Δεύτερη νίκη για την Εθνική Γυναικών, 3-2 την Αλβανία

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017 η Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών, η οποία επικράτησε της Αλβανίας με 3-2. Το παιχνίδι που διεξήχθη στο ΔΑΚ Τρικάλων, παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.000 φίλαθλοι. Τα γκολ για την Εθνική Ελλάδος πέτυχαν οι Σιδηρά στο 6΄, Κόγγουλη στο 10΄ και Παντελιάδου στο 14΄, ενώ τα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων σημείωσαν οι Βέλαϊ στο 26΄ και Χασάνι στο 41΄.

«Έβρεξε» γκολ στο πρώτο ημίχρονο
Τα κορίτσια μπήκαν στο γήπεδο με τρόπο εκρηκτικό και μέσα σε 14 λεπτά κατόρθωσαν να ισοπεδώσουν κάθε αμυντική προσπάθεια των αντιπάλων τους. Μόλις στο 5ο λεπτό η Κόγγουλη ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από την Πρότο και η Σιδηρά (6′) από τη βούλα του πέναλτι άνοιξε το σκορ (1-0). Τέσσερα λεπτά αργότερα (10′) ήταν η σειρά της Κόγγουλη να βγει στην πλάτη της αλβανικής άμυνας και με άριστο πλασέ να νικήσει για δεύτερη φορά την Ζάνι. Ένα τετράλεπτο, πάλι, μετά (14′) η Παντελιάδου πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, χόρεψε με ντρίμπλες τέσσερις αντιπάλους της και με όμορφο πλασέ στην κίνηση έκανε το 3-0.
Μετά το επιβλητικό ξεκίνημα η απόδοση της Εθνικής έπεσε, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Αλβανία, η οποία δεν άφησε να πάνε χαμένες δύο αμυντικές ολιγωρίες των διεθνών μας και κατάφερε με τη Βέλαϊ (26′) και την Χασάνι (41′) να μειώσει σε 3-2.

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος
Παρά την ανατροπή αυτή η Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε και πάλι δυναμική και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στις αντιπάλους της, αλλά ταυτόχρονα και η ίδια δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε και να διευρύνει το σκορ της επικράτησής της.

Σκόρερ: 6΄ Σιδηρά, 10΄ Κόγγουλη, 14΄ Παντελιάδου – 26΄ Βέλαϊ, 41΄ Χασάνι
Κίτρινες: Μάρκου – Τζασάρι
Διαιτητής: Ντερουό (Βέλγιο)
Βοηθοί: Πιεράντ, Ετιέν (Βέλγιο)

ΕΛΛΑΔΑ: Πελετίδου, Κυδωνάκη, Γκάτσου, Χατζηγιαννίδου, Βλασιάδου (46′ Γεωργίου), Σιδηρά, Μάρκου, Παπαδοπούλου, Μωραΐτου, Παντελιάδου (72′ Χαμαλίδου, 87′ λ.τρ. Κόλλια), Κόγγουλη.
ΑΛΒΑΝΙΑ: Ζάνι, Πρότο, Ραχμάνι, Μεμέντοφ, Τζασάρι (57′ Μάλκι), Σέρεναϊ (74′ Μπεγκόλι), Μορίνα, Βέλαϊ, Χασάνι, Μπαϊρακτάρι, Εγκζόνα (85′ Κούρμπογκαϊ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις