Κούγιας: «Ανάκληση πιστοποιητικών και παρέμβαση Εισαγγελέα»

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 και στην εκπομπή Clasico φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αλέξης Κούγιας. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα για τα πιστοποιητικά συμμετοχής που δίνονται από την ΕΕΑ και επισήμανε πως υπάρχει ο αστερίσκος των πόθεν έσχες που μπορεί να φέρει μεγάλες ανατροπές κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος της SL2 καθώς κάποιες αδειοδοτήσεις μπορούν να ανακληθούν και ταυτόχρονα να έχουμε παρέμβαση Εισαγγελέα.

Αναλυτικά το απόσπασμα της συνέντευξης όπως απομαγνητοφωνήθηκε από το goalpost.gr:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μπορεί να έχει δώσει πιστοποιητικά συμμετοχής όμως έχει βάλει κι έναν αστερίσκο ότι αυτό δίνεται υπό την προϋπόθεση ότι θα αποδειχθεί η νομιμότητα των χρημάτων που κατατέθηκαν για την εγγυητική επιστολή και το Μετοχικό Κεφάλαιο».

Στο ερώτημα για το τι θα μπορούσε να γίνει εφόσον τα πόθεν έσχες θα εξεταστούν μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων, ο κ. Κούγιας ήταν κατηγορηματικός: «Μπορούν να ανακληθούν τα πιστοποιητικά συμμετοχής και να πάνε στον Εισαγγελέα κάποιες ομάδες. Ήταν τραγικός ο νόμος Αυγενάκη. Ο κ. Αυγενάκης δεν ξέρει από ποδόσφαιρο, έχω μάθει πως ήταν έργο Μπραουδάκη, ο οποίος είναι εκπρόσωπος Τύπου και επί των απορρήτων του κ. Αυγενάκη. Όλος ο νόμος Αυγενάκη είναι λάθος. Το λάθος ήταν πως δεν έβαλε αγωνιστικά κριτήρια, δεν έβαλε ποδοσφαιρικά κριτήρια (γήπεδο, προπονητικό κέντρο, μέσο όρο εισιτηρίων), όπως έπρεπε να βάλει και αυστηρό κριτήριο για το φυσικό πρόσωπο που είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Τώρα έχουν εμφανιστεί Αμερικάνοι, Ιρανοί…»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις