Βόλος: Κρατά τα θετικά στοιχεία από το παιχνίδι με τη Λαμία

Λαχτάρησε, κινδύνεψε να δεχθεί την ισοφάριση, αλλά στο τέλος ο Βόλος νίκησε με 2-1 τη Λαμία και έκανε ποδαρικό με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Οι «κυανέρυθροι» έχουν δημιουργήσει παράδοση να κερδίζουν στην πρεμιέρα, καθώς μετρούν «πέντε στα πέντε» εκ των οποίων οι τρεις νίκες είναι σερί στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι, είδαν ένα Βόλο να παρουσιάζει δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, να νικήσουν κατά κράτος τους παίκτες της Λαμίας, τόσο στις προσωπικές μονομαχίες, όσο και στη λειτουργία που είχαν, ως ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ με τον Ζουλιάν Μπαρτόλο στο 8’, δημιούργησαν ευκαιρίες, είχαν εξαιρετική επιθετική ανάπτυξη, με ταχύτατους συνδυασμούς, έβγαλαν αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους, πίεζαν ψηλά και έφεραν σε δύσκολη θέση τη Λαμία.

Μάλιστα στο 41’ ο Τομ Φαν Βέερτ με ένα καταπληκτικό γκολ, σε ένα καθοριστικό χρονικό σημείο του παιχνιδιού, πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, έδωσε στον Βόλο προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Ολλανδός φορ μπορεί μέχρι εκείνο το σημείο να μην είχε απειλήσει το τέρμα του Σαράνοφ (έδινε μάχες κυρίως έξω από την περιοχή), όμως στη φάση του γκολ έδειξε την μεγάλη του κλάση.

Γενικά στο πρώτο ημίχρονο οι φίλαθλοι που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό και όσοι παρακολούθησαν το ματς από την τηλεόραση, είδαν τον Βόλο να παίζει ωραίο, γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο και να ρίχνει τη Λαμία στα… σχοινιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Σ’ αυτό συνετέλεσαν και οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο Μιχάλης Γρηγορίου (έκανε τρεις με την έναρξη του β’ μέρους, περνώντας στο παιχνίδι τους Ταϊρόν, Μανουσάκη και Μαζουλουξή).

Ο Βόλος αδικαιολόγητα έδωσε χώρο στον αντίπαλο, η Λαμία άσκησε πίεση και ξαναμπήκε στο παιχνίδι, από το τραγικό λάθος του Μπόρις Κλέιμαν, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, στην ουσία πάσαρε στον Ταϊρόν μέσα στην περιοχή και αυτός εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» και μείωσε σε 2-1 στο 52’.

Για αρκετό χρονικό διάστημα και μέχρι το 75’ οι παίκτες του Βόλου τα βρήκαν σκούρα από τη Λαμία, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν απειλητική στην επίθεση, με τον Κλέιμαν να είναι επηρεασμένος ψυχολογικά από το λάθος που έκανε, καθώς δεν απέφυγε λάθη και στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Οι «κυανέρυθροι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα στο χώρο του κέντρου και να αναπτυχθούν επιθετικά. Με την είσοδο του Σοάρες στη θέση του Μπαριέντος, ο Βόλος έπαιξε με δύο αμυντικά χαφ, ισορρόπησε το παιχνίδι, δεν κινδύνεψε στο τελευταίο τέταρτο και μάλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει τρίτο τέρμα, με τους Μπαρτόλο και Ροσέρο.

Στον Βόλο κρατούν τα θετικά στοιχεία που έδειξε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, εντόπισαν τις αδυναμίες του δευτέρου μέρους και πάνω σε αυτές θα δουλέψουν.

Την Κυριακή με Απόλλωνα
Μετά τη νίκη επί της Λαμίας, ο Βόλος καλείται την προσεχή Κυριακή να αντιμετωπίσει στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 4 μ.μ. με την “Ελαφρά Ταξιαρχία” να προέρχεται από εκτός έδρας ήττα με 4-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις