Παραιτήθηκε ο Καλογιάννης από τη Football League

Το πρώτο συμβούλιο του 2016 για τη Football League έβγαλε και την… είδηση της χρονιάς. Ο Σπύρος Καλογιάννης δήλωσε ότι παραιτείται από πρόεδρος της Ένωσης και, μάλιστα, προκήρυξε εκλογές για τις 17 Φεβρουαρίου! Από το ΔΣ της Πέμπτης (28/01) δεν έλειψαν, ως είθισται, οι στιγμές έντασης…
Ήταν 9 Ιουλίου 2008 όταν…

…ο Σπύρος Καλογιάννης αναλάμβανε πρόεδρος της Football League και διαδεχόταν τον αείμνηστο Πέτρο Θεοδωρίδη. Οκτώ χρόνια μετά, και βάσει των όσων μετέφερε ο ίδιος στα υπόλοιπα μέλη, η διοργανώτρια θα προχωρήσει σε αρχαιρεσίες για εκλογή νέου προέδρου. «Αισθάνομαι ψυχολογικά και σωματικά κουρασμένος», είπε μεταξύ άλλων στον λόγο που διάβασε και σημείωσε: «Είναι απίστευτο το κόστος προσωπικά, οικογενειακά, σωματικά και ψυχολογικά. Τόσα χρόνια εισέπραττα τη χαρά των παραγόντων. Με μερικά πράγματα, όμως διαφωνώ και δεν μπορώ να συνεχίσω. Έχουν παραβιαστεί κάποιες κόκκινες γραμμές».
Είναι σαφές ότι ο Καλογιάννης έχει ενοχληθεί πάρα πολύ από τις πρόσφατες τοποθετήσεις άλλων παραγόντων και κυρίως του αντιπροέδρου, Αλέξη Κούγια σχετικά με το πώς χειρίζεται η διοργανώτρια τα οικονομικά θέματα. Μάλιστα και στο συμβούλιο της 4ης Δεκεμβρίου είχε δώσει ο ίδιος προθεσμία στον εαυτό του ως το τέλος του πρώτου γύρου μήπως διορθωθούν τα πράγματα και είχε απειλήσει και τότε με παραίτηση.
Με τα έως τώρα δεδομένα ο πρόεδρος της διοργανώτριας εμφανίζεται αποφασισμένος να αποχωρήσει και προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου τις προσεχείς ημέρες, οπότε θα αναλύσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο. Προκήρυξε εκλογές για τις 17 Φεβρουαρίου και μένει πλέον να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση των υπόλοιπων μελών του συμβουλίου. Σημειωτέον, ο Αλέξης Κούγιας ήταν απών από το ΔΣ της Πέμπτης (28/01).

Μηνύσεις στους ποδοσφαιριστές!
Ένταση προκλήθηκε στο συμβούλιο μεταξύ προέδρων όταν συζητήθηκε το θέμα με τους «ύποπτους» αγώνες. Οι φάκελοι διαδέχονται ο ένας τον άλλον και, μάλιστα, έπεσε πρόταση στο τραπέζι να γίνονται… μηνύσεις σε ποδοσφαιριστές, των οποίων η απόδοση είναι «ύποπτη»! Εννοείται ότι υπήρξαν αντιδράσεις και η πρόταση αυτή δεν ψηφίστηκε, αν και η κουβέντα αυτή δείχνει ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη προέδρων ακόμα και προς ποδοσφαιριστές της ίδιας της ομάδας τους.

Προτάσεις επιτήρησης
Αρκετή συζήτηση έχει γίνει φέτος σχετικά με τα κριτήρια επιτήρησης των ομάδων που δεν έχουν περάσει τη διαδικασία της αδειοδότησης. Η ΕΠΟ φρόντισε να γίνει ελαστική σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση μεταγραφών και ο μόνος περιορισμός των ομάδων πλέον είναι ότι μπορούν να αποκτούν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 1991.
Το συμβούλιο κατέθεσε προτάσεις για την επόμενη σεζόν και ζητά από την ΕΠΟ να είναι πιο ελαστική. Οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν και η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ θα τις εξετάσει και θα αποφασίσει σχετικά με τα κριτήρια του Κανονισμού Επιτήρησης για την περίοδο 2016-17. Όπως ειπώθηκε στο συμβούλιο κάποιες ομάδες είναι αδύνατο να αποφύγουν την αφαίρεση βαθμών…

Το πειθαρχικό για Εργοτέλη
Στο πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Football League έχει διαβιβαστεί η περίπτωση του Εργοτέλη που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα. Οι «κιτρινόμαυροι» αποχώρησαν και θα καταλάβουν την τελευταία θέση στον πίνακα όταν αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής.
Πηγή: flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις