Η ΕΕΑ τινάζει την SL2 στον αέρα

 

Στην πράξη ο νόμος δεν εφαρμόζεται, καθώς η αρμόδια αρχή αδυνατεί να ελέγξει τα πόθεν έσχες! Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού όφειλε έως τις 15 Σεπτεμβρίου να είχε ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες. Δεν έκανε απολύτως τίποτε!

Δηλαδή τα χρήματα που κατατέθηκαν ως μετοχικό κεφάλαιο για τις ομάδες της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας μπορεί να προέρχονται από ναρκωτικά, όπλα ή άλλες εγκληματικές δραστηριότητες. Και αυτοί που νομοθετούν, παραβιάζουν το νόμο.

Η ΕΕΑ είχε ζητήσει τεχνική βοήθεια για τον έλεγχο των πόθεν έσχες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης την υποσχέθηκε. Ουδέποτε την έδωσε. Έτσι θα φτάσουμε κάπου στα Χριστούγεννα και θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν ελλιπή πόθεν έσχες. Τότε η Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να αποβάλλει την υπαίτια ομάδα από το πρωτάθλημα.

Με αυτόν τον τρόπο τινάζουμε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα στον αέρα. Η ομάδα που θα αποβληθεί, θα έχει δώσει αρκετούς αγώνες, θα έχει φέρει τα σχετικά αποτελέσματα και στην ουσία θα έχει αλλοιώσει το βαθμολογικό πίνακα.

 

Από τη στιγμή που τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου δεν παρεμβαίνουν σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, όπως το πόθεν έσχες των χρηματοδοτών, η ποινική δικαιοσύνη οφείλει να παρέμβει.

Είναι αδιανόητο εκατομμύρια Έλληνες πολίτες να απειλούνται με κυρώσεις αν χάσουν έστω και μια μέρα της προθεσμίας για τη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης και τα χοντρά πορτοφόλια του ποδοσφαίρου να διαφεύγουν του ελέγχου.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις