Πλούσιες συγκινήσεις υπόσχονται σήμερα οι οδηγοί στην 41η Ανάβαση Πορταριάς

Πλούσιες συγκινήσεις υπόσχονται σήμερα οι κορυφαίοι οδηγοί στην 41η Ανάβαση Πορταριάς. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Δημοτικής Αρχής, ενώ το «παρών» θα δώσουν πολλοί λάτρεις του αθλήματος.

Με ρεκόρ συμμετοχών διεξάγεται η 41η Ανάβαση Πορταριάς. Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός 123 είναι ο μεγαλύτερος στην ιστορία του αγώνα, γεγονός που σίγουρα ικανοποιεί τους διοργανωτές.

Παρά τα εμπόδια που βάζει ο κορωνοϊός, οι αγωνιζόμενοι για ακόμη μία φορά έδειξαν την αγάπη τους για την Ανάβαση Πορταριάς, η οποία πλέον έχει καταστεί ορόσημο για το Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Μάλιστα η 41η διοργάνωση αποτελεί τον 5ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, ενώ είναι πολύ σημαντικό το ότι παρά τη δύσκολη εποχή, ο αγώνας θα διεξαχθεί με παρουσία θεατών.

Οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τν φιλοξενία της τοπικής κοινωνίας καθώς και τις ομορφιές του Βουνού των Κενταύρων που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ανάβασης Πορταριάς όλα αυτά τα χρόνια.

Η τεχνική διαδρομή είναι 4,8 χιλιομέτρων και στην Ομάδα Ν υπάρχουν 21 συμμετοχές. Την σκυτάλη θα πάρουν οι 24 «μονομάχοι» της Ομάδας Α, οι οποίοι έχουν ως στόχο να αφήσουν για ακόμη μία φορά άφωνους όλους όσους βρεθούν στην τεχνική διαδρομή της Πορταριάς με τα ταχύτατα πέρασμα τους.

Βέβαια και η Ομάδα Ε, έχοντας συγκεντρώσει 28 συμμετοχές υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα, ενώ τους περισσότερους οδηγούς συναντάμε στη Formula Saloon, όπου θα διαγωνιστούν συνολικά 42. Όλοι τους διαθέτουν μοναδικές αγωνιστικές κατασκευές και πάντα προκαλούν ευχάριστες εντυπώσεις στους θεατές αποτελώντας την αγαπημένη τους κατηγορία. Στα Ιστορικά συναντάμε οκτώ αγωνιζόμενους οι οποίοι θα δώσουν ξεχωριστό τόνο με τα σπάνιας ομορφιάς και ιστορίας αυτοκίνητά τους.

Διοργανώτρια είναι η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, η οποία υπόσχεται από την πλευρά έναν άρτιο αγώνα. Στο πλευρό της θα έχει την Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας) και τον Δήμο Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), οι οποίοι θα συμβάλλουν σημαντικά για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Σημειώνεται ότι η 41η Ανάβαση Πορταριάς θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε), όσον αφορά στους αγώνες Αναβάσεων.

Το σημερινό πρόγραμμα του αγώνα είναι το ακόλουθο:

Κλείσιμο δρόμου:  ώρα 09:00, (Διασταύρωση Άλλης Μεριάς).

Εκκίνηση Αγώνα:  ώρα 10:00, (7ο χιλιόμετρο ΕΟ Βόλου-Πορταριάς).

Τελικός τεχνικός έλεγχος: Μετά τη λήξη του 2ου σκέλους, (Χώρος Parc Ferme Hotel Xenia Palace).

Δημοσίευση αποτελεσμάτων:  ώρα 14:30, (Γραμματεία Portaria Hotel)

Απονομή Επάθλων:  ώρα 15:00, (Portaria Hotel)

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι λόγω τέλεσης της 41ης Ανάβασης Πορταριάς απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε οχήματος (πλην των διαγωνιζομένων) ως εξής:

Σήμερα Κυριακή κατά τις ώρες 07.00-08.00, στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (άνω Κλάδος) και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βόλο από το 13ο χλμ (διασταύρωση προς το ξενοδοχείο «Ξενία» της Δ.Ε. Πορταριάς) έως τη 2ο χλμ. (Αηδονοφωλιές).

Σήμερα Κυριακή κατά τις ώρες 07.00-16.00, εντός του οικισμού Άλλη Μεριά, από το ρέμα έως τη διασταύρωση με την Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) όπου θα εγκατασταθούν τα κινητά συνεργεία επισκευής των διαγωνιζομένων.

Επιπλέον στα ανωτέρα τμήματα του οδικού δικτύου, κατά τις προαναφερόμενες ημερομηνίες και ώρες, απαγορεύονται η στάθμευση κάθε οχήματος, η τοποθέτηση διάφορων υλικών και η κυκλοφορία πεζών και ζώων.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις