Απόσταση για Μουντιάλ ανά διετία

Χωρίς… λευκό καπνό η συνάντηση Ινταντίνο-Τσεφέριν για το ενδεχόμενο διεξαγωγής Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.
Οι πρόεδροι της FIFA και της UEFA συναντήθηκαν στη Ζυρίχη και συζήτησαν το αμφιλεγόμενο ζήτημα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά δύο έτη και τη μεταρρύθμιση του ποδοσφαιρικού ημερολογίου, που πρότεινε η παγκόσμια ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Gazzetta dello Sport, μεταξύ των δύο οργάνων του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπήρξε ένα άνοιγμα για διάλογο ως προς το δεύτερο θέμα, το οποίο επηρεάζει στενά τα αιτήματα και τις ανησυχίες των παικτών.

Στο μέτωπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από την άλλη πλευρά, υπάρχει μεγάλη απόσταση: η UEFA επανέλαβε ότι έχει ήδη πουλήσει το 50% των δικαιωμάτων του Euro 2028 και το 100% για το Euro 2024, ενώ η FIFA τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου σε ηπείρους όπου οι χώρες έχουν λιγότερες ευκαιρίες για να αναδυθούν.

Σε κάθε περίπτωση, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έχει εδραιώσει τη σχέση της με την CONMEBOL, την αντίστοιχη της Νοτίου Αμερικής, με την οποία ανακοίνωσε σήμερα τα εγκαίνια του «International Super Cup» μεταξύ των νικητών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του Κόπα Αμέρικα.

Η πρώτη διοργάνωση θα διεξαχθεί το 2022, μεταξύ Ιταλίας και Αργεντινής.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις