Τσιμπανάκος: Βάζουμε τις βάσεις πριν κάνουμε το άλμα

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή «Σφύριξα κι έληξες» και αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που άπτονται της ομάδας. Αναλυτικά τα όσα τόνισε:
Για την αδειοδότηση που πήρε τελικά ο Ολυμπιακός με την απόφαση της ΕΠΟ να μην ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες που ανέβηκαν φέτος στη Σούπερ Λιγκ 2 με μη αγωνιστικά κριτήρια: «Πριν δύο χρόνια ο Ολυμπιακός είχε πάρει την άνοδο αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο, αλλά επί της ουσίας η ομάδα δεν ανέβηκε πότε κατηγορία. Ο Θεός, ωστόσο, μας το έδωσε μπροστά μας, κάτι το οποίο αξίζαμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η απόφαση μπορεί να ευνοεί εμάς και ορισμένες άλλες ΠΑΕ, πιστεύω, ωστόσο, ότι όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν αδειοδότηση για το καλό του ποδοσφαίρου. Είναι καλό όλοι οι σύλλογοι να ετοιμάζουν τους φακέλους τους από τον Δεκέμβριο, να γίνεται έλεγχος, όλα να είναι τακτοποιημένα και να υπάρχει σωστή διαχείριση και μεγαλύτερη οργάνωση.
Ο Υφυπουργός αθλητισμού προσπαθεί να βάλει τις βάσεις. Είμαι υπέρ το να υπάρχει εγγυητική επιστολή και μετοχικό κεφάλαιο υψηλό στις ΠΑΕ. Να μην υπάρχουν ομάδες σφραγίδες».
Για το θέμα της αδειοδότησης από την ΕΕΑ: «Εμείς έχουμε καταθέσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για την αδειοδότηση. Είμαστε από τις πρώτες ΠΑΕ που καταθέσαμε την εγγυητική των 150 χιλιάδων ευρώ. Έχουμε κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις 360.000 ευρώ, που έχει κατατεθεί και στο ΓΕΜΗ. Η ΠΑΕ διαθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Είμαστε καλυμμένοι 100%, περιμένουμε την έγκριση από την ΕΕΑ για να πάρουμε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο  πρωτάθλημα. Ως ομάδα προσπαθούμε να είμαστε υγιής. Κάποιες πρόσφυγες που έγιναν από ποδοσφαιριστές τις αφήσαμε εν γνώσει μας, για λόγους τακτικής».
Για το αν θα έρθει άμεσα στον Βόλο ο Γιάννης Νταόπουλος: «Ο κ. Νταόπουλος έχει έρθει στον Βόλο. Έμεινε 10 μέρες το καλοκαίρι, συναντήθηκε με κάποιους ανθρώπους του Ερασιτέχνη, κάναμε και μαζί μία συνάντηση και συζητήσαμε κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την ομάδα, τα οποία δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω. Θεωρώ, ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος θα έρθει και πάλι στον Βόλο. Υπάρχει ένα διαδικαστικό θέμα, όσον αφορά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών που είναι να πάρει. Είναι θέμα ημερών. Έχει απεμπλακεί από την ομάδα στην οποία ήταν μέτοχος. Περιμένουμε κάποια έγγραφα και συνέχεια το νομικό μας επιτελείο θα προχωρήσει στην παραχώρηση των μετοχών στον κ. Νταόπουλο».
Για τους ποδοσφαιριστές που περίμεναν όλο αυτό το διάστημα που εκκρεμούσε το θέμα της αδειοδότησης: «Οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήταν κατά κάποιον τρόπο μετέωροι, καθώς υπήρχε εκκρεμότητα με τα δελτία τους, προς τιμήν τους, συνέχιζαν να προπονούνται με την ομάδα. Για κάποιους από αυτούς, που ξεκινήσαμε μαζί από τη Γ’ Εθνική και είναι τιμή μας να βρίσκονται στο σύλλογο, όπως είναι οι Σκοπελίτης και Κόλα, ήταν και ηθικό το θέμα να παραμείνουν στον Ολυμπιακό.
Φέτος ξεκινήσαμε την προετοιμασία με δεδομένο ότι δεν έχουμε αδειοδότηση. Εφόσον τώρα υπάρχει αδειοδότηση από την ΕΠΟ, θα βάλουμε κάποιες πινελιές στην ομάδα, όσον αφορά τους παίκτες που χρειαζόμαστε. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Στα φιλικά παιχνίδια θα δει ο προπονητής αν υπάρχουν αδυναμίες και θα εισηγηθεί σε ποιες θέσεις πρέπει να ενισχυθούμε».
Για το αν θα επιστρέψει στη ομάδα ο Νίκος Μπουτζίκος: «Αν θέλαμε να κρατήσουμε τον Μπουτζίκο, θα το είχαμε κάνει. Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής και καλός χαρακτήρας, αλλά δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή και της διοίκησης».
Για το αν θα γίνουν κι άλλες μεταγραφές: «Είναι γεγονός, πως θέλουμε να αποκτήσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές. Φέτος επενδύσαμε σε νεαρούς σε ηλικία παίκτες. Πήραμε ένα ποδοσφαιριστή από την Εσπανιόλ, τον Σαλίμ Ντιαμπί, πληρώσαμε τα τροφεία και κάναμε υπέρβαση. Τον θέλαμε πάρα πολύ, γιατί θεωρούμε, ότι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να φέρει χρήματα στην ομάδα. Μας αρέσει να αναδεικνύουμε νέα παιδιά μέσα από τον σύλλογο και να μπορούμε να τους πουλούμε σε μεγαλύτερους συλλόγους».
Για το πλάνο της νέας χρονιάς: «Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος. Θεωρώ ότι βάζουμε τις βάσεις σε αυτό το μοντέλο ομάδας που θέλουμε να φτιάξουμε. Αυτά που θα υποσχεθούμε θέλουμε να τα κάνουμε πράξη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Το όπλο μας είναι, ότι είμαστε μια «δεμένη» ομάδα, είμαστε οικογένεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν στεγανά στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Σίγουρα θα γίνουν και κάποια λάθη. Έχουμε, επίσης, ένα στοιχείο που αρέσει πάρα πολύ στον προπονητή και αυτό είναι η πειθαρχία. Θεωρώ ότι μέσα από τη δουλειά, γιατί έχουμε πέρα από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και πολύ καλούς χαρακτήρες, θα πάμε πάρα πολύ καλά φέτος.
Πρέπει όμως να βάλουμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Ήδη ξεκινήσαμε τις εργασίες στο δεύτερο γήπεδο στον Άγιο Γεώργιο. Σύντομα θα φτιαχτεί ο νέος χλοοτάπητας με έξοδα της ΠΑΕ και σιγά-σιγά θέλουμε κάθε χρόνο να φτιάχνουμε και κάτι παραπάνω. Προσπαθούμε με τα όπλα και τις δυνατότητες που έχουμε, να βάζουμε κάθε χρόνο και ένα λιθαράκι στο θέμα της οργάνωσης».
Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Θέλουμε τους φιλάθλους κοντά μας και θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε χαρούμενους κάθε Κυριακή. Ωστόσο, πρώτα απ’ όλα προσπαθούμε να κρατάμε ζωντανό το σύλλογο. Όταν θα βάλουμε τις βάσεις, θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και το άλμα. Δεν γίνεται, ωστόσο, ο Ολυμπιακός Βόλου να μην πρωταγωνιστεί».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις