Μία “γροθιά” το μπάσκετ της Νίκης: Αγιασμός σε κλίμα ενότητας (photos)

Ενωμένη προχωρά στην επόμενη μέρα η Νίκη. Χθες στο κλειστό της Ν. Ιωνίας τελέστηκε ο αγιασμός της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, οι άνθρωποι της οποίας εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά στη Β’ Εθνική.

 Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Ελευθέριος, ενώ στη χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη» Στέργιος Φάτσης, η Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ με επικεφαλής τον Μπάμπη Τουτουντζόγλου, οι προπονητές Ανδρέας Μαύρος και Γιώργος Κοσμάτος, οι καλαθοσφαιριστές Κώστας Σαριμπαλίδης, Μανώλης Σκουφεζής, Παναγιώτης Ζησόπουλος, Άρης Βερτζάγιας, Σάκης Κουτίνας, Βασίλης Μπουσκολίτης, Γεράσιμος Δελεντζές, Φώτης Ξενιτίδης, Παναγιώτης Σπανόπουλος, Δημήτρης Λόλας, Νίκος Καλλές, καθώς και νεαροί Σιάνος, Σούλης, Ψιλοβίκος, Βαγ. Τουτουντζόγλου, Μπάντελης.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου εμφανίστηκε αισιόδοξος για φέτος. «Να ευχηθώ η αγωνιστική χρονιά να αρχίσει ομαλά και να τελειώσει ομαλά. Να έχουμε υγεία πάνω  απ’ όλα και το πρωτάθλημα να παιχθεί και να τελειώσει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στο νέο Δ.Σ. της ΕΟΚ και να ευχηθώ καλή επιτυχία. Κοινός παρονομαστής είναι το καλό του μπάσκετ, οπότε θεωρώ ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για το άθλημα.

Για τη δική μας ομάδα, η προσπάθεια που κάναμε από πέρσι συνεχίζεται. Είμαστε εδώ όλοι ενωμένοι, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Βασιζόμαστε, όπως κάθε χρόνο, στις επιχειρήσεις που μας στηρίζουν και στον φίλαθλο κόσμο, που βρίσκεται πάντα κοντά μας με την αγορά διαρκείας.

Είναι μεγάλη μας τιμή, που είμαστε στη διοίκηση της Νίκης Βόλου στο μπάσκετ και υπηρετούμε αυτόν τον σύλλογο κα θεωρούμε ότι θα έχουμε μία καλή αγωνιστική παρουσία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής» δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της ΔΕ που απάντησε στις εξής ερωτήσεις:.

Για το ότι στο ρόστερ υπάρχουν τρεις Βολιώτες: «Δεν φταίει γι’ αυτό η Νίκη, αλλά το ότι όλα αυτά τα χρόνια το βολιώτικο μπάσκετ ήταν στην απραξία. Κάποια παιδιά από τον Βόλο, που η Νίκη όλα αυτά τα χρόνια στήριζε, είτε μεγάλωσαν είτε αποσύρθηκαν από το μπάσκετ. Δυστυχώς, τις προηγούμενες σεζόν δε βγήκαν νέοι παίκτες. Εμείς είμαστε εδώ, για να προσελκύσουμε τα νέα παιδιά και να τους δώσουμε ό,τι καλύτερο για την προπόνησή τους. Έχουμε πάντα το μυαλό μας στα νέα παιδιά της περιοχής μας και θεωρώ ότι, αν τώρα έχουμε τρία παιδιά από τον Βόλο, τις επόμενες χρονιές μπορεί να έχουμε πέντε, εφόσον και οι άλλες ομάδες που υπάρχουν στην πόλη μπορέσουν να συμπορευτούν και να στηρίξουν την πρώτη ομάδα της Μαγνησίας. Θεωρώ ότι όλ’ αυτά τα χρόνια δεν παραγόταν έργο, με συνέπεια η δεξαμενή με τους αθλητές να έχει στερέψει».

Για το οικονομικό: «Οικονομικά το έργο μας είναι δύσκολο, αλλά κάναμε καλύτερη διαχείριση του μπάτζετ μας. Δεν ανέβηκε σε σχέση με την περσινή χρονιά, αλλά διαχειριστήκαμε καλύτερα τα χρήματα που είχαμε».

Για τη στήριξη του Αλ. Μεϊκόπουλου: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, που μία ακόμη χρονιά στηρίζει την προσπάθειά μας. Είναι πάντα κοντά μας σε ό,τι χρειαστούμε όλα αυτά τα χρόνια. Το ευχαριστώ είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε στον Αλέξανδρο, αλλά και στον αξιαγάπητο γιατρό μας, τον Μιχάλη, που δε λείπει στιγμή από την κερκίδα. Με τέτοια στήριξη και από τους δύο ποτέ δε θα λέγαμε «όχι, δεν ασχολούμαστε με τη Νίκη Βόλου».

Από τη μεριά του ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έδωσε τις θερμότερες ευχές του λέγοντας: «Να ευχηθώ κι εγώ καλή χρονιά στο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου. Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια η διοίκηση έχει κάνει σημαντική προσπάθεια στο αγωνιστικό και οικονομικό κομμάτι. Η ομάδα σφύζει από υγεία και γι’ αυτό καταγράφει και σημαντικές κατατάξεις στη βαθμολογία, αλλά κα γενικότερα έχει ένα έντονο κοινωνικό προφίλ, που είναι πολύ αρεστό στον κόσμο. Συνεπώς με τις φετινές της προσθήκες, οι οποίες ανεβάζουν, κατά τη γνώμη μου, αγωνιστικά επίπεδο την ομάδα, δε νομίζω ότι είναι υπερβολή να πούμε ότι μπορούμε και μία μεγαλύτερη κατηγορία. Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς όλ’ αυτά τα χρόνια, που έχουν πάρει από το μηδέν το μπάσκετ και το έχουν κάνει ένα σημαντικό τμήμα της οικογένειας της Νίκης Βόλου».

Φάτσης: Γίνεται υγιής δουλειά
Για υγιή δουλειά και τίμια προσπάθεια εκ μέρους της ΔΕ μπάσκετ έκανε λόγο ο Στέργιος Φάτσης, που υπογράμμισε τα εξής:

Για την ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης: «Κατ’ αρχήν να ευχηθούμε η περσινή χρονιά να μην ξαναέρθει στον αθλητισμό. Ήδη σήμερα (σ.σ. χθες) έγινε ο αγιασμός στα σχολεία, αρχίζουν και οι αγιασμοί των αθλητικών τμημάτων, γιατί θέλουμε τα παιδιά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και φυσικά τον κόσμο στις εξέδρες, όπως τον θέλουν και όλοι οι αθλητές.

Σε ό,τι αφορά στο τμήμα του ανδρικού μπάσκετ επί επτά χρόνια, όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη Διοικούσα Επιτροπή και με πρόεδρο τον Μπάμπη Τουτουντζόγλου, θεωρώ ότι γίνεται υγιής δουλειά, μία αθλητική και τίμια προσπάθεια. Στόχος της Νίκης είναι η παραπάνω κατηγορία σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεται, αλλά δεδομένων των συνθηκών αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε μία χρονιά όπως αρμόζει στη Νίκη Βόλου, μία σοβαρή και αγωνιστική χρονιά και από εκεί και πέρα ό,τι είναι να έρθει βάσει των αποτελεσμάτων ας έρθει.

Θεωρώ ότι πρέπει να σταθεροποιηθούμε σε μία εθνική κατηγορία και όταν δοθεί η ευκαιρία να κοιτάξουμε παραπάνω, γιατί ήδη ο σύλλογος τις «φωτοβολίδες» του παρελθόντος τις έχει πληρώσει και τις πληρώνει ακόμη. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους υγεία, μία καλή χρονιά και εύχομαι η περσινή χρονιά να γυρίσει ανεπιστρεπτί για τον ελληνικό αθλητισμό».

Για τις σχέσεις με τη Διοικούσα Επιτροπή: «Κάθε οικογένεια έχει τα προβλήματά της. Όλα λύνονται ενδοοικογενειακά. Περισσότερα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν με τους ανθρώπους της Νίκης. Άρα μέσα από διάλογο και υποχωρήσεις κοιτάμε το καλό του συλλόγου και τίποτα άλλο. Ανιδιοτελώς ασχολούμαστε όλοι και νομίζω ότι είναι χαζό να μαλώνουμε για κάτι από το οποίο στην ουσία ούτε χρήματα βγάζουμε, αλλά ούτε είναι κάτι δικό μας επιχειρηματικά».

Μαύρος: Ανταγωνιστική ομάδα
Το να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική ομάδα είναι ο φετινός στόχος της Νίκης σύμφωνα με τον Ανδρέα Μαύρο. Ο εκ των προπονητών των «κυανολεύκων» υπογράμμισε:

Για το αν ο στόχος είναι η άνοδος: «Δεν θα πούμε τίποτα για τις κατηγορίες. Εμείς αυτό που προσπαθούμε είναι να έχουμε μία ομάδα δυνατή, η οποία θέλουμε να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, είτε είναι μέσα, είτε είναι έξω.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παιδιών. Επειδή είμαστε στη Νίκη Βόλου, η οποία είναι μία ομάδα που πρέπει να βρίσκεται ψηλά, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να έχουμε την ομάδα σε όσο υψηλότερη θέση γίνεται».

Για τις διαφορές με την περσινή ομάδα: «Φέτος είναι διαφορετική η ομάδα, αν και η σκέψη και ο προσανατολισμός παραμένουν το ίδιο. Από το περσινό ρόστερ έχουν φύγει επτά παίκτες και έχουν έρθει νέα παιδιά. Αν εξαιρέσουμε τους τέσσερις μεγάλους και έμπειρους, που λειτουργούν και σαν δάσκαλοι προς τους μικρότερους, οι υπόλοιποι παίκτες είναι κάτω των 23 χρόνων. Θεωρούμε ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά. Την υγεία μας να έχουμε και προχωράμε βήμα-βήμα».

Για το ότι οι προπονητές έχουν το μυαλό τους μόνο στα αγωνιστικά λόγω της καλής δουλειάς από τη ΔΕ: «Πράγματι η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Ήδη έχουμε ανεβάσει στην ανδρική ομάδα κάποια παιδιά από την υποδομή που προπονούνται μαζί μας. Υπάρχει συνέχεια, υπάρχει μέλλον. Είμαστε μια «δεμένη» οικογένεια και υπάρχει μία ομάδα πίσω από την ομάδα όσον αφορά στο διοικητικό κομμάτι και στους ανθρώπους που «τρέχουν» την Ακαδημία. Θεωρούμε ότι αν συνεχιστεί αυτή η δουλειά και τα επόμενα χρόνια με την ηρεμία που απαιτείται, ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα τόσο στις μικρές ηλικίες, όσο και στην ανδρική ομάδα».

πηγή:e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις