NIKH – πρόκριση στα πέναλτι με Πύρασο

Μετά από ματς θρίλερ που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, η Νίκη ήταν αυτή που πανηγύρισε στο τέλος την πρόκρισή της στον τελικό της ΕΠΣΘ όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρήγα Φεραίο, ο οποίος προκρίθηκε από το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Αναστασίου μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, με το συγκρότημα του Κώστα Βελιτζέλου να ισοφαρίζει στο 64’ με τον Κανελλόπουλο.

Αν και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη – πρόκριση, τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση, το γκολ δεν το πέτυχε κανείς με αποτέλεσμα να φτάσει στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί οι γηπεδούχοι πιο ψύχραιμοι ευστόχησα σε τρεις προσπάθειες σε αντίθεση με τους παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου που δεν βρήκαν στόχο σε όλες τους τις εκτελέσεις.

Προηγήθηκε με Αναστασίου ο Πύρασος

Ο Πύρασος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε το προβάδισμα μόλις στο 2΄. Ο Κατής έβγαλε με κάθετη πάσα τον Αναστασίου απέναντι από τον Παπουρτζή, με τον υψηλόσωμο επιθετικό να ανοίγει το σκορ από κοντά με πλασέ. Στο επόμενο λεπτό, την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέτσε έδιωξε ο Χαλάτσης με τις γροθιές.

Η Νίκη προσπάθησε να αντιδράσει, ήλεγξε τον χώρο της μεσαίας γραμμής και προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν έμφαση στην αμυντική τους λειτουργία, έχοντας παράλληλα και τη διάθεση να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση. Στο 35΄ το δυνατό σουτ του Μαλακασιώτη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε ο Παπουρτζής με τις γροθιές. Δύο λεπτά αργότερα, τη σέντρα-σουτ του Μέτσε από τα αριστερά απομάκρυνε με τις γροθιές ο Χαλάτσης.

Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα ένα φάουλ με τον Κόλα στο 16΄ το οποίο δεν ανησύχησε τον Χαλάτση. Στο 21΄ και στο 42΄ τα σουτ του Κανελλόπουλου έφυγαν άουτ, ενώ η κεφαλιά του ίδιου στο 33΄είχε την ίδια κατάληξη.

Ισοφάρισε με Κανελλόπουλο η Νίκη

Η Νίκη είχε τον έλεγχο της μπάλας και στο δεύτερο μέρος, με την πίεση να αποδίδει καρπούς στο 64’ με σκόρερ τον Κανελλόπουλο. Ο Πύρασος είχε τις δικές του ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα πέναλτι.

Η πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους σημειώθηκε στο 57΄. Ο Λίμα έπιασε διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλάτση. Στο 64΄ ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Ο Κόλα έβγαλε από τα δεξιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Κανελλόπουλος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, ο Αναστασίου προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Παπουρτζή, ο οποίος απέκρουσε με υπερένταση. Με τη συμπλήρωση των ενενήντα λεπτών, ο Πύρασος έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι. Ο Μαλακασιώτης έβγαλε συρτή σέντρα από τα αριστερά, με τον Δανόπουλο να πιάνει το σουτ στην κίνηση και να στέλνει τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπουρτζή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα δύο μακρινά σουτ με τον Κιπτίου στο 76΄ και τον Μέτσε στο 77΄, τα οποία έφυγαν εκτός εστίας, όπως και εκείνο του Αναστασίου στο 71΄. Ο Μαλακασιώτης εκτέλεσε επίσης απευθείας το φάουλ στο 91΄, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Νίκης, ενώ λίγο αργότερα η κεφαλιά του Ελευθεριάδη έφυγε εκτός εστίας.

Παρέμεινε το 1-1 στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης

Η Νίκη μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης χάνοντας ευκαιρίες να πετύχει το τέρμα που θα της έδινε μισή πρόκριση. Στο 94΄ ο Κόλα έβγαλε από τα δεξιά τη σέντρα, αλλά το κοντινό πλασέ του Χολέβα απέκρουσε ο Χαλάτσης. Δύο λεπτά αργότερα, η Νίκη είχε διπλή χαμένη ευκαιρία. Ο Κανελλόπουλος βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, αλλά το πλασέ του μεσοεπιθετικού της Νίκης απέκρουσε ο πορτιέρο του Πυράσου, όπως και το σουτ του Νοριέγα στην εξέλιξη της φάσης, βγάζοντας τη μπάλα κόρνερ.

Δεν άλλαξε κάτι και στο δεύτερο μέρος

Η Νίκη έχασε μεγάλη ευκαιρία στην αρχή του δευτέρου μέρους της παράτασης να πετύχει τέρμα. Στο 107΄ ο Κιπτίου έβγαλε με μακρινή μπαλιά απέναντι από τον Χαλάτση τον Ελευθεριάδη, ο οποίος αφού πρώτα έκανε το κοντρόλ, στη συνέχεια σήκωσε τη μπάλα και έπιασε το σουτ από κοντά, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 122΄ ο Κόλα εκτέλεσε το φάουλ, με τον Χολέβα να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά άουτ.

Πήρε την πρόκριση στα πέναλτι η Νίκη Βόλου

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι στη διαδικασία των πέναλτι, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους. Εκτός από τον Κόλα, την εκτέλεση του οποίου απέκρουσε ο Χαλάτσης, οι Κιπτίου, Κανελλόπουλος και Ονιέγα ευστόχησαν από τα ένδεκα βήματα. Αντίθετα, οι τρεις εκτελεστές του Πυράσου, Αναστασίου, Χαλάτσης και Μπασδάνης αστόχησαν.

1ο πέναλτι: Ο Κόλα εκτέλεσε από τα ένδεκα βήματα, αλλά ο Χαλάτσης απέκρουσε στη δεξιά του γωνιά (0-0).
2ο πέναλτι: Ο Αναστασίου έστειλε απευθείας τη μπάλα άουτ (0-0).
3ο πέναλτι: Ο Κιπτίου έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα του Πυράσου (1-0).
4ο πέναλτι: Ο Χαλάτσης εκτέλεσε το πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Παπουρτζής (1-0).
5ο πέναλτι: Ο Κανελλόπουλος έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χαλάτση (2-0).
6ο πέναλτι: Ο Μπασδάνης εκτέλεσε το πέναλτι πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Νίκης (2-0).
7ο πέναλτι: Ο Νοριέγα ευστόχησε στην εκτέλεση του, με τους Βολιώτες να πανηγυρίζουν στη συνέχεια την πρόκριση (3-0).

Σκόρερ: 64΄ Κανελλόπουλος – 2΄ Αναστασίου

Κίτρινες: Τσορμπαντζής – Μαλακασιώτης, Χατζητρακόσιας, Πλασταράς, Καραγιώργος, Κοντοβάς, Μπασδάνης

Διαιτητής: Χαλβατζάκος Σ.

Βοηθοί: Σφυρής Σ., Σακκάς Π.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Παπουρτζής, Κοτίτσας, Παπαδόπουλος (59΄ Ελευθεριάδης), Χολέβας, Τσορμπατζής, Ιβανίδης (71΄ Ονιέγα), Κόλα, Βέργος (46΄ Κιπτίου), Κανελλόπουλος, Μέτσε, Λίμα.

ΠΥΡΑΣΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΛΟΥ: Χαλάτσης, Καψιώτης (46΄ Βαλωτής), Χατζητρακόσιας, Καραγιώργος, Πλασταράς (110΄ Αχ. Δαμάσκος), Κοντοβάς, Μπασδάνης, Κατής (79΄ Δανόπουλος), Μάλακασιώτης, Τσιουρέλης, Αναστασίου.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις