Ήττα από «κόρνερ» για τη Νίκη στη Λιβαδειά

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε η Νίκη Βόλου στη Λιβαδειά με τα δύο τέρματα να σημειώνονται από εκτελέσεις κόρνερ. Η Νίκη ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, έκλεισε στα καρέ του τον Λεβαδειακό, κέρδισε περισσότερα από οκτώ κόρνερ όμως δεν βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Αντιθέτως, οι «πράσινοι» στο πρώτο κόρνερ που κέρδισαν στο 36’ ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Δούμτσιο. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πάτησαν καλύτερα και κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Βρακά στο 66’.

Οι «11» του Αλέκου Βοσνιάδη

Ο Μπάγιτς επιλέχθηκε να υπερασπιστεί την εστία της βολιώτικης ομάδας, με τους Πάνο και Παναγιωτίδη να καλύπτουν τα δύο άκρα της άμυνας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Αλιατίδης και Ανδρέου αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Παύλο Κυριακίδη να κινείται στον άξονα σε ρόλο αμυντικού μέσου. Ο Τσουκαλάς κινήθηκε δίπλα στον Κυριακίδη και λίγο πιο προωθημένος ενώ ο Λούκας Γκαρσία συμπλήρωσε το τρίγωνο σε ρόλο επιτελικού χαφ. Ο Κάσσος κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης και ο Χοσέτε Μιράντα την αριστερή. Μοναδικός προωθημένος ο Αντόνιο Ροχάνο.

Κόντρα στη ροή ο Λεβαδειακός 1-0

Με στόχο να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο μπήκε η Νίκη στον αγωνιστικό χώρο. Πριν ακόμη συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό του αγώνα, ο Μιράντα επιχείρησε διαγώνιο σουτ με τον Στογιάνοβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Νίκης εκτέλεσε το κόρνερ, με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία των γηπεδούχων και τον πορτιέρε του Λεβαδειακού να διώχνει δύσκολα σε νέο κόρνερ.

Στο 11’ η Νίκη έφτασε μία ανάσα από το γκολ. Ο Μιράντα εκτέλεσε κόρνερ, στο δεύτερο δοκάρι ο Κυριακίδης γύρισε προς τον Κάσσο, το σουτ του οποίου κόντραρε, κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια κόρνερ.

Η Νίκη ήταν καταιγιστική στα πρώτα 20 λεπτά, πίεσε ψηλά και δεν άφησε τον Λεβαδειακό να περάσει τη σέντρα. Δεν είναι τυχαίο πως κέρδισε περισσότερα από έξι κόρνερ σε μόλις ένα 20λεπτο. Στο 21’ οι Βολιώτες κατέγραψαν ακόμη μία τελική όταν ο Λούκας Γκαρσία έβγαλε τη συρτή σέντρα με τον Ροχάνο να τσιμπάει την μπάλα η οποία κατέληξε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Νίκη «ακούμπησε» το 1-0, όταν οι παίκτες του Λεβαδειακού έδιωξαν πάνω στη γραμμή την μπάλα σε φάση διαρκείας στην περιοχή των γηπεδούχων.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ στο 36’. Ο Παναγιώτου εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Δούμτσιο ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 41’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0 όταν το σουτ του Τζημόπουλου εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Μπάγιτς.Στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους η Νίκη ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα, προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Βάσει της εικόνας του πρώτου ημιχρόνου η Νίκη αδικείται από το εις βάρος της 1-0, σκορ με το οποίο πήγε στα αποδυτήρια καθώς ήταν η ομάδα που πίεσε ασφυκτικά τους γηπεδούχους, ήταν κυρίαρχη για 35 λεπτά, κέρδισε περισσότερα από 8 κόρνερ, όμως πλήρωσε με τον πιο επώδυνο τρόπο την αμυντική της αδράνεια σε κόρνερ των «πράσινων» στο 35’ που κατέληξε στο γκολ του Δούμτσιου.

Πάλι γκολ από κόρνερ…

Στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που επέβαλλε τον ρυθμό της και έφτασε με περισσότερες αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Από τη Νίκη έλειψε η φρεσκάδα του πρώτου 35λεπτου και ειδικά μετά την αλλαγή ενδεκάδας στο 60’, άργησε να βρει τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν αυτό το κενό διάστημα της βολιώτικης ομάδας και με γκολ από απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Βρακά στο 66’ «κλείδωσαν» τη φιλική νίκη.

Νευρικό το παιχνίδι στα πρώτα 10 λεπτά του δευτέρου μέρους με την πρώτη φάση να καταγράφεται στο 55’. Ο Παναγιώτου βρήκε τον χώρο έξω από την περιοχή της βολιώτικης ομάδας και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα η Νίκη «άγγιξε» την ισοφάριση. Ο Λούκας Γκαρσία μετά από κόρνερ του Μιράντα επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να στρώνεται στον Τσουκαλά, ο οποίος «νικήθηκε» στο τετ α τετ με τον Στογιάνοβιτς

Στο 60’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Πολέτο όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι Μπάγιτς. Αμέσως μετά ο Βοσνιάδης άλλαξε σχεδόν ολόκληρη την ενδεκάδα της ομάδας του και έξι λεπτά αργότερα δέχθηκε τη δεύτερη «ψυχρολουσία» με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του Βρακά.

Η Νίκη στο 73’ πάτησε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, με τον Κυρίτση να σεντράρει και τον Κάσσο να σουτάρει ψηλά άουτ. Στο 78’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι, με σουτ του Τζιώρα να περνάει λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι. Τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου ο Κάσσος έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μαμαντού τον ανέτρεψε έξω από την περιοχή, φάση που στοίχησε την κίτρινη στον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάσσος, με την μπάλα να βρίσκει στο τείχος και να καταλήγει σε κόρνερ. Χωρίς καθυστερήσεις ο διαιτητής αμέσως μετά σφύριξε τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς (60’ Μαμαντού), Τζημόπουλος (75’ Κονέ), Δούμτσιος(75’ Μπαχανάτ), Νίλι (72’ Βήχος), Λιάγκας, Βλάχος (63’ Τσάπρας), Νίκας (Λινάρδος), Παναγιώτου (72’ Αλμπάνης), Πολέτο, Μεχία, Βρακάς (78’ Μανιώτης)

Νίκη Βόλου: Μπάγιτς (60’ Αποστολίδης), Πάνος (60’ Γ. Κυρίτσης), Παναγιωτίδης (60’ Τζοβάρας), Ανδρέου, Αλιατίδης (60’ Τσιμπούκας), Κυριακίδης (60’ Μπόσιο), Τσουκαλάς (60’ Μέτσε), Κάσσος, Μιράντα (60’ Βασιλείου), Γκαρσία (60’ Βλαχομήτρος), Ροχάνο (46’ Τζιώρας)

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις