Χρειάζεται να αποκτήσει συνοχή και ομοιογένεια

Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος έφερε απογοήτευση στις τάξεις του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς η ομάδα έμεινε εκτός διοργάνωσης από έναν υποδεέστερο αντίπαλο, που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να ανασυνταχθούν, να δουλέψουν σκληρά το διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2 και να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι.

Η καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος, πάντως, ευνοεί τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς ο Γιώργος Βαζάκας θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες του, προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει συνοχή και ομοιογένεια. Ο φετινός Ολυμπιακός είναι επί της ουσίας μία νέα ομάδα, με πολλά καινούργια πρόσωπα, με πολλούς νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι χρειάζονται να «δέσουν» μεταξύ τους και να αποκτήσουν την απαιτούμενη «χημεία».

Το πρόβλημα που υπήρξε με την αδειοδότηση από την ΕΠΟ, το οποίο λύθηκε για τις ομάδες της περσινής Φούτμπολ Λιγκ λίγες μέρες πριν, είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να προχωρήσει το τελευταίο διάστημα στην απόκτηση ορισμένων ποδοσφαιριστών και είναι λογικό αυτοί οι παίκτες να μην είναι ακόμη έτοιμοι αγωνιστικά.

Ο λόγος για τους  Δημήτρη Στάμου, Όσκαρ Σιαφά, Ανδρέα Κόκα, Ρίτσι Κιτόκο, Σιντίκι Αμπουμπακάρι και Ονανά Ετόγκα. Οι δύο πρώτοι αγωνίστηκαν, ως βασικοί, στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αχέροντα Καναλακίου, ο Κόκας έπαιξε στα τελευταία λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και στην παράταση, ενώ οι Κιτόκο, Αμπουμπακάρι και Ετόγκα αναμένεται να είναι διαθέσιμοι στο πρωτάθλημα, όταν εκδοθούν τα δελτία τους και βρεθούν στην κατάλληλη φυσική και αγωνιστική κατάσταση.

Το γεγονός πως η ομάδα «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊό και αρκετοί παίκτες έχασαν πολλές προπονήσεις, επηρέασε σε σημαντικό βαθμό την προετοιμασία, με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Μετά και τις τελευταίες προσθήκες που έγιναν στο ρόστερ, ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα πλήρες… οπλοστάσιο, με λύσεις και στις τρεις γραμμές και ο χρόνος κυλά υπέρ του.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις