Κικίλιας: Θέλουμε συσπείρωση, ενότητα και στήριξη

Από τα χέρια του Ανδρέα Κικίλια περνούν πολλά ζητήματα γραφειοκρατικής φύσεως, τα οποία φροντίζει για την επίλυσή τους από το πόστο που κατέχει, αυτό του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ Νίκη. Ο ίδιος μίλησε γι’ αυτά και γενικότερα για την οργάνωση των «κυανολεύκων» σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ενώ τόνισε ότι η Νίκη χρειάζεται συσπείρωση, ενότητα και στήριξη.

Ο Ανδρέας Κικίλιας ήταν φιλοξενούμενος της εκπομπής «Στο πέταλο» του ΣΠΟΡ FM 89,5. Αναλυτικά, τα όσα είπε:
Για την οργάνωση στην ΠΑΕ Νίκη: «Η Νίκη έχει στη διοίκησή της ανθρώπους που οργανώνουν και χρηματοδοτούν την ομάδα. Έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους και χρόνο με τον χρόνο ο κόσμος καταλαβαίνει το ποιόν αυτών που ασχολούνται ενεργά στο διοικητικό κομμάτι. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι Νίκη είναι μία ΠΑΕ που δεν έχει χρέη, ενώ έχει πάρει όλες τις αδειοδοτήσεις. Παράλληλα έχουν δρομολογηθεί διάφορα έργα, όπως η ανάπλαση του χώρου του ΟΣΕ».
Για το ότι η Νίκη πήρε από νωρίς την αδειοδότηση της ΕΠΟ και το πιστοποιητικό της ΕΕΑ: «Για μένα είναι πολύ βασικό να μπορεί μια ομάδα να εξασφαλίσει την αδειοδότηση ώστε να μπορεί να κάνει απρόσκοπτα τις μεταγραφές της και γενικότερα να έχει καλύτερες επιλογές στον τομέα αυτό. Εμείς το καταφέραμε αυτό.
Σίγουρα έπρεπε να μπουν κάποια κριτήρια για τις ΠΑΕ ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, αλλά όπως είδαμε μέσα σε ένα βράδυ όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν. Δεν ξέρεις από που να πιάσεις το θέμα… Είναι παράδοξο να σου λένε ότι οι ομάδες που πήραν την άνοδο αγωνιστικά έπρεπε να πληρούν τις προϋποθέσεις και οι άλλες όχι.
Η αδειοδότηση είναι μια επίπονη διαδικασία με μεγάλο γραφειοκρατικό κομμάτι. Αυτό δεν το έτρεξα μόνος μου στη Νίκη. Είχα και πολύ καλούς συνεργάτες. Εργαζόμασταν καθημερινά και μαζέψαμε ό,τι έγγραφα χρειαζόταν για να τα στείλουμε στην ΕΠΟ. Φυσικά, το βασικό ήταν να είναι βιώσιμη η εταιρεία και να μη χρωστά πουθενά. Καταργώντας την έννοια της αδειοδότησης ήταν σαν να μας λένε ότι δεν χρειαζόταν να πληρώσει κανένας».
Για το ότι όσες ομάδες δεν πληρούσαν προϋποθέσεις για να παίξουν στη Σούπερ Λιγκ 2, αντικαταστάθηκαν από τις επιλαχούσες της Γ’ Εθνικής: «Πρέπει οι άνθρωποι που χειρίζονται τα θέματα να αρχίσουν να σπάνε… αυγά. Τελικά τι ποδόσφαιρο θέλουμε; Ή θέτουμε κανόνες ή όχι. Το ποδόσφαιρο είναι ένα προϊόν και έπρεπε η ίδια η διοργανώτρια αρχή να ανεβάσει την αξία του».
Για το οικονομικό χάσμα ανάμεσα σε Σούπερ Λιγκ 1 και Σούπερ Λιγκ 2: «Αυτό δεν γίνεται μόνο επειδή στη Σούπερ Λιγκ 1 θέλουν να τα φάνε όλα. Είναι και η εικόνα που βγάζει η Σούπερ Λιγκ 2. Όταν φτάνουμε στις 15 Σεπτεμβρίου και δεν έχουμε έτοιμη την προκήρυξη τότε κανείς δεν θα μας πάρει στα σοβαρά».
Για το αν η Νίκη βρήκε χορηγούς που θα την στηρίξουν οικονομικά: «Σίγουρα είναι ένα μεγάλο κομμάτι το χορηγικό για κάθε ομάδα διότι βοηθά και τη ροή μίας εταιρείας. Πέρυσι είμασταν ανενεργοί στο θέμα των χορηγιών λόγω του κορωνοϊού, ενώ πρόπερσι θυμάμαι ότι υπήρχαν κάποιες λίγες πινακίδες στο γήπεδο.
Πλέον ξεκίνησε μία προσπάθεια με υπεύθυνο χορηγικού τον Γιώργο Αποστολακόπουλο, που έχει τρέξει πολύ αυτό το διάστημα και έχει κάνει πάρα πολλά ραντεβού. Φέτος θα δούμε στο Πανθεσσαλικό πολύ διαφορετικό από ότι το είχαμε συνηθίσει. Θα έχει πολλές διαφημιστικές πινακίδες».
Για το αν η Νίκη «μεγαλώνει» παίζοντας στο Πανθεσσαλικό: «Σαφώς και ισχύει αυτό. Το καταλαβαίνει κανείς και από τις αντιδράσεις των αντιπάλων που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και αντικρύζουν με δέος το στάδιο. Με κόσμο και ένθερμους οπαδούς, όπως έχει η Νίκη, δημιουργείται ωραία ατμόσφαιρα. Μάλιστα οι φίλαθλοι έχουν και όλες τις ανέσεις για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο. Λόγω Πανθεσσαλικού περιμένουμε να μας καλύψει η ΕΡΤ και περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια».
Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Έχουμε ήδη ξεκινήσει την καμπάνια με τα διαρκείας. Πουλήσαμε έναν αριθμό που μπορεί να τον φτάσουμε πολύ ψηλά. Ο κόσμος πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί βλέποντας και τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν, καθώς και το γεγονός ότι είμαστε αρκετά οργανωμένοι. Η τιμολόγηση που έγινε στα εισιτήρια είναι επιπέδου Φούτμπολ Λιγκ και όχι Σούπερ Λιγκ 2, οπότε περιμένω από τους φιλάθλους να δείξουν ότι είναι δίπλα μας και όπως κάνουν κάθε χρόνο να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη της ομάδας».
Για τις κοινωνικές δράσεις της Νίκης: «Είναι πολύ ωραίο να δίνεις και να κάνεις κόσμο που δεν έχει αν τον κάνεις να νιώθει όμορφα. Αυτό δεν είναι θέμα Κικίλια. Ο σύλλογος το υποστήριζε και πριν έρθω εγώ. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία τράπεζας αίματος. Σίγουρα θα οργανώσουμε τρεις αιμοδοσίες για όλη τη χρονιά με τη βοήθεια και του Ερασιτέχνη για το καλό όλων φυσικά. Εδώ δεν μιλάμε για χρώματα ομάδων.
Για την Ακαδημία του συλλόγου: «Με την ολοκλήρωση των έργων στο «Παντελής Μαγουλάς» η Ακαδημία θα αλλάξει όψη. Θα δώσει άλλο όραμα στα παιδιά και στους γονείς τους. Μείναμε πίσω λόγω της κατάστασης, αλλά και επειδή δώσαμε βάρος στην α’ ομάδα, αλλά φέτος θα δούμε κάτι διαφορετικό. Θα έχουμε διατροφολόγο και παιδοψυχολόγο, ενώ θα εντάξουμε και ένα διαδικτυακό μάθημα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού. Μια Ακαδημία θα βγάλει ορισμένους ποδοσφαιριστές, αλλά οι περισσότεροι θα δεν τα καταφέρουν. Ωστόσο, θέλουμε να συνδράμουμε στο να προετοιμάσουμε τους αυριανούς επαγγελματίες».
Για τον κόσμο της Νίκης: «Οι φίλαθλοι της Νίκης αγαπούν την ομάδα, τη στηρίζουν και ματώνουν γι’ αυτή. Τους θέλουμε στο γήπεδο και η αλληλοεκτίμηση που ακούμε και εισπράττουμε να φανεί στις κερκίδες. Θέλουμε συσπείρωση, ενότητα και στήριξη».

Πηγή: e-thessalia.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις