Απίθανα πράγματα: Ομάδα της SL2 ρώτησε την ΕΕΑ αν δέχεται βουλγάρικη εγγυητική ή… μετρητά

Η απίθανη ερώτηση ελληνικής ΠΑΕ στην ΕΕΑ.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξετάζει τους φακέλους των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Super League 2. Αρκετοί φάκελοι είναι ελλιπείς, καθώς όλο και κάποιο έγγραφο δεν μπήκε στο φάκελο.

Μια περίπτωση ομάδας όμως ξεχώρισε, καθώς δυσκολευόταν καλύψει τα 150.000 ευρώ της εγγυητικής επιστολής, που είναι απαραίτητη για συμμετοχή στην κατηγορία.

Παράγοντας που συνδέεται με την ΠΑΕ φέρεται να ρώτησε τον πρόεδρο της ΕΕΑ, εάν θα μπορούσε να καταθέσει το ποσό της εγγυητικής επιστολής σε… μετρητά ή αν η επιτροπή θα μπορούσε να δεχτεί μια εγγυητική επιστολή από τράπεζα της Βουλγαρίας!

Αυτό το απίθανο περιστατικό έγινε γνωστό μέσω της αποστολής του σκεπτικού της απόφασης της ΕΕΑ για την απόφασή της να μη χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην εν λόγω ΠΑΕ, που είναι η Καβάλα.

Όπως αποκαλύπτει το kavalapost.gr, το σκεπτικό της απόφασης εστάλη στη διοίκηση της Καβάλας και σε αυτό αναφέρεται ότι ένας παράγοντας που συνδέεται με τον ΠΑΟΚ απηύθυνε το παραπάνω ερώτημα στον πρόεδρο της Επιτροπής Νίκο Τζουλάκη, μια ημέρα μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών.

Μάλιστα, η τακτική αυτή χαρακτηρίζεται «πρωτοφανής» από την ΕΕΑ, ενώ προκαλούνται πολλά ερωτήματα, για το ποιος, εκ μέρους της ΠΑΕ Καβάλα, έκανε ένα τέτοιο ερώτημα.

Πάντως, αυτός δεν ήταν ο λόγος που η Καβάλα δεν εξασφάλισε το πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ, με την ΠΑΕ να έχει καταθέσει αίτηση αναστολής της εν λόγω απόφασης στο Διοικητικό Εφετείο των Αθηνών. Ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για την πορεία του αιτήματος, κάτι που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

Εξάλλου, στη Super League 2 θα ήθελαν να τελειώσουν με κάθε εκκρεμότητα για τη συμμετοχή των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα έως το τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις