Βελιτζέλος: «Αφιερωμένη στον Γιώργο Μαστρογιάννη»

Στον Γιώργο Μαστρογιάννη αφιέρωσε τη νίκη – πρόκριση στον τελικό της ΕΠΣΘ ο Κώστας Βελιτζέλος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα Νίκη – Πύρασος. Ο τεχνικός της βολιώτικης ομάδας ήταν φανερά ενοχλημένος τόσο από το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων όσο και από την ανοχή του διαιτητή. Μάλιστα, υπήρξε και σχετικός διάλογος με τον κ. Ξηροφώτο που αντέδρασε στη σχετική δήλωση του προπονητή της Νίκης. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Για το παιχνίδι θεωρώ ότι εκτός από τα δέκα – δεκαπέντε πρώτα λεπτά, ήμασταν πολύ καλύτεροι και ανώτεροι του αντιπάλου. Προσπαθήσαμε με πάρα πολλούς τρόπους, έχουμε χάσει σίγουρα το μέτρημα για το πόσες τελικές έχουμε κάνει σήμερα, κάποιες με προϋποθέσεις κάποιες χωρίς, χάσαμε πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο τελείωμα του αγώνα και στο τελείωμα της παράτασης. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο.

Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου γιατί για ένα δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι απέδειξαν σε όλους, και μάλιστα σήμερα με τόσες αλλαγές στο σχήμα, ότι η Νίκη έχει πολλά παιδιά να στηρίζεται και ξέρουν να ανταπεξέρχονται στις συνθήκες. Θέλω να δώσε και ένα μήνυμα: Επειδή καταλαβαίνουμε, μπούφοι δεν είμαστε, του τι γίνεται και πού πάει το έργο και ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην πορεία, εμείς θα είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την κάθε αντιξοότητα, την κάθε δυσκολία και να φωνάζουμε παρών.

Η συγκεκριμένη νίκη είναι αφιερωμένη σ’ έναν άνθρωπο που αγαπάμε όλοι μας πάρα πολύ, στον Γιώργο Μαστρογιάννη, και να ξέρετε ότι από εδώ και πέρα έχουμε όλοι μας έναν επιπλέον λόγο να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι και για αυτόν.

Να επιστρέψω στο παιχνίδι τώρα και να πω πως καλά έκανε η αντίπαλη ομάδα, αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού της και έπαιξε και αντιμετώπισε το παιχνίδι σήμερα με αυτόν τον τρόπο. Το ότι τελείωσε το παιχνίδι με έντεκα ποδοσφαιριστές και όχι οκτώ έχει να κάνει καθαρά με τον διαιτητή, ο οποίος ανεχόταν τα σκληρά μαρκαρίσματα, τα χτυπήματα σε δεύτερο χρόνο και όλα αυτά τα καλά που αποκομίσαμε στη Σκιάθο κι ακόμα ο Μπαλαράμπε δεν μπορεί να ‘ρθει. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε κι άλλον σήμερα. Ξαναλέω όμως πως όλες οι ομάδες κάπως έτσι θα έρχονται. Και η επόμενη ομάδα που έρχεται την Κυριακή έκανε δηλώσεις. Εμείς εδώ είμαστε και θα τους περιμένουμε. Να φωνάξουμε παρόν και σε εκείνο το παιχνίδι.

Θα ευχηθώ και το εννοώ καλή συνέχεια και σε όλα τα παιχνίδια να έχουν την ίδια αγωνιστική εικόνα και διάθεση όλες οι ομάδες όπως παίζουν με εμάς».

Η απάντηση του προπονητή του Πυράσου:

«Επειδή προσβλήθηκε η ομάδα μου θα μιλήσω ξανά. Εγώ καταρχήν δεν μίλησα για τον αντίπαλο. Όλες τις ομάδες, μεγάλες ή μικρές, και η ομάδα μας και εγώ προσωπικά τις σέβομαι. Η δικιά μας η ομάδα πέρυσι ήταν η μοναδική ομάδα που κέρδισε τα Τρίκαλα, που έχασαν μόνο εδώ, και έκανε και «Χ» με τον Καραϊσκάκη. Οπότε παίζουμε έτσι συνέχεια. Όσον αφορά αν είμαστε σκληροτράχηλοι, έχουμε κάνει 22 γκολ στο πρωτάθλημα και την τελευταία ευκαιρία στο 90’ την χάσαμε εμείς, που πέρασε η μπάλα δίπλα απ’ το δοκάρι. Κάναμε αρκετές ευκαιρίες για εκτός έδρας παιχνίδι και θεωρώ ότι σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας τον δικό μας ο οποίος παραβιάστηκε σήμερα συνεχόμενα από τον συνάδελφο στον πάγκο, υπό την ανοχή του συνεχίζεται αυτή η παραβίαση και στη συνέντευξη Τύπου».

Ο διάλογος των δύο ανδρών που ακολούθησε:

Βελιτζέλος: «Μόνο που δεν ολοκλήρωσα αυτά που ήθελα να πω».

Ξηροφώτος: «Δεν πειράζει».

Βελιτζέλος: «Πειράζει, γιατί εγώ περίμενα. Εννοείται ότι κάποιος ξέφυγε σήμερα και γι’ αυτό είπα πριν ότι εννοώ την καλή συνέχεια. Δεν αναφέρθηκα σε μια ομάδα, αναφέρθηκα σε πολλές, δεν στόχευσα κανέναν. Ξαναπαίξαμε με αυτήν την ομάδα πριν από 15 ημέρες και ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Και στο κλείσιμό μου ήθελα να πω συγνώμη για τον δικό μου συνεργάτη που ξέφυγε εναντίον του συναδέλφου της αντίπαλης ομάδας σήμερα. Αλλά δεν με άφησε. Αυτά που λέω πάντα τα εννοώ. Και για την καλή συνέχεια και για τη συγνώμη».

Ξηροφώτος: «Ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας μας αφορά εμάς. Όταν ερχόμαστε στη συνέντευξη θέλουμε να πούμε για το παιχνίδι. Είναι για εμένα προσβλητικό να λέει ότι η ομάδα μου έπρεπε να μείνει με οκτώ παίκτες. Είναι προσβλητικό και για τον ίδιο τον διαιτητή. Εκτός αν θέλετε να κάνετε και τον ίδιο τον διαιτητή. Ασχοληθείτε με την δικιά σας την ομάδα. Από την στιγμή που ασχοληθήκατε με την δική μου ομάδα έπρεπε να μιλήσω. Η συγνώμη όμως είναι δεκτή. Καλή συνέχεια και σε εσάς».