Έχει πάρει φόρα ο Βόλος

«Τρία στα τρία», εννέα βαθμούς, καλύτερη επίθεση με οκτώ γκολ, πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ ο Τομ Φαν Βέερτ, είναι μερικά από τα στατιστικά του Βόλου στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, που δείχνουν πως αυτή η ομάδα δεν έχει μόνο παρόν, αλλά και πολύ μέλλον.

Ιδανικό ξεκίνημα για τους «κυανέρυθρους», σε μια χρονιά όπου έχουν βάλει ως στόχο τη συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ. Η νίκη επί του Ατρομήτου το βράδυ της Παρασκευής μόνο τυχαία δεν ήταν, όπως φυσικά και οι άλλες επιτυχίες με Λαμία στην πρεμιέρα και με Απόλλωνα στη Ριζούπολη την 2η αγωνιστική.

Ήταν προϊόν της πολύ καλής δουλειάς που έγινε στην προετοιμασία, της συνοχής και της αγωνιστικής ταυτότητας που έχει αποκτήσει η ομάδα, η οποία παίζει γρήγορο, επιθετικό και φαντεζί ποδόσφαιρο. Μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να κυριαρχήσει και από την αρχή αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα.

Όλα τα ματς τα πήρε δίκαια και με το… σπαθί του. Δεν έπαιξε… κλεφτοπόλεμο, αλλά ποδόσφαιρο κυριαρχίας, μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από το τέρμα του Κλέιμαν.

Ο Τομ Φαν Βέερτ εξελίσσεται σε άξιος αντικαταστάτης του Τάσου Δουβίκα. Έχει πετύχει τρία γκολ (σκόραρε και στα τρία ματς με τρεις διαφορετικούς τρόπους, σουτ, κεφαλιά και πέναλτι), ενώ πέρα από τον Ολλανδό επιθετικό, έχουν σκοράρει άλλοι τέσσερις παίκτες. Ο Ζουλιάν Μπαρτόλο δύο γκολ και από ένα οι Φερνάντες, Ροσέρο και Τερεζίου.

Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο οι παίκτες του Γκιγέρμο Αμπασκάλ έβγαλαν αυτοματισμούς, πάτησαν πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή, δημιούργησαν ευκαιρίες και είδαν την μπάλα να καταλήγει τρεις φορές στα δίχτυα της ομάδας του Περιστερίου.

Όλη η ομάδα λειτουργεί υποδειγματικά, υπάρχει «χημεία» μεταξύ των παικτών, με τους νέους ποδοσφαιριστές να «δένουν» αρμονικά με τους παλαιότερους.

Ο Βόλος μπορεί να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα, ωστόσο, κανείς στην ομάδα δεν πετά στα σύννεφα. Όλοι παραμένουν προσγειωμένοι και εστιάζουν την προσοχή τους στο επόμενο παιχνίδι, αυτό της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις