Α. Πέτρου: Να βρεθεί λύση έστω και στο… 90′

Στον ΣΠΟΡΤ FM 89.5 και την εκπομπή «Πρωινή προπόνηση» φιλοξενήθηκε ο Άκης Πέτρου. Ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε ανοιχτά για όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στους «ερυθρόλευκους». Αποσπασματικά η απολαυστική συνέντευξη του Άκη Πέτρου, όπως την απομαγνητοφώνησε το Goalpost.gr:

Για τα προβλήματα του Ολυμπιακού Βόλου: «Έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα που ακούει στο όνομα, Τικάο. Η ομάδα ξεκίνησε να κάνει πρωταθλητισμό και φέτος. Έγιναν κάποια λάθη, αλλά κανείς δεν ήξερε, αν θα έβγαιναν οι μεταγραφές. Ήρθαν κάποια ονόματα και ο στόχος ήταν η ομάδα να αλλάξει κατηγορία. Τα οικονομικά προβλήματα ήταν μεγάλα, ειδικά όταν έσκασε η υπόθεση του Τικάο. Δεν μπορούν οι ομάδες να ανταπεξέλθουν σε τέτοια ποσά. Δεν θέλω να ρίχνω ευθύνες, αλλά όταν λέγεσαι Ολυμπιακός Βόλου, δεν μπορείς να είσαι με 100 και 200 άτομα (σ.σ. στο γήπεδο)».

Για την παραίτηση της πρώην διοίκησης Πρωτοδικείου: «Εγώ είμαι υπάλληλος. Θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι εφτά της πρώην διοίκησης Πρωτοδικείου) δεν είχαν στα δύσκολα την υποστήριξη που χρειάζονταν. Τι εννοώ; Κάποιοι τους έβρισαν και τους κυνήγησαν, ενώ αυτοί αφιέρωσαν χρόνο και ξόδεψαν χρήματα. Δεν είχαν την κατάλληλη αντιμετώπιση και έφτασαν στην απελπισία, λέγοντας ”κύριοι, αφού δεν μας θέλετε, ελάτε να αναλάβετε”».

Για τα οικονομικά της ΠΑΕ και τη συσπείρωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει μεγάλες οφειλές προς παίκτες. Όταν χρωστάς έναν μισθό και μία δόση συμβολαίου, δεν είναι μεγάλο το χθέος. Αυτά υπήρχαν και στα καλά χρόνια. Όλα θα πήγαιναν καλά, αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα και αυτός ο “εμφύλιος”, γιατί κανένας δεν κοιτάει το καλό της ομάδας και δεν υπάρχει στήριξη. Λειτουργεί καλά η ομάδα και δεν υπάρχει καμένη γη. Πρέπει να γίνει συσπείρωση. Όταν η υπόθεση του Τικάο βγήκε στην επιφάνεια, έπρεπε να ενωθούμε. Το δικό μου φτωχό μυαλό λέει, είτε δεν θέλουν τον Ολυμπιακό Βόλου, είτε κάτι συμβαίνει πολιτικά. Ο Ολυμπιακός Βόλου διαλύθηκε και ξεκίνησε από τη Β΄ Εθνική και όχι από τη Σούπερ Λιγκ, όπου αγωνιζόταν πριν τον διαλύσουν. Την υπόθεση του Τικάο θα τη βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός το Μάρτιο και πρέπει να γίνει συσπείρωση, διότι μέχρι τότε δεν ξέρουμε τι θα γίνει».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου: «Οι μεγάλες ομάδες στα δύσκολα φαίνονται. Στα εύκολα και η μάνα μου που δεν γνωρίζει από ποδόσφαιρο, θα πάει στο γήπεδο και θα χειροκροτεί. Ο κόσμος έχει και αυτός τα δικά του καθημερινά προβλήματα. Όμως, δεν πρέπει να κράζει και να χτυπά την ομάδα, γιατί και εκείνη έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα, είτε οικονομικά, είτε άλλα που προέρχονται από οπουδήποτε. Δεν ρίχνω την ευθύνη στον κόσμο, διότι έρχεται στο γήπεδο και στερείτε για να το κάνει. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο υγιής κόσμος του Ολυμπιακού, αυτούς τους δέκα που δημιουργούν προβλήματα, πρέπει να τους απομονώσει».

Για όσα συνέβησαν μετά την παραίτηση της πρώην διοίκησης Πρωτοδικείου: «Ο Ερασιτέχνης έκανε το καθήκον του και μάζεψε τον κόσμο. Όμως, αυτοί που κάνουν πόλεμο στην πρώην διοίκηση Πρωτοδικείου με ανακοινώσεις, δεν έβαλαν ούτε ευρώ και δεν τα λέω εγώ αυτά, αλλά ο κ. Τσεκούρας.
Ο κ. Τσεκούρας και τα επτά άτομα της που θέλησαν να μπουν μπροστά και να αναλάβουν τη διοίκηση, έτρεξαν, αλλά δεν βρήκαν χρήματα. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ήρθε την Τρίτη στα αποδυτήρια, άκουσε τους ποδοσφαιριστές και είπε ότι είχαν δίκιο. Τα παιδιά ζήτησαν 30.000 ευρώ, ως εγγύηση, για να είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται και μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Με φώναξε την Πέμπτη στα γραφεία και μου είπε ότι κάνουν προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα και του υποσχέθηκα ότι από τους δεκαπέντε ποδοσφαιριστές και τις έξι καινούριες προσφυγές που έγιναν εκείνο το διάστημα των δύο ημερών, πως μπορεί να χάναμε έναν παίκτη. Τα παιδιά περίμεναν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ το βράδυ είχαν φύγει εκτός βόλου. Οι ποδοσφαιριστές από τη στιγμή που είχαν κάνει προσφυγή, διότι δεν είχε μαζευτεί το απαιτούμενο ποσό, δεν συζητούσαν την επιστροφή τους.
Ξαφνικά, η πρώην διοίκηση Πρωτοδικείου και οι μεγαλομέτοχοι είπαν πως πρέπει να δώσουμε παράταση ζωής στην ομάδα και αποφάσισαν να κάνουν προσπάθεια. Εγώ πήρα μετά τηλέφωνο τους ποδοσφαιριστές και τους ζήτησα να περιμένουν, διότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να γίνει κάτι. Αυτό συνέβη το Σάββατο. Τηλέφωνο πήραν επίσης τους ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες, ζητώντας τους να παίξουν μόνο και μόνο για να μην τιμωρηθεί η ομάδα. Η τιμωρίαθα ήταν αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και χρηματικό πρόστιμο. Οι παίκτες έπαιξαν για την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου και έδωσαν παράταση ζωής στην ομάδα για μία εβδομάδα, τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο».

Για τα χρήματα που πήραν οι διαιτητές στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής: «Τα λεφτά για να πληρωθούν οι διαιτητές, τα έδωσε η πρώην διοίκηση και οι μεγαλομέτοχοι».

Για τα προβλήματα που δεν γνωστοποίησε νωρίτερα η πρώην διοίκηση Πρωτοδικείου: «Μια οικογένεια δεν βγάζει τα προβλήματα της προς τα έξω και αυτό είναι προς τιμήν τους. Έγιναν λάθη, αλλά δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε. Το θέμα είναι να βρεθεί μία λύση. Πρέπει να γίνει συσπείρωση για να συνεχίσουμε. Έχουμε διανύσει μία εβδομάδα ανακοινώσεων επί ανακοινώσεων».

Για τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας: «Τέσσερις παίκτες έχουν μείνει στον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτοί είναι οι Δασκαλάκης, Αλαμάνης, Σκοπελίτης και Κεσίδης».

Για το δικό του μήνυμα: «Εύχομαι ο Ολυμπιακός Βόλου που είναι μεγάλη ομάδα και έχει κόσμο να βρει το δρόμο του. Ακόμη και στο… 90΄ μπορεί να βρεθεί λύση, αρκεί να εστιάσουν όλοι στο πρόβλημα και να σταματήσουν το λαϊκισμό. Μπράβο στην πρώην διοίκηση Πρωτοδικείου που δεν άφησε την ομάδα να γίνει καφενείο».

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις