Με το …δεξί για τρίτη σεζόν ο Βόλος, 2-1 τη Λαμία (photos)

Με το… δεξί ξεκίνησε ο Βόλος και τη φετινή σεζόν, καθώς ύστερα από ένα «χορταστικό» ματς κέρδισε τη Λαμία με 2-1 και πήρε την πρώτη νίκη της χρονιάς. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη των κυανέρυθρων στις ενάρξεις των πρωταθλημάτων, τα τρία χρόνια που αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ.

Την ίδια στιγμή η αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού θα περάσει στην ιστορία χάρις στον Λουκά Βύντρα, ο οποίος στο 83′ αντικατέστησε τον Τζανετόπουλο και έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει στην Α’ Εθνική, καθώς απόψε (12/9) είναι 40 ετών, 7 μηνών και 7 ημερών.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ τους Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσοκάνη, Μπαριέντος στον άξονα, Ρεγκατέν, Μπαρτόλο στα άκρα και τον Φερνάντες πίσω από τον Φαν Βερτ.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Σαράνοφ στο τέρμα, τους Σκόνδρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλο, Ανχελ Μαρτίνεθ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τζανδάρη, Γκέντσογλου στον άξονα, τους Ελευθεριάδη, Ρόμανιτς στα άκρα και τον Νούνιες πίσω από τον Καραμάνο.

Με Μπαρτόλο ο Βόλος 1-0

Πρώτο σφύριγμα και σε πρώτη ανάγνωση η Λαμία διέθετε το plus του μεγαλύτερου βαθμού ομοιογένειας, καθώς στο αρχικό της σχήμα βρέθηκαν 4 «νέοι» εκ των οποίων ο Σαράνοφ ήταν και στο παρελθόν στην ομάδα (Γκέντσογλου, Νούνιες, Ελευθεριάδης οι άλλοι 3), ενώ στον Βόλο μόνο οι Φεράρι, Γκρίλο, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Μπαρτόλο συνέχιζαν από πέρσι(5/11). Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι πήραν με το «καλημέρα» την πρωτοβουλία των κινήσεων και μάλιστα απείλησαν στα πρώτα δευτερόλεπτα, όταν ο Μπαρτόλο σέντραρε από τα αριστερά και ο Φερνάντες από καλή θέση σούταρε άουτ.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων μας «απασχόλησε» σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο και μάλιστα άνοιξε το σκορ sto 8′, όταν ο Μπαριέντος έπαιξε με πάσα φάουλ στον Φερνάντες, το σουτ του αποκρούστηκε από το αριστερό δοκάρι του Σαράνοφ και εκείνος εκμεταλλεύτηκε πως ο Αντέτζο αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας και δεν έδιωξε καλά και από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

Άνοιξε λογαριασμό ο Φαν Βεέρτ

Με την πάροδο του χρόνου η Λαμία προσπάθησε να «ισορροπήσει» το παιχνίδι και μετά την αλλαγή πλευρών σε Ελευθεριάδη, Ρόμανιτς κάπως τα κατάφερε. Ομως δεν μπορούσε να απειλήσει με την μπάλα κάτω, ούτε και να εκμεταλλευτεί τις 6-7 στατικές φάσεις που βρήκε γύρω από τα καρέ του Κλέιμαν. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, «κυριαρχούσαν» στον άξονα και άπλωναν όμορφα το παιχνίδι τους στον κενό χώρο μόλις ανακτούσαν την κατοχή.

Βόλος-Λαμία: 2-1

Στο 29′ μάλιστα «φλέρταραν» με το 2-0 όταν σε φάση τρανζίσιον ο Μπαρτόλο (ξανά) βρέθηκε σε βολής, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε το σουτ του και τελικά η «υπεροχή» τους απέκτησε (περαιτέρω) ουσία στο 41′, όταν άπλωσαν ωραία το παιχνίδι τους. Πιο συγκεκριμένα ο Ρεγκατέν πήρε μέτρα από τα αριστερά ,«έκοψε» για τον Φερνάντες που έπαιξε γρήγορα για τον Φαν Βεέρτ που γύρισε το σώμα του και πλάσαρε εύστοχα. Ετσι η ανάπαυλα βρήκε το Βόλο με αέρα 2 τερμάτων και «αφεντικό» της αναμέτρησης.

Μείωσε και πίεσε η Λαμία

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μισό προχώρησαν σε τριπλή αλλαγή, καθώς καλούνταν να διορθώσουν άρδην την εικόνα τους. Ο Γρηγορίου πέρασε τον Τιρόνε κοντά στον Καραμάνο, τον Μανουσάκη στα άκρα και γύρισε τον Νούνιες ουσιαστικά στο «8», σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα. Το εγχείρημα απέφερε καρπούς.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο, με το «καλημέρα» απείλησαν με τον Μαρτίνεθ (ο Κλέιμαν έδιωξε σε κόρνερ) και στο 52′ «ξαναμπήκαν» στο ματς όταν ο Τιρόνε εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Ισραηλινού γκολκίπερ και από κοντά μείωσε το σκορ. Αμέσως μετά (56′) ο Νούνιες μέσα από την περιοχή «άγγιξε» το 2-2 , ο Ρόμανιτς στο 68′ απώλεσε ακόμη μία καλή ευκαιρία για λογαριασμό τους και στο 70′ οι τελικές στο δεύτερο μισό ήταν 6-3, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν τις «στιγμές» τους από αέρος (κεφαλιές Γκρίλο, Ρεγκατέν, η πρώτη πέρασε λίγο άουτ).

Κάπου εκεί ο Βόλος προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να «σβήσει» το παιχνίδι. Ναι μεν η Λαμία διατήρησε την κατοχή, όμως δεν «έβγαζε» φάσεις, ενώ οι γηπεδούχοι έβγαιναν με αξιώσεις στην κόντρα. Σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν «τελειώσει το ματς με ένα τρίτο γκολ (Μπαρτόλο 81′, Ροσέρο 90’+2′) αλλά παρότι δεν το έκαναν κρατούσαν τους φιλοξενούμενους μακριά από τα καρέ τους και πανηγύρισαν τη νίκη.

ΓΚΟΛ: 8′ Μπαρτόλο, 41′ Φαν Βερτ – 52′ Τιρόνε

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 84′ Σοάρες – 7′ Γκέντσογλου, 37′ Νούνιες

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΒΟΛΟΣ (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι,Τσοκάνης, Μπαριέντος (76′ Σοάρες), Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Φερνάντες (85′ Βοϊτκόφσκι), Φαν Βερτ (67′ Ροσέρο).

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Τζανετόπουλος (83′ Bύντρα), Αντέτζο (46′ Mαζουλουξής), Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Γκέντσογλου (46′ Ταϊρόν), Ελευθεριάδης (46′ Μανουσάκης), Ρόμανιτς, Νούνιες, Καραμάνος (73′ Μανούσος).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις