες» να ισοφαρίζουν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπάζογλου στο 83’. Η Νίκη στάθηκε άτυχη καθώς δύο προσπάθειες ποδοσφαιριστών της σταμάτησαν στο οριζόντιο δοκάρι. Η πρώτη στο 75’ σε σουτ του Παύλου Κυριακίδη και η δεύτερη σε κεφαλιά του Αλιατίδη στο 93’.

Έτσι παρατάχθηκε η Νίκη

Ο Μανώλης Αποστολίδης ξεκίνησε στο βασικό σχήμα στη θέση του τερματοφύλακα με τον Γιάννη Κυρίτση να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Πάνο Παναγιωτίδη το αριστερό. Αλιατίδης και Τσιμπούκας αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ενώ στον άξονα σε ρόλο αμυντικών μέσων τοποθετήθηκαν οι Μπόσιο και Μέτσε. Ο Βασιλείου κάλυψε την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης, ο Βλαχομήτρος τη δεξιά, με τον Σταύρο Τσουκαλά να κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Χρήστο Τζιώρα.

Χωρίς γκολ το πρώτο μέρος

Πριν ακόμη βρουν τα πατήματά τους οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο του ΕΑΚ Βόλου, η Νίκη Βόλου έφτασε κοντά στο γκολ, όταν πριν ακόμη συμπληρωθεί το 2ο λεπτό του αγώνα, ο Τζιώρας από το ύψος της περιοχής έπιασε το σουτ με το αριστερό με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ηλιάδη.

Στο 8’ η Νίκη κέρδισε κόρνερ που εκτέλεσε ο Βλαχομήτρος, με τον Τζιώρα να παίρνει την κεφαλιά και τον Μακρυδημήτρη να διώχνει στη γραμμή, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα της Ρόδου.

Στην πρώτη της επίθεση στα καρέ της Νίκης η Ρόδος έφτασε κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 11’ ο Μαρσελίνιο γέμισε με φάουλ στην περιοχή, ο Παπάζογλου πιο ψηλά απ’ όλους πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 20’ πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Παπάζογλου στη φάση που δημιούργησαν οι «πράσινοι» στα καρέ της βολιώτικης ομάδας, όταν το πλασέ που επιχείρησε από κοντινή απόσταση αλλά υπό πίεση κατέληξε στα χέρια του Αποστολίδη.

Η Νίκη σε μία οργανωμένη επίθεση και αφού κυκλοφόρησε με επιτυχία την μπάλα κατέγραψε μία ακόμη τελική προσπάθεια στο 32’ με το σουτ του Βασιλείου από το ύψος της περιοχής να μπλοκάρεται με διπλή προσπάθεια από τον Ηλιάδη. Δύο λεπτά αργότερα η βολιώτικη ομάδα αναπτύχθηκε όμορφα, με τον Βλαχομήτρο να πατάει περιοχή από τα αριστερά, όμως το σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 43’, το δυνατό σουτ του Μέτσε έξω από την περιοχή κατέληξε επίσης δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ηλιάδη.

Γκολ από τα αποδυτήρια για τη Νίκη

Με τον Τσουκαλά να ανοίγει λογαριασμό με τη φανέλα της Νίκης Βόλου ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στο ΕΑΚ Βόλου. Σε μία οργανωμένη αντεπίθεση ο Τσουκαλάς άλλαξε όμορφα την μπάλα με τον Τζιώρα και χωρίς καμία καθυστέρηση έστειλε με πλασέ την μπάλα στην αριστερή γωνία του Θεοδωράκη που πήρε τη θέση του Ηλιάδη κάτω από τα γκολπόστ.

Στο 60’ ο Αλέκος Βοσνιάδης άλλαξε τη μισή ενδεκάδα και εννιά λεπτά αργότερα ο νεοεισελθών Λούκας Γκαρσία έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν σε μία επέλασή του από τα δεξιά βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής και υπό πίεση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον πορτιέρε της Ρόδου να εξουδετερώνει εύκολα το αδύναμο πλασέ του.

Τα δοκάρια η Νίκη, το γκολ η Ρόδος

Στο δοκάρι σταμάτησε η βολίδα του Παύλου Κυιρακίδη από το ύψος της περιοχής της Ρόδου, καταγράφοντας ακόμη μία καλή ευκαιρία για τη Νίκη Βόλου στο 75’.

Στο 83’ η Ρόδος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τσάβες από τον Αλτιτζή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παπάζογλου στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το σκορ στο 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ρόδος έφτασε μία ανάσα από το 2-1, με τον Περιστερίδη να λέει «όχι» στην εκτέλεση φάουλ του Νικολόπουλου.

Στο 89’ ήταν η σειρά της Νίκης να απειλήσει με δεύτερο τέρμα. Ο Αλτιτζής έκανε το «μπάσιμο» από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο πέναλτι με τον Γκαρσία να χάνει την ευκαιρία καθώς αντί για απ’ ευθείας σουτ, προτίμησε να κοντρολάρει ανεπιτυχώς.

Νέο δοκάρι για τη Νίκη στο 93’ όταν ο Παναγιωτίδης γέμισε στην περιοχή με τον Αλιατίδη να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να σταματά στην οριζόντια δοκό του Ηλιάδη, ο οποίος είχε περάσει και πάλι στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Θεοδωράκη που αποχώρησε τραυματίας. Το δοκάρι του Αλιατίδη ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα καθώς στο επόμενο λεπτό δεν απειλήθηκε κάποια από τις δύο εστίες.

Κρατάει τα καλά διαστήματα, «σβήνει» τα κενά

Η Νίκη κατά διαστήματα έδειξε βελτίωση στον τομέα της δημιουργίας, εμφανίζοντας δείγματα ορθολογικής και γρήγορης ανάπτυξης, κυρίως από τα άκρα. Αμυντικά η βολιώτικη ομάδα δείχνει πως δύσκολα θα δέχεται γκολ καθώς τα μεμονωμένα λάθη, όσο βαδίζουμε προς την έναρξη του πρωταθλήματος θα ελαχιστοποιούνται. Η λογική λέει πως όσο προχωρά η προετοιμασία τα κενά διαστήματα στην απόδοση της ομάδας θα μικραίνουν ενώ η ποιότητα των ποδοσφαιριστών της αρχίζει και γίνεται εμφανής από παιχνίδι σε παιχνίδι. Θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στην πολύ ουσιαστική απόδοση του Θωμά Βασιλείου όπως και του νεαρού Γιάννη Κυρίτση που πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ο Σταύρος Τσουκαλάς δείχνει να προσαρμόζεται σταδιακά στη νέα του ομάδα και να προσδίδει ποιότητα στον άξονα, τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στα επιθετικά. Ο Αλιατίδης σταθερή αξία, σταθερά καλός ο Κυριακίδης. Χειροκροτήθηκε και όχι άδικα στην επιστροφή του ο Περιστερίδης.

Οι συνθέσεις

Νίκη Βόλου (Αλ. Βοσνιάδης): Αποστολίδης (60’ Περιστερίδης), Κυρίτσης Γ. (60’ Τζοβάρας), Παναγιωτίδης, Τσιμπούκας (60’ Ανδρέου), Αλιατίδης, Μπόσιο (Κυριακίδης), Μέτσε (60’ Πάνος), Τσουκαλάς (60’ Γκαρσία), Βασιλείου (79’ Αλτιτζής), Βλαχομήτρος, Τζιώρας (60’ Κάσσος)

Ρόδος (Σ. Αντωνίου): Ηλιάδης (46’ Θεοδωράκης, λ.τρ. Ηλιάδης), Σάντο, Μακρυδημήτρης, Χύσι, Ρέτσος, Μάρκοβιτς, Φερέιρα, Μαρκόφσκι (78’ Αδαμάκης), Μαρσελίνιο (60’ Τσάβες), Δελαπόρτας, Παπάζογλου

Μετά το 60’ αγωνίστηκαν και οι: Καραγεώργης, Νικολόπουλος, Καψάλης, Σουλάι και Μπότος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις