Θα παίξουν 600 παιχνίδια για να ανέβει… ένας!

 

Του Γιώργου Φραδελάκη

To SDNA ανέδειξε από χθες το έκτρωμα που δημιουργείται στη Superleague 2 τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, μετά την απόφαση της ΕΠΟ για τον τρόπο διαβάθμισης στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας επικύρωσε με ψήφους 11-5 την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, σύμφωνα με την οποία θα πέφτει από τη Superleague 1 μόνο μία ομάδα απευθείας και ο 13ος του βαθμολογικού πίνακα θα δίνει αγώνες μπαράζ με τον δεύτερο της Superleague 2. Η διαδικασία ανόδου/υποβιβασμού δηλαδή θα είναι και φέτος ίδια με την περσινή.

Μόνο που τη νέα σεζόν τα δεδομένα είναι ολότελα διαφορετικά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, καθώς από τη μία η συνένωσή της με τη Football League ώστε να γίνουν δύο οι επαγγελματικές κατηγορίες κι από την άλλη η δημιουργία των Β’ ομάδων από τους Big-4, δημιουργεί ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν περισσότερες από 30 ΠΑΕ! Αν δεν είναι αυτό παράνοια, τότε τι είναι;

Και λέμε περισσότερες από 30 γιατί αυτή τη στιγμή ο ακριβής αριθμός παραμένει άγνωστος. Ναι, περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ομάδων που θα λάβουν μέρος. Θεωρητικά θα ήταν 36, πλέον όμως με τα κοψίματα της ΕΕΑ, έχουν μείνει 35, στις οποίες όμως συμπεριλαμβάνεται και ο Πανιώνιος για την ώρα, αλλά κατά τα φαινόμενα ο Ιστορικός δεν θα μπορέσει να δηλώσει “παρών” στο πρωτάθλημα. Συν τοις άλλοις έχουν εξεταστεί ως τώρα οι φάκελοι μόνο στις 23 από τις συγκεκριμένες ομάδες, ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάμε σε πρωτάθλημα 30 ή 32 ομάδων.

Ακόμη κι έτσι όμως να είναι, αν βγάλει κανείς τα κομπιουτεράκια, θα δει ότι μιλάμε για συνολικά σχεδόν 600 παιχνίδια, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχουμε πλέι οφ, κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Θα διεξαχθούν λοιπόν 600 αναμετρήσεις, για να ανέβει στο τέλος όλη κι όλη μία ομάδα! Ούτε καν οι πρωταθλητές και των δύο ομίλων, αλλά ο ένας μόνο σίγουρα κι ο δεύτερος… βλέπουμε, εφόσον καταφέρει να βγει νικητέής μέσα από διπλές αναμετρήσεις με αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας. Η απόλυτη ποδοσφαιρική τρέλα!

Αντιλαμβάνεται εύκολα φυσικά κανείς, ότι σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, θα έρθει πολύ σύντομα η στιγμή που ένας σημαντικός αριθμός ομάδων θα φτάσουν να είναι αδιάφορες και να μην έχουν κανέναν στόχο. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μία κατηγορία που έχει εμπλακεί ουκ ολίγες φορές σε στοιχηματικές έρευνες/κουβέντες, ενισχύοντας την ήδη υπάρχουσα καχυποψία.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις