Ρόκας: Παραμένω στρατιώτης του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Στάθης Ρόκας ανέλαβε τιμ μάνατζερ στον Ολυμπιακό Βόλου, υπηρετώντας το σύλλογο από ένα νευραλγικό πόστο. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 89.5 και στην εκπομπή «Στο Πέταλο», αναφέρθηκε στο νέο ρόλο που θα έχει στην ομάδα. Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Έχω πει πολλές φορές, ότι είμαι στρατιώτης του Ολυμπιακού Βόλου. Οτιδήποτε μου ζητηθεί, από όποιο πόστο και σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται η ομάδα, θα προσπαθώ να βρίσκομαι δίπλα της. Κάναμε μία συζήτηση με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, αναλύσαμε κάποια πράγματα, μιλήσαμε για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, αρχής γενομένης από τη φετινή χρονιά. Κάποια καλά στοιχεία, τα οποία υπήρχαν από πέρυσι, θα συνεχιστούν και θα γίνουν ακόμα καλύτερα. Από την άλλη, θα φροντίσουμε να διορθώσουμε τα λάθη και να μην τα επαναλάβουμε. Όλοι μαζί, καθώς υπάρχουν άξιοι συνεργάτες. Στόχος μας είναι ο Ολυμπιακός να παρουσιάζεται μέρα με την ημέρα καλύτερος και πιο οργανωμένος. Ο ρόλος μου είναι να βρίσκομαι κοντά στους ποδοσφαιριστές και να τους παρέχω βοήθεια, σε ό,τι χρειαστούν στην καθημερινότητά τους. Θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα καλό γκρουπ, το οποίο θα έχει μία ήρεμη και σταθερά ανοδική πορεία, σε ότι έχει σχέση με εξωαγωνιστικά κομμάτια, που αφορούν το τμήμα του ποδοσφαίρου.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πως σκέφτεται ένας ποδοσφαιριστής και ιδιαίτερα οι νέες γενιές παικτών. Γιατί, καλώς ή κακώς, τα χρόνια αλλάζουν και από γενιά σε γενιά υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Οπότε σιγά-σιγά θα πρέπει να μπούμε στη λογική που έχουν οι νέοι ποδοσφαιριστές. Το καλό είναι, ότι με πολλά παιδιά από την ομάδα έχω διατελέσει συμπαίκτης. Με γνωρίζουν και τους γνωρίζω. Ξέρω πώς σκέφτεται σήμερα ένας ποδοσφαιριστής, ανά πάσα ώρα και στιγμή και για το καθετί».

Για το αν θα καταφέρει να συνδυάσει το νέα του καθήκοντα, παίζοντας παράλληλα ποδόσφαιρο στον Ρήγα Φεραίο: «Άμα θέλεις, μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο και να τα καταφέρεις εξίσου καλά. Μπορεί να υπάρχει περισσότερη κούραση, αλλά θα μπορέσω να ανταπεξέλθω. Έχω βρει μία οργανωμένη ομάδα, όπως είναι ο Ρήγας Φεραίος, με καλούς και οργανωτικούς ανθρώπους και με αξιοπρεπέστατη διοίκηση. Θα συνεχίσω και θα είμαι εκεί για να μπορέσω και εγώ να βοηθήσω το Ρήγα Φεραίο να πετύχει το στόχο που έχει θέσει.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, καθημερινά δουλεύουμε όλοι μαζί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ολοκληρώνοντας την επαγγελματική μου καριέρα, ως ποδοσφαιριστής, είχα πει ότι θέλω να ασχοληθώ με το οργανωτικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο. Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μου έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Ολυμπιακό και όλοι γνωρίζουν πόσο αγαπώ αυτή την ομάδα».

Για το πως βλέπει τον φετινό Ολυμπιακό Βόλου: «Στον Ολυμπιακό φέτος έχουμε να κάνουμε με μίξη τριών πραγμάτων. Έχουν παραμείνει ορισμένα παιδιά από το περσινό ρόστερ, υπάρχει μία νέα γενιά ποδοσφαιριστών, με νεαρούς σε ηλικία, που διψούν για ποδόσφαιρο και διαθέτουμε και κάποιους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους νεότερους. Είναι ένα πάντρεμα, που κατά την προσωπική μου άποψη, έτσι θα πρέπει να είναι η σωστή δομή σε μία ομάδα. Βλέπω πραγματικά ότι στον Ολυμπιακό υπάρχει ταλέντο και είμαι βέβαιος ότι η ομάδα θα έχει μία πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2: «Σε καμία περίπτωση η φετινή Σούπερ Λιγκ 2 δεν θα είναι πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων, όπως ήταν πέρυσι. Το φετινό πρωτάθλημα, θεωρώ, ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Υπάρχουν αξιόλογες ομάδες, με ιστορία, υπάρχουν σύλλογοι που έχουν πλάνο και σωστή δομή, αν και μετέχουν λίγα χρόνια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού και την προσπάθεια που γίνεται για την επιστροφή του στο γήπεδο: «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, ότι όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο σίγουρα θα κάνει και λάθη. Από κει και πέρα, θα πρέπει να βλέπουν όλοι, ότι η διοίκηση τρέχει 24 ώρες το 24ωρο για το καλό της ομάδας. Άλλες φορές πετυχαίνουμε τον στόχο μας, άλλες όχι. Ο πυρήνας, όμως και η ομάδα ζει και θα συνεχίσει να ζει για πολλά ακόμη χρόνια. Γιατί υπάρχει ο κόσμος. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα, να τη στηρίζουν με την παρουσία τους στο γήπεδο, σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται. Στις δύσκολες στιγμές ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει αποδείξει πως συσπειρώνεται και δηλώνει «παρών». Ωστόσο, τα πολύ δύσκολα πέρασαν. Θα πρέπει οι φίλαθλοι να έρθουν να αγκαλιάσουν την ομάδα, να δείξουν στους παίκτες τι εστί κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου, για να τους δώσουν την ώθηση που πρέπει. Πιστεύω, ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα το κάνουν. Βλέπω ότι υπάρχει καλή κινητοποίηση και ο κόσμος του Ολυμπιακού αρχίζει και ξαναζεσταίνεται.

Οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους, πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν έρθει σε μία μεγάλη ομάδα. Θα πρέπει πρώτα να τιμούν το σήμα που υπάρχει μπροστά στη φανέλα για να τιμηθεί στη συνέχεια και το όνομά τους, που αναγράφεται στο πίσω μέρος της. Εμείς από την πλευρά μας και οι αρχηγοί της ομάδας, προσπαθούμε καθημερινά να περάσουμε αυτό το μήνυμα στους παίκτες. Πιστεύω, ότι θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή χρόνια. Ελπίζω ότι μπορούμε να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω, αυτό όμως είναι ένα μικρό μυστικό, το οποίο το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Ωστόσο, αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να ευχαριστηθεί ο κόσμος καλό ποδόσφαιρο και να έρχεται με όρεξη κάθε Κυριακή στο γήπεδο».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις